Painonpudotusnetti – Muutos-valmennus - Muutos.net

Kampanjatarjous Painonpudotusnetin lukijoille Muutos-valmennukseen umpeutumiseen:

27
Päivää
16
Tuntia
34
Minuuttia
47
Sekuntia

Yhteistyössä:

Suomen tehokkain ja monipuolisin pysyvään painonpudotukseen ja hyviin elämäntapoihin tähtäävä valmennus alkaa 3.7.

Pudota painoasi ja edistä hyvinvointiasi Muutos-valmennuksen avulla kuukausi kerrallaan kohti sitä ihannetta, jota haluat olla. Tämä onnistuu ilman kalorien laskentaa tai liikunnan määrän lisäämistä. Valmennuksessa tullaan muuttamaan pieniä elämäntapoja tarkoin mietityin askelin, jotta vaikutus on pysyvä.

Mikä on Muutos-valmennus?

[responsive_video type='youtube' hide_related='1' hide_logo='1' hide_controls='0' hide_title='1' hide_fullscreen='1' autoplay='0']https://www.youtube.com/watch?v=NdHoEkmGL-I&feature=youtu.be[/responsive_video]

Muutos-valmennus sopii sinulle jos:

Olet kokenut hankalaksi onnistua muilla tavoilla

Suurin osa “laihdutusohjelmista” tai dieeteistä perustuvat vanhanaikaisiin käsityksiin, joissa perustavana ajatuksena on rajoittaa tai kieltää syömisiä. Näistä yrityksistä 95,4% epäonnistuu ja sen takia moni ajautuu jojo-diettailuun, jossa paino ensin laskee, mutta palaan sen jälkeen varsin pian takaisin lähtöpisteeseen, tai sen yli.

Haluat pudottaa ylimääräistä painoa ja pitää ne poissa

Valmennus muuttaa suhteesi ruokaan ja elämään niin pysyvästi, että jopa vuosien jälkeen valmennuksen käymisestä tulokset pysyvät. Tämä onnistuu rauhallisesti tapoja muuttamalla pysyvästi, ilman tahdonvoiman käyttöä tai pakottamista.

Koet haastavaksi elää terveellisesti

Muutos-valmennus on kokonaisvaltainen ja ottaa huomioon ravinnon lisäksi myös tunneperäiset asiat. On vaikea tehdä järkeviä valintoja ruokailujen suhteen, jos tunnepohjainen side syömiseen on vääristynyt. Käytämme kehittyneitä valmennusmetodeja kokonaisvaltaiseen hyvinvoinnin parantamiseen. Keskiössä on ravinto, lepo, henkinen energia, yleinen terveys ja liikunta.

Olet ajoittain väsynyt ja koet nälän tunteita

Muutos-valmennuksessa opit tunnistamaan erilaisia nälän tunteita. Oikeanlaisen ravinnon avulla keho alkaa toimimaan oikein, jolloin saadaan kehon luontainen energiataso ja tasapainotila palautettua. Tällöin tulet huomaamaan, ettei enää tee samalla tavalla mieli herkutella tai ylensyödä. On helpompaa elää terveellisemmin, kun haluaa luontaisesti syödä terveellisesti, eikä tee edes mieli syödä epäterveellisesti.

Haluat parantaa terveyttäsi kaikilla osa-alueilla

Koska ruoalla ja muilla elintavoilla on suuri vaikutus terveyteemme, “Muutoslaiset” ovat kokeneet painon pudonneen, energiatasojen kasvaneen, henkisen olotilan muuttuneen paremmaksi ja ennen kaikkea he ovat saavuttaneet kehon josta olla ylpeä. Tietyissä sairauksissa, esimerkiksi diabeteksessä, kilpirauhasen vajaatoiminnassa ja korkeassa verenpaineessa on ruokavaliolla merkittävä rooli oireiden lievittämiseen.

Yhteistyössä:

Miksi on niin hankalaa pudottaa painoa?

Painonpudotukseen liittyy useita myyttejä, joiden takia niin moni epäonnistuu ja turhautuu yrityksissään saavuttaa se kaivattu keventynyt ja energinen olotila.

