Haluatko varmuudella saavuttaa toivomasi lopputuloksen henkilökohtaisen elämänmuutossuunnitelman avulla? 

MuutosPLUS™ -henkilökohtainen elämänmuutossuunnitelma vie sinut haluamasi tavoitteeseen.

Kaipaatko nykyisestä tilanteesta tarkan analyysin ja tarvittavat toimenpiteet, jotta saavutat omat tavoitteet? Analysoimme ruokapäiväkirjasi, teemme tarvittavat muutokset arjen tapoihin ja annamme täsmävinkkejä pohjautuen sinun tilanteeseesi.

MuutosPLUS™ -valmennuksessa tehdään sinulle räätälöity henkilökohtainen elämänmuutossuunnitelma, jossa huomioidaan kaikki hyvinvoinnin osa-alueet.

Hinta alkaen  89,90 €/kk 

Miten MuutosPLUS™ -elämänmuutossuunnitelma etenee?

Laaja nykytilanteen kartoitus

Aluksi sinulle tehdään laaja kartoituskysely, jossa selvitämme nykytilanteen, ruokavalion, haasteet, toiveet ja tavoitteet tuleville kuukausille.

Voit kertoa myös mahdollisista lääkityksistä, sairauksista, elämän stressitekijöistä ja muista elämänmuutosta haittaavista tekijöistä. Nämä tullaan huomioimaan.

Suunnitelman sisältö

Kattava suunnitelma sisältää tarvittavat muutokset, jotta saavutat haluamasi tavoitteet. Muutokset ovat sinulle räätälöityjä ja niissä huomioidaan kaikki hyvinvointiin ja terveyteen liittyvät asiat.

 • Tarvittavat ruokavaliomuutokset nykyisen ruokavalion pohjalta.
 • Liikuntaan liittyvät muutokset
 • Stressin lievittämiseen liittyvät asiat

Säännöllinen seuranta

Pidämme huolen, että onnistut tavoitteissasi! Täytät kuukausittain seurantalomakkeen, johon saat halutessasi palautetta.

Kuukausittaisessa seurannassa voit esittää kysymyksiä ja voimme käsitellä ruokavalioon, lisäravinteisiin, liikkumiseen tai muita kokonaisvaltaista hyvinvointia koskettavia aiheita.

Elämänmuutossuunnitelma ottaa huomioon kaikki hyvinvointiin vaikuttavat tekijät.

 • Saat ravintosuunnitelman pohjautuen nykyiseen syömiseesi, sekä vinkkejä ruokailuun. Huomioimme mahdolliset terveydelliset asiat suunnitelmaa rakentaessa. 
 • Tavoitteiden asetanta ja suunnitelma etenemiseen.
 • Ravinnon vaikutus terveydessä ja sen hoidossa, sekä tietoa mihin kaikkeen ruokavaliolla voidaan vaikuttaa.
 • Elämänvaiheeseen tai terveyteen liittyvät asiat: vaihdevuodet, kilpirauhasen vajaatoiminta, suolisto-ongelmat, diabetes, korkea kolesteroli jne.)
 • Motivaation rooli elämäntapamuutoksen eri vaiheissa aloituksesta ylläpitoon ja tavoitteiden uudelleen asettamiseen
 • Yksilöllinen lautasmalli ja annoskoot sinun elämäntilanteessa

MuutosPLUS™
henkilökohtainen elämänmuutossuunnitelma sisältää

 • Ehdotukset ruokailutottomusten muuttamiseen.
 • Ohjeet sopivan annoskoon määrittämiseen, jotta annetut tavoitteet saavutetaan.
 • Muut henkilökohtaiset kehotukset elämänmuutoksen suhteen.
 • Henkilökohtaiset ravintoneuvot mahdolliset sairaudet ja lääkitykset huomioon ottaen.
 • Kuukausittaiset väliaikakyselyt, joissa selvitetään projektin etenemistä.
 • Mikäli tuloksia ei ole tullut, niin puutumme tilanteeseen ja teemme tarvittaat muutokset. 

Hinta määräytyy tavoitteidesi mukaan

Muutos-askel

Henkilökohtainen elämänmuutossuunnitelma pieneen muutokseen.

