Irti sokerista - päivä 10: Liikunta ja makeanhimo

Klikkaa tästä näkyviin luennon tekstiversio

Miten menee? Palauta mieleesi tavoitteet haasteelle 🙂

Liikunnalla helpotusta makeanhimoon


Liikunnan harrastaminen ehdottomasti auttaa makeanhimon hillitsemisessä. Tutkijat ovat huomanneet, että vain 15 minuutin kävely vähentää makeanhimoa sen iskiessä.

Liikunta myös tunnetusti nostaa endorfiinitasoja, eli kehomme omaa hyvän olon hormonia ja näin ollen parantaa mielialaa. Liikunnan avulla voit saada saman hyvän olon tunteen kuin mitä sokeri tuo, mutta paljon terveellisemmällä tavalla. Liikunta usein myös motivoi syömään terveellisemmin ja näin ollen omat valinnat voivat huomaamatta muuttua paremmiksi.

Eli jos et vielä liiku tai liikkuminen on vähäistä, niin nyt viimeistään on aika lisätä liikuntaa. Lähde liikkeelle siitä, että sijoitat päivään lyhyitä liikuntapätkiä. Pikkuhiljaa lähde lisäämään näitä ja pidentämään niiden pituutta, sekä kokeile myös muita liikuntamuotoja.

Valinnanvaraa on paljon, joten etsi itsellesi mieluisa laji. Jos sinulla taas tulee entuudestaan jo liikuttua paljon ja silti makeanhimo vaivaa, niin kokeile seuraavalla kerralla makeanhimon iskiessä juurikin tätä 15 minuutin kävelyä ja seuraa kävelyn vaikutuksia yksittäiseen hetkeen.

Oletko huomannut liikunnan vaikutuksia makeanhimoon?

Tsemppiä päivään!

Lisämateriaali: Syke ylös -kotitreeni

Klikkaa tästä näkyviin luennon tekstiversio

Tee tänään joku liikuntasuorite, esimerkiksi tämän meidän aikaisemman mini-haasteen syke ylös -harjoitus. Vaihtoehtoisesti voit tehdä minkä tahansa sinulle mieleisen harjoitteen. Huomioi harjoitteen vaikutusta olotilaasi.

Huom: kyseinen video on ollut osa 14 päivän syke ylös haastetta, joten sinun ei tarvitse välittää sen "haastetta" koskevasta puheesta, voit vain toistaa yksittäisen harjoituksen tänään.

Harjoituksen toistomäärät

Vuorikiipeilijä: 20 sekuntia
Haarahyppyjä: 30 kpl

Täältä löydät alkuperäisen ohjeistuksen jos haluat tehdä harjoitusta useampana päivänä:

https://muutos.net/syke-ylos-14-paivan-haaste/

Tämän sisällön sinulle tarjoaa Muutos-valmennus (kaikki oikeudet pidetään) / [email protected]

>