"Myytti 1: Sinun tarvitsee syödä vähemmän kaloreita pudottaaksesi painoasi"

Melko kuuluisa tutkimus seurasi 8 vuoden ajan naisia, jotka oli jaettu kahteen ryhmään. Toinen ryhmistä söi päivittäin keskimäärin 120 kcal vähemmän kuin toinen ryhmä. Se tarkoittaa yhteensä 350 400 kcal vähemmän 8 vuoden ajan. Joten 8 vuoden jälkeen tämä toinen ryhmä oli varmasti kymmeniä kiloja kevyemmässä kunnossa, eikö? Väärin. Vähäkalorisella ruokavaliolla olevat olivat vain alle puoli kiloa kevyempiä. Kuulit oikein. Eli alle yhden prosentin vaikutus painoon! Tulos on täysin toisin kuin perinteinen kalorienlaskentateoria olisi ennustanut.

Perinteinen laihdutuskuuri perustuu oletukseen, että syömällä vähemmän kaloreita kehosi alkaa polttaa rasvaa. Todellisuudessa, jos syöt vähemmän ruokaa, kehosi ei polta vähemmän rasvaa. Se monesti polttaa vähemmän kaloreita hidastamalla aineenvaihduntaasi ja se on kehon kokonaistoiminnan kannalta huono asia. Tästä seuraa vetämätön ja kärttyisä olo ja siksi kalorien liiat rajoittamiset laihdutuskuureilla ovat tuomittuja epäonnistumaan.

"Myytti 2: Kaikki kalorit ovat samanarvoisia"

Yhdysvalloissa Cornell:n yliopistossa jaettiin ihmiset kahteen ryhmään, jossa kumpikin söi 1800 kcal päivässä. Ryhmä joka söi kalorinsa laadukkaammasta lähteestä pudotti 86.5% enemmän rasvaa toiseen ryhmään verrattuna, vaikka kalorimäärit olivat samat.

Samantapainen tutkimus Yhdysvaltojen Laivaston sairaalassa paljasti, että pelkästään ruoka-aineita vaihtamalla tutkimuksessa mukana olleet koehenkilöt pudottivat kaksi kertaa enemmän rasvaa!

Tätä selkeyttää hyvin seuraava kysymys, johon tiedätkin jo vastauksen: kummasta saat enemmän kehosi hyvinvointia edistäviä ravintoaineita, 500 kcal sisältävästä limpparista vai saman energiamäärän sisältävästä lohisalaatista?

Älä siis keskity syömään vähemmän vaan pyri syömään laadukkaammin, sillä todellisuudessa on mahdollista syödä sama määrä kaloreita, polttaa enemmän rasvaa.

"Myytti 3: Ruokateollisuus haluaa sinusta terveen"

Vaikka tämä on näistä myyteistä vähiten yllättävin, miljoonat suomalaiset tulkitsevat terveyttä julistavat ruokapakkaukset oikeasti itselleen terveellisiksi. Valitettevaa on, että usein “terveelliseksi” mainostetut esimerkiksi rasvattomat maitotuotteet tai elintarvikkeet, joihin on lisätty jälkikäteen vitamiineja eivät ole sinulle oikeasti hyväksi.

Lukuisat ihmiset kamppailevat päivästä toiseen epätietoisuuden kanssa samalla kun netti ja lehdet ovat täynnä toinen toistaan päinvastaisesti neuvovia ohjeita. Luonnollinen ruokavalio saadaan vaikuttamaan mysteeriltä, vaikka näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole.

Ruokateollisuus ja tietyt tahot vaan haluavat saada sen vaikuttamaan monimutkaiselta. Kun et ole varma miten syödä oikein, syöt sitä mitä sinulle mainostetaan. Yhtenä päivän leipä on huono juttu, toisena taas hyvä. Yhtenä päivänä kananmunat ovat terveellisiä, toisena taas eivät. Sama kahvin ja monen muun elintarvikkeen kanssa. Ristiriitaisten ohjeiden takia ihmisille tulee sellainen välinpitämätön asenne, koska jos ei tiedä miten syödä oikein, niin syödään sitten ihan mitä vaan. Tämä on hyväksi yrityksille, jotka haluavat saada parhaan mahdollisen tuoton, mutta ei sinun terveydellesi.