 Painonpudotustavoite max. 7 kg. 

Tämä on hyvä vaihtoehto jos sinulla ei ole lainkaan tai vain vähän elämänmuutosta hidastavia tekijöitä kuten sairauksia tai lääkityksiä, sekä sinulla on hyvät lähtökohdat saavuttaa tavoitteesi 3 kk aikana. 

Sisältää elämänmuutossuunnitelman ja  2 seurantalomaketta, joihin saat henkilökohtaisen palautteen.


399 € tai

133 € / kk

3 kk ajan

Muutos-loikka

Henkilökohtainen elämänmuutossuunnitelma keskisuureen muutokseen.

Painonpudotustavoite max. 14 kg.

Tämä sopii sinulle jos haluat pudottaa painoa enemmän ja sinulla voi olla elämänmuutosta hidastavia tekijöitä kuten sairauksia, lääkityksiä tai muita elämään liittyviä haasteita. Tämä sopii myös jos olet ollut ylipainoinen useita vuosia. Uskot, että voit saavuttaa tavoitteesi 6 kk aikana.

Sisältää elämänmuutossuunnitelman ja  5 seurantalomaketta, joihin saat henkilökohtaisen palautteen.


599 € tai
99,90 € / kk
6 kk ajan

Muutos-haRppaus

Henkilökohtainen syvällinen elämänmuutossuunnitelma suureen muutokseen.

Painonpudotustavoite + 14 kg. 

Tämä sopii sinulle jos olet pitkään ollut ylipainoinen ja sinulla voi olla useita elämänmuutosta hidastavia tekijöitä kuten sairauksia, lääkityksiä tai muita elämään liittyviä haasteita. Muutos-Harppauksessa tehdään laajempi nykytilan analyysi ja toimintakehotukset.

Sisältää elämänmuutossuunnitelman ja  9 seurantalomaketta, joihin saat henkilökohtaisen palautteen.


899 € tai
89,90 € / kk
10 kk ajan

Varaa maksuton MuutosPLUS™ pikakonsultointi

Kerro mikä on suurin haasteesi elämänmuutoksen tiellä. Lomakkeen täytön jälkeen olemme sinuun yhteydessä pikakonsultointia varten. Käydään siinä läpi tilanteesi ja kuinka MuutosPLUS sopisi sinulle.

Muutos-plus valmentajasi

Olen Kris Elomaa. Koulutukseltani olen ravitsemustieteen ja kliinisen tutkimuksen maisteri. Olen työskennellyt ravitsemus tieteellisen tutkimuksen ja ravitsemusneuvojan rooleissa. Tutkimusta olen tehnyt muun muassa välimerellisen dieetin vaikutuksesta sydän- ja verisuonitautiriskiin perusterveessä aikuisväestössä. Olen kiinnostunut ravitsemuskäyttäytymisestä, ruokahalun säätelystä ja persoonallisesta ravitsemuksesta. Käytännössä olen kiinnostunut lähes kaikesta ravitsemustieteeseen liittyvästä. Alta saat auki Krisin koko kuvauksen.

Avaa tästä Kris Elomaan koko valmentajakuvaus

Olen Kris. Olen koulutukseltani ravitsemustieteen ja kliinisen tutkimuksen maisteri. Olen työskennellyt ravitsemus tieteellisen tutkimuksen ja ravitsemusneuvojan rooleissa. Tutkimusta olen tehnyt muun muassa välimerellisen dieetin vaikutuksesta sydän- ja verisuonitautiriskiin perusterveessä aikuisväestössä. Olen kiinnostunut ravitsemuskäyttäytymisestä, ruokahalun säätelystä ja persoonallisesta ravitsemuksesta. Käytännössä olen kiinnostunut lähes kaikesta ravitsemustieteeseen liittyvästä.

Minulle ravitsemustiede on enemmän kuin vain ammatti. Se on elämäntapa. Oikeastaan, se on ollut elämäntapani jo 12-vuotiaasta saakka, jolloin päätin tehdä ensimmäisen elämäntaparemonttini. Minulla oli pienestä pitäen allergiaa koivun siitepölylle, kissalle, koiralle, ulkomaisille omenoille, päärynöille, pähkinöille, mantelille, ja vähissä määrin myös tomaatille sekä luumuille. Aina keväisin siitepölyaikaan minun piti kestää zyrtekin voimalla, ja omenoita syödessäni silmäni muurautuivat kiinni ja lähes kontrolloimaton kutina aina vaivasi suutani, kurkkuani ja silmiäni.
 
Lisäksi kärsin allergisesta astmasta ja pahimmillaan jouduin viikon sairaalahoitoon ulkotiloissa elävän kotikissan vuoksi. Astma häiritsi nuorena liikuntasuorituksia ja tukkeutuneet keuhkoputket vaativat säännöllistä lääkitystä. Hyvin nukutut yöt olivat kuin taivaanlahjoja.
Uskon kuitenkin, että osaltaan sairaudet ovat siunaus, sillä ne auttavat meitä rauhoittumaan ja ottamaan askelia taaksepäin. Ne poistavat mielemme sitä hallitsevan stressin ja taisteluasenteen luota. Sairaus saa meidät ajattelemaan yhtä asiaa ja ehkä sitä kaikkein olennaisinta: kehon terveyttä. Kehon terveys on elämästä selviytymisen kulmakivi. Se ei silti ole itsestäänselvyys. Vain terveenä, voimme hoitaa toisia ja toimia kuten meidät on luotu. Sairaudet ovat joskus asioita, joille mieli ei löydä helppoja ratkaisuja ikään kuin apteekin hyllyltä, vaan jos pitkäaikaissairauksista haluaa päästä eroon tai niiden kanssa elää, se tarvitsee kokonaisvaltaisen muutoksen elintavoissa, ja jopa elämänasenteessa.
 
Kun olin 12-vuotias, päätin tehdä ensimmäisen suuren elämäntaparemonttini. Siihen vaikutti edellä mainitsemani astma ja allergiat, mutta myös ennen teini-ikää kohonnut painoni. Painonnousu ei ollut liiallista tai vaarallista, mutta koin sen itselleni häpeälliseksi. Muistan, kuinka kaverini vertailivat kerran ennen luokkaan menoa toistensa leukoja ja kommentoivat, että ”sinullekin on muodostunut kaksoisleuka”. Silloin en edes tiennyt, mikä kaksoisleuka on, mutta sen jälkeen tiesin sitäkin paremmin.

Se oli vain viatonta lapsien maailman tarkastelua, mutta itse sain siitä innostusta täydellisen elämäntapamuutoksen tekemiseen. Lopetin vuonna 2005 kaikkien karkkien, energiajuomien, limujen ja sipsien, sekä pikaruokien, kuten hampurilaisten, ranskalaisten ja pizzan syömisen. Aloitin hidastempoisen lenkkeilyn ja kuntosalin, johon isäni toimi alkuun tarkkailijana ollessani vielä nuori. Lukioiässä aloitin säännöllisen ja ympärivuotisen pyöräilyn 10 kilometrin koulumatkan taittamiseksi, ja lukion viimeisestä vuodesta lähtien olen harrastanut hatha-joogaa ja tutustunut sittemmin joogaan ja sen filosofiaan syvällisemmin.

Jo muutaman vuoden kuluessa pääsin eroon kaikista allergioista ja astmaoireista. En tarvinnut enää astmalääkitystä eikä keväinen siitepöly aiheuttanut minkäänlaisia oireita. Lihaskuntosuoritukseni kohenivat pohjatasolta keskitasolle ja joissain lajeissa jopa luokkani kärkitasolle. Tähän riitti pelkästään liikunnan viikoittainen lisääminen kolmesta neljään kertaan 30-60 minuutin kevyin kautta keskiraskain suorituksin. Allergioiden ja astman päihittämiseen oleellista oli pikaruoasta ja karkeista eroon jättäytyminen.
 
Tämän jälkeen elämäntavoissani on tapahtunut jatkuvia muutoksia etenkin pikaruokien suhteen. Hampurilaisia olen tosin syönyt vain kotitekoisina ja pizzaa erittäin harvoin, ehkä noin kaksi kertaa vuodessa, jos sitäkään. Karkkien suhteen en ole kertaakaan lipsunut viimeisen 17 vuoden aikana, mutta muun muassa maitosuklaata tai limua olen muutaman kerran sittemmin maistanut.