“Ruoka ei ole sitä miltä näyttää, vaan elintarviketeollisuus vedättää kuluttajia pahemman kerran. Esimerkiksi lihapullien ostaja voi saada broilerinlihaa ja -nahkaa ja hunajan ostaja vain puoliksi hunajaa.” (Taloussanomat - Näin ruokateollisuus vedättää 16.10.2010)

"Myytti 4: Sinun tarvitsee urheilla kuin ammattilainen, ollaksesi hyvässä kunnossa."

Sinun tarvitsee urheilla kuin ammattilainen, ollaksesi hyvässä kunnossa. Liikunta on toki hyväksi terveydelle, mutta sillä ei ole niin suurta vaikutusta kehoon kuin moni uskoo. 95% kehon ulkomuodosta on seurausta ruokavaliosta, ei liikunnasta. Pelkkä liikunta on tehoton laihdutuskeino. Tutkimustiedon mukaan pieni osa ihmisistä on sellaisia, joilla pelkkä liikunta polttaa rasvaa todella tehokkaasti. Keskimäärin pelkkä liikunta ei kuitenkaan riitä.

“Pieni määrä liikuntaa riittää alussa kun yrittää elämäntapamuutosta, mutta tuhotonta määrää ei tarvita lainkaan.” (Yle.fi - Aiotko laihduttaa pelkällä liikunnalla? 13.4.2016)

"Myytti 5: Laihtuaksesi sinun täytyy rajoittaa ruokavaliota"

Usein puhutaan siitä kuinka on tärkeää rajoittaa niitä huonoja ruokia (esim. joku ruoka-aine on rasvaton, sokeriton, gluteiiniton tai laktoositon). Sekä usein saatetaan sanoa, että "hankkiudu eroon huonoista jutuista niin kaikki on hyvin".

Todellisuudessa, on kuitenkin paljon tärkeämpää saada tarpeeksi hyviä ruoka-aineita verrattuna huonojen poistamiseen. Tämä on luultavasti yksi tärkeimmistä terveyteen liittyvistä neuvoista, joita koskaan kuulet. Kun keho saa tarvitsemansa ravintoaineet, se alkaa toimimaan paremmin. Kehosi toimiessa paremmin se käyttää omia rasvavarastoja energianlähteenä tehokkaammin ja haluaa saada sinut hoikemmaksi.

“Mitä enemmän jotain asiaa rajoittaa, sitä enemmän sitä alkaa tehdä mieli. Siinä pähkinänkuoressa ravitsemusasiantuntija Patrik Borgin näkemys karkkipäivästä.” / Yle.fi - Karkkipäivä ei toimi nykymaailmassa – rajoittaminen lisää karkinhimoa 16.9.2015).

"Myytti 6: Tahdonvoima on pysyvä ratkaisu muutokseen"

Se mitä todellisuudessa tapahtuu muuttaessamme ruokailuun liittyviä tottumuksia itsekuria ja tahdonvoimaa käyttäen on, että jossain vaiheessa tilanne palautuu takaisin aloituspisteeseen.

Tyypillinen tilanne on kun ihminen päättää esimerkiksi tammikuun 1. päivä muuttavansa täydellisesti elämäntyyliään esimerkiksi lopettamalla herkkujen syönnin ja muut epäterveelliset tapansa, hommaa kuntosalijäsenyyden, alkaa syödä terveellisemmin ja niin edelleen. Tämän päätöksen perustuessa pelkkään tahdonvoimaan, se muutos kestää korkeintaan viikkoja, jonka jälkeen vanhat tavat palautuvat pikkuhiljaa takaisin ja kuntosalikortti jää turhanpantiksi.