Ravitsemuksellisesti olen kokeillut kaikkea aina armeijan hiilihydraattirikkaasta valmisruoasta ketogeenistyyppiseen raakaravitsemukseen tai yksilöityyn verityyppiruokavalioon. Olen seurannut joogafilosofiaa ja ravitsemusta, tutkinut muinaista Intialaista Ayurvedaa ja perinteistä Kiinanalaista ravitsemustiedettä. Ruokavalioni on sittemmin tasapainottunut. Kultaisina poikamiesvuosina tavoitteeni oli pudottaa rasvaprosenttia alle kymmeneen ja kasvattaa lihasmassaa. Sittemmin on ollut vaiheita, jolloin minun on täytynyt keskittyä muuhun kuin ruokailuun ja liikuntaan. Ruokavalioni ei ole koskaan ollut kaloreina laskettua, mutta olen ollut tiukkana ruokakokonaisuudestani sekä opetellut kuuntelemaan näläntunnetta intuitiivisesti. Minulle henkilökohtainen ravitsemustiede ei ole niin paljoa matematiikka kuin mitä se on kehon hyvinvoinnin kuuntelemista.
 
Tämä on myös hyvin paljon oma filosofiani pitää kehosta huolta. Tutkittu tieto on mielenruokaa ja antaa työkaluja hyvän ravitsemuksen eteen. Se ei kuitenkaan ole elämäntapamuutoksen ja jatkuvan tasapainon kulmakivi. Ihmiset ovat kautta aikain onnistuneet täydellisen painon, ja mielen ja kehon hyvinvoinnin tasapainoon ilman vaikeita kaavoja. Tärkeintä on ehkäpä löytää juuri se sinulle sopiva tasapaino.
 
Itse kutsuisin itseäni ”intuitiiviseksi syöjäksi”. Syön siis sen mukaan, mitä kehoni pyytää ja mikä tekee oloni hyväksi. Jos kaipaan proteiinia, kuten usein on lähtökohtaisesti silloin kun olemme nälkäisiä, pyrin tyydyttämään proteiinin tarpeen ensin. Tällöin lähestyn luontaisesti kehoa voimistavia ruokia, kuten luonnollista lihaa, kananmunia, juustoa tai kasvikunnan tuotteista tofua, pähkinöitä, papuja ja linssejä. Raudan puutteen olen joskus huomannut johtavan alitajuiseen lihan, suklaan tai jopa taatelien himoon. Toisaalta juuston mieliteon olen huomannut korreloivan vahvasti sinkin ja proteiinin tarpeeseen.
 
Syön siis tuntemuksieni, en tunteiden mukaan. Pyrin kuuntelemaan kehoani, en anna mielijohteiden johtaa minua. Toisaalta vaikka kehon alitajuisesti tuottama näläntunne pakottaa syömään, valitsemme ruokia helposti mielijohteesta, jotka eivät aina ole niitä parhaita vaihtoehtoja. Saatamme myös syödä liikaa, jolloin joudumme sekä psyykkisesti että fyysisesti haastavaan noidankehään ja jojo-painoiluun. Olen itse kamppaillut tämän kanssa, mutta lähinnä pienemmillä muutaman kilon painon vaihteluilla. Rasvaprosenttini on myös usein pysynyt melko vakiona 10 ja 15 prosentin välillä, joten painon ailahtelut ovat olleet enemmän lihasmassan edestakaista vaihtelua. Pienillä rasvaprosenteilla pienempikin turvotus ja rasvan tai lihasmassan muutos on havaittavissa kehoa tunnustelemalla. Aikoinaan ehkä suurin sisäinen motivaatio elintavoille oli kehon ulkonäkö. Nykyään en enää stressaa niinkään ulkonäöllä tai pienillä painon vaihteluilla. Olen tullut enemmän sinuiksi mieleni ja kehoni kanssa ja kasvanut tietyn turhamaisuuden yli.
 