“Pysyvään käyttäytymisen muutokseen tarvitaan tyypillisesti viisi elementtiä, sanoo Tampereen yliopiston akatemiatutkija Nelli Hankonen. Tahdonvoima on vain yksi viidestä elementistä, eikä käyttäytymisen muutosta voi rakentaa sen varaan. (Helsingin sanomat 16.1.2017)

Kokemuksia Muutos-valmennuksesta:

Hei, olen Eila Friman ja olen vastikään jäänyt eläkkeelle. Ajan saatossa kokeilin kaikenlaista painonpudotukseen, joista hulluin oli ehkä vissydietti. Aina epäonnistuin, koska monesti alussa lähti nesteet ja paino palasi aina sitten takaisin.

Tällä menetelmällä olen tiputtanut tähän mennessä 6 kg. Tätä on ollut helppo toteuttaa ja olo on nykyään aikaisempaa energisempi. Huomasin mm. loppukesästä mökillä peilistä katsoessani, että iho voi paljon paremmin ja näyttää terveemmältä. Nyt vanhat farkut, joita olin laittanut sivuun mahtuvat jälleen. Sain siis paljon "uusia" vaatteita, joita en ole käyttänyt vuosiin tai uskonut enää koskaan käyttäväni.

Isoin haasteeni on että välillä tulee hetkiä, jolloin tekee mieli palata vanhoille tavoille. Valmennusten opeilla nykyinen elämäntyyli on kuitenkin niin vaivatonta, kuin voin sen kuvitella olevan realistisesti mahdollista. Kiitos!Ennen valmennuksen alkua ajattelin, että kyllähän varmaan muut voivat onnistua, mutta että minäkin! Eli jos minä onnistun, niin uskallan kyllä tätä suositella tätä valmennusta ja todeta onnistumisen olevan mahdollista muillekin!

profile-pic
Eila Friman

Minulla on nyt neljäs viikko menossa tätä ohjelmaa ja täytyy sanoa, ettei kukaan ole koskaan näin tavallisen tallaajan näkökulmasta selittänyt asioita näin ymmärrettävästi kuin tämä ohjelma on sen tehnyt. Iso kiitos siitä.

Painoni on pudonnut 2 kg tämän kolmen viikon aikana, mutta se ei ole tärkein "pointti" ollut tässä vaan se, että ei tarvitse punnita mitään ja olo on sisäisesti kevyempi / ulkoisesti. Ei ole nälkä, eikä syöminen mielessä jatkuvasti.

profile-pic
Lea T.

Tämän kesän Muutos-valmennus alkaa 3.7. maanantaina

Muutos-valmennuksessa hyödynnetään käyttäytymispsykologiaa, jolla saadaan muutettua nerokkaasti kuin itsestään sinut toimimaan itsellesi parhaalla mahdollisella tavalla.

Suhteesi ja tietämyksesi ruokaan ja terveellisiin elintapoihin kasvaa ja paranee joka viikko, opit ymmärtämään esimerkiksi miksi sinulla tekee ajoittain mieli makeaa tai jotain suosikkiherkkua ja miten saada mielihaluja vähentymään. Opit myös esimerkiksi miksi ruokahalusi mahdollisesti kasvaa iltaa kohden sietämättömäksi. Näihin ja moneen muuhun vaivaan liittyy kehon ravintoainepuutoksia, jotka korjaantuvat valmennuksen edetessä.

Et ole matkalla yksin, sillä tukenasi on valmennuksessa aikaisemmin aloittaneita, sekä yhtä aikaa nyt samassa ryhmässä aloittavat. Pidämme yllä vain valmennuksessa oleville tarkoitettua Facebook-yhteisöä, jossa saat yksilöllistä tukea, reseptejä ja muita vinkkejä meiltä valmentajilta sekä muilta valmennuksessa olevilta. Yhteisö on vahva ja tiivis, joka tukee kaikkia muutoksessa parempaan.

Suurin osa kokee merkittäviä muutoksia kehossaan jo valmennuksen ensimmäisillä kuukausilla:

Lisää kokemuksia Muutos-valmennuksesta:

Täytin vuoden 2016 loppuolella 50 vuotta. Tällöin olin kypsä päätökselle, että aloitan uuden vuoden alkaessa terveysremontin. Painoni oli viime vuoden aikana ensimmäistä kertaa kivunnut sataan kiloon. Hälytyskelloja soi päässäni. Ymmärsin että painon nouseminen voisi edelleenkin jatkua, tuoden mukanaan todennäköisesti terveysongelmia. Ajattelin, että näitä seurauksia kannattaisi ja voisin vielä omilla toimillani välttää. Tiedostin myös, että liikakiloista päästyäni tulen jaksamaan paremmin töissäni ja muissa arjen velvoitteissa.

Minulla on aikaisempaa kokemusta jojo-laihduttamisesta. Olin muutamankin kerran pudottanut painoa merkittävästi, onnistumiset perustuivat itsekuriin ruokavaliossa ja liikuntaan. Ilo oli kuitenkin joka kerta lyhytkestoista, tavoitepainoon päästyäni paino aloitti pian nousunsa. En kuitenkaan kokonaan luopua ajatuksesta onnistuvani vielä joskus, säilytin vanhoja vaatteita kaapissa. Mitään ulkopuolista apua ja palvelua en kuitenkaan ymmärtänyt etsiä. En tiennyt mitään esim. nettivalmennuksesta.

Aloitin siis muutokseni aluksi omin päin hyvällä motivaatiolla vuoden 2017 alussa. Tammikuun toisella viikolla huomasin sattumalta fb:ssa Muutos-valmennuksesta kertovan ilmoituksen. Tilasin sähköpostiini videoesityksen, joka kolahti: koin palvelun oikea-aikaisena, edullisena ja metodiltaan sopivan juuri minulle. Oivalsin, että pysyvät muutokset ovat mahdollisia kun kokonaisuutta lähestytään vähitellen, perusteiden ja opiskelun kautta. Valmennuksen alkaessa minulla oli tiedoissani selviä puutteita ruoka-aineiden ominaisuuksista ja vaikutuksista.

Nyt eletään pääsiäisen aikaa kalenteriviikon 15 lopulla, Muutos-ryhmän mukana olen ollut 13 viikkoa. Millaisia tuloksia olen tähän mennessä saavuttanut? Suurimpana asiana mainitsen sitoutumiseni, olen edelleen hyvin motivoitunut oppimaan lisää ja näin jatkamaan valitsemaani muutospolkua.

Olen saanut tukea ja hyvää ohjeistusta vuoden alussa käynnistämääni lenkkeilyprojektiin. Tavoitteenani on ensi syyskuussa juostava puolimaraton, johon osallistumista olen suunnitellut yhdessä parin kaverini kanssa. Valmennuksen suosittamana aloitin maaliskuun alusta lähtien myös kuntosalikäynnit, sopivassa suhteessa viikottaisen lenkkeilyni lomaan.

Painoni tasaista laskua on ollut viikoittain mukava seurata, ilman nälän tunteita. Aloituspainokseni mittasin vuoden alkaessa tasan 100 kg, painoni on laskenut 15 viikossa noin 13 kg. Vaikka painon laskuvauhti jatkossa hidastuisikin, uskon pääseväni vielä valmennuksen aikana jo kauan aikaa sitten asettamalleni tavoitetasolle. Siinä painolukemani kirjoitetaan pysyvästi seiska-alkuisena (alle 80 kg).

Valmennuksen toimintamalli on mielestäni hyvin suunniteltu. Uudet tavat opitaan vähitellen, jolloin ne ehditään myös omaksua käytäntöön. Alkuviikon aikana monin eri tavoin (katsellen, kuunnellen tai lukemalla) selkokielellä esitetyt luennot kerrataan loppuviikolla, tällöin suoritetaan myös omakohtainen itsearviointi. Lisäksi taustatukea antaa kokoaikaisesti fb-ryhmä, jonka muodostavat muut valmennettavat valmentajien kanssa. Ryhmän merkitystä ei voi aliarvioida, vaikka itse siellä ei olisikaan kovin aktiiviinen.