Pidän itseäni yhtenä esimerkki intuitiivisesta syöjästä ja vaikka moni erilainen dieetti tai lihaskunto-ohjelma saattaa toimia minulle, niin parhaiten minulle toimii se, minkä itse koen itselleni toimivaksi. Toisin sanoen, vain sinä voit oppia olemaan intuitiivinen omasta kehostasi. Kehosi ja mielesi, aivan kuten sielusi, kuuluu sinulle, ei kenellekään muulle. Pyri siis muuttamaan oma suhtautumisesi kehoosi ja kuuntelemaan sitä hyvinvoinnin näkökulmasta. Joskus hyvinvointi tulee kehon koostumuksen muuttamisesta, joskus se tulee sairauksien hoitamisesta. Joskus se on enemmän mielen kuin kehon hoitamista, mutta molempien hyvinvointi tukee toinen toistaan.

Elämäntavat ovat lopulta yhtä paljon omaa halua kuin elämäntilanteista riippuvia päätöksiä ja tottumuksia. Loppujen lopuksi teemme sen, mikä meitä sisäisesti motivoi, tai mikä meitä ympäristössä pakottaa tai palkitsee. Maxwell Maltz oli Pohjois-Amerikassa 1900-luvun puolivälissä toiminut lääkäri ja itseapukirjallisuuden edelläkävijä. Hän totesi 1960 julkaistussa kirjassaan psykokybernetiikka, että vaaditaan noin 21 päivää tai 3 viikkoa systemaattista toistoa, jotta tavoitteesta muodostuisi tapa. Tätä on toisaalta tutkittu psykologiassa enemmän ja todettu, että pysyvien tapojen muodostaminen kestää keskimäärin noin kaksi kuukautta. Tämäkään ei kuitenkaan aina riitä.
 
Toisaalta päinvastaisesti vuosiakin kestäneet tavat voivat kariutua kuukausien aikana ja palaamme esimerkiksi viiden päivän liikuntarutiinista yhden päivän viikoittaiseen rutiiniin. Meillä on vain rajallisesti aikaa, ja elämäntilanteiden muuttuessa aika liikunnalle tai kokkaamiselle voi vähentyä. Saatamme myös vain kyllästyä siihen mitä teemme. Ehkä persoonamme vaatii muutoksia luontaisesti ja meidän tulee vain hyväksyä se. Kaikille elämäntavat eivät myöskään ole se tärkein asia ja etenkin terveinä, emme välttämättä koe tarvetta ylläpitää sitä tietoisesti. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö kaikille voisi löytyä oma intuitiivinen tapa elää terveystietoisesti muuttuvissa elämäntilanteissa.
 
Harrastan säännöllisesti lihaskuntoilua ja vaikka nautin eniten kotona kuntoilusta, onnistuu lihaskuntoilu myös ulkona tai kuntosalilla. Lisäksi harrastan säännöllistä hatha-joogaa ja pyöräilyä sekä ajoittaista lenkkeilyä ja kausiluontoista laskettelua, uimista sekä sukeltamista. Olen sekasyöjä ja syön tuntemusteni mukaan. Pääasiassa ravintoni painottuu tasapainoisesti kasviksiin ja lämpimiin proteiinin lähteisiin, joista yleisimmin kala, kananmunat ja satunnaisesti kananliha tai punainen liha. Syön päivittäin erilaisia hedelmiä, pähkinöitä, hapanmaitotuotteita ja lähes päivittäin marjoja. Viljatuotteita ja perunaa syön silloin tällöin ja vaihtelevasti. En käytä alkoholia, en syö karkkeja, enkä juo limua. Saatan kuitenkin nauttia palan kakkua tai keksejä juhlatilaisuuksissa. En syö porsaanlihaa enkä prosessoituja lihaleikkeitä tai makkaroita. Ne turvottavat ja aiheuttavat suolisto-oireita. Punaista lihaa syön harvoin, sillä se niin ikään aiheuttaa minulla usein suolisto-oireita ja turvotusta. Syön kuitenkin punaista lihaa silloin, kun mieleni sitä tekee.

 
Muutos Innovations Oy (2720144-3) 2022 - Kaikki oikeudet pidetään Rekisteri -ja tietosuojaseloste

>