Muutos-valmennus on mielestäni loistava tilaisuus sellaiselle, joka haluaa nykytilanteeseensa pysyvää muutosta, kohti terveellisempää tulevaisuutta. Ja sopii samalla tavalla myös miehille!

profile-pic
Samuel Kiviranta

7 asiaa, jotka tekevät Muutos-valmennuksesta erilaisen muihin menetelmiin verrattuna

1. Muutos-valmennus ottaa huomioon ravinnon ja liikunnan lisäksi muutkin hyvinvointiin vaikuttavat tekijät

Päästäksesi haluamaasi kuntoon, ei riitä että keskityt vain ruokaan mitä syöt. Elämäntapamuutoksissa on tärkeää ottaa huomioon myös henkiset ja tunneperäiset asiat syömisen suhteen. Unella, nesteytyksellä ja stressin hoidolla on myös todella suuri merkitys painonpudotuksessa. Ilman kokonaisvaltaista hyvinvointiin opastamista, on pysyvä onnistuminen vaikeaa.

2. Valmennus ei perustu kieltoihin tai tiukkoihin sääntöihin

Päästäksesi haluamaasi kuntoon, ei riitä että keskityt vain ruokaan mitä syöt. Elämäntapamuutoksissa on tärkeää ottaa huomioon myös henkiset ja tunneperäiset asiat syömisen suhteen. Unella, nesteytyksellä ja stressin hoidolla on myös todella suuri merkitys painonpudotuksessa. Ilman kokonaisvaltaista hyvinvointiin opastamista, on pysyvä onnistuminen vaikeaa.

3. Valmennuksen eteneminen ja rakenne on tarkkaan suunniteltu

Tavallisesti laihdutusohjelmat ovat sellaisia, että käyt siinä olevat asiat läpi ja se on siinä. Kukaan ei pysty omaksumaan elämäntapamuutosta yksin materiaaleja lukemalla. On tärkeää, että sinua muistutetaan uusista muutettavista tavoista säännöllisesti ja tuetaan niiden toteuttamista pitkällä aikavälillä. Kaikkia asioita ei voi nimittäin oppia yhdellä kertaa. Muutos-Valmennuksessa saat joka viikko 2-3 hyvin suunniteltua luentoa, joiden läpikäymiseen ei mene kuin puoli tuntia viikossa.

4. Valmennuksen opit ovat tieteellisesti todettuja ja päteviä

Päästäksesi haluamaasi kuntoon, ei riitä että keskityt vain ruokaan mitä syöt. Elämäntapamuutoksissa on tärkeää ottaa huomioon myös henkiset ja tunneperäiset asiat syömisen suhteen. Unella, nesteytyksellä ja stressin hoidolla on myös todella suuri merkitys painonpudotuksessa. Ilman kokonaisvaltaista hyvinvointiin opastamista, on pysyvä onnistuminen vaikeaa.

5. Ei nälkiinnyttämistä tai hulluja hikitreenejä

Ihmisen ei kuulu kokea nälkää, ei edes silloin kun tarkoituksena on pudottaa painoa. Nälkiinnyttäminen ajaa kehon säästöliekille, jolloin se alkaa taistellen pitämään rasvasta kiinni. Kenenkään itsekuri ei kestä tällaista taistelua omaa kehoaan vastaan loputtomiin, siksi kalorien rajoittaminen ei toimi. Myöskään liiallinen liikunta kalorien kulutuksen näkökulmasta ei johda tuloksiin. Tärkeämpää on saada liikkumisesta mukavaa, silloin kun keho on saatu ruokavalion avulla toimimaan ensin oikein, tuntuu liikkuminenkin mielekkäältä.

6. Ryhmän ja valmentajien jatkuva tuki

Sinun on yksin vaikea onnistua ilman tukea. Pääset valmennuksessa halutessasi Facebook-ryhmään, jossa saat henkilökohtaisempaa tukea haastaviin hetkiin. Sekä valmentajat, että muut samassa valmennuksessa olevat jakavat reseptejään ja vinkkejä hyvistä oivalluksistaan. Ryhmän avulla saavutat huomattavasti parempia tuloksia kuin yksin!

7. Sinun ei tarvitse ostaa annospusseja tai erikoisruokia

Valmennuksen ruokavalio ei perustu mihinkään valmiisiin annospusseihin tai erikoisruokiin. Suosittelemamme elintarvikkeet löydät omasta lähikaupastasi. Opastamme myös fiksumpaan ruokakaupassa käyntiin ja elintarvikkeiden hyötykäyttöön. Siksi ruokaan käyttämäsi rahamäärä voi jopa pudota sen lisäksi, että terveytesi paranee.

Lisää kokemuksia Muutos-valmennuksesta:

Olen kokeillut kaikenlaisia dieettejä, mutta aina epäonnistunut. Ne ovat olleet sellaista humpuukkia eivätkä ole perustuneet mihinkään teoriaan. Toisin oli Muutoksen-valmennuksen kanssa, nyt jo yli kymmenen kiloa hoikempana ja yleisolotila paljon terveempi. Jopa työkaverit ovat huomanneet, että olen iloisempi. Vielä jaksaa tehdä töitä näin 70-vuotiaana, vaikka eläkkeelläkin voisi jo olla.

profile-pic
Kaija Hamari

Ammattimaiset Muutos-valmentajat tukenasi koko matkasi ajan. 

Joakim Piiroinen

Hei, olen Joakim Piiroinen, ja toimin kurssin toisena päävalmentajana ja olen toinen perustajajäsen. Koulutukseltani olen Maatalous-metsätieteiden maisteri ja lukenut terveystieteitä. Erilaisia terveyteen ja oikeanlaiseen ruokavalioon liittyviä tutkimuksia ja kirjoja olen lukenut sadoittain ja tätä tietoa olen aina tykännyt jakaa sellaisessa muodossa, että kuka tahansa sen ymmärtää. Olen myös valmentanut useita painonpudotukseen tähtääviä tuloksekkaasti, sekä työskennellyt kuntosalilla.

Harrastan juoksemista, kuntosalia, eri pallopelejä ja ulkoilen säännöllisesti. Heikkouteni ruokavalion suhteen on suklaa, mutta onneksi osaan tehdä itse kotona raakasuklaata.

Tuomas Helkala

Moikka, olen Tuomas Helkala, Muutoksen toinen perustajäsen ja sertifioitu ravintovalmentaja. Urani aikana olen henkilökohtaisesti valmentanut ja konsultoinut tuhansia ihmisiä hyvinvoinnissa elämän eri osa-alueilla. Kehittämämme todistepohjainen menetelmä perustuu tutkimustuloksiin ja valmennettavien oikeisiin kokemuksiin.

Harrastuksiini kuuluvat mm. kitaran ja rumpujen soitto, luonnossa liikkuminen, meditointi ja jatkuva kokonaisvaltainen hyvinvoinnin kehittäminen. Intohimoni ja elämäntyöni on ymmärtää mistä palasista pysyvät muutokset elämäntapoihin syntyvät. Muutos-valmennuksen ja hektisen perhe-elämän ohella toimin myös puhujana hyvinvointitapahtumissa.

Viisi tapaa joilla Muutos-valmennus tulee muuttamaan sinut

Painon putoaminen on sivuvaikutusta siitä kun keho alkaa toimimaan oikein. Muutos-valmennus ei ole tavallinen painonpudotusohjelma, vaan kokonaisvaltainen kehon ja mielen muutos-valmennus. Valmennuksessa olevat kokevat painonpudotuksen lisäksi jatkuvaa energiatasojen ja onnellisuuden nousua.
Muutos-valmennuksen tarkoitus on saada sinut tilaan, jossa olet paras ja tervein mahdollinen itsesi, siksi uskomme siihen, että seuraavien kuukausien aikana:
 • Saavutat sinulle ominaisen painosi: Sinulla on luontainen paino, jossa sinun on hyvä ja terve olla. Tähän painosi tulee asettumaan kuin itsestään. Jos olet ylipainoinen alkaa kehosi paino muuttumaan kohti luontaista painoasi. Painonpudotusvauhti on sellainen, joka noudattaa kehon luonnollista painonpudotusvauhtia. Pysyvä painonpudotus vaatii pohjatyötä, sillä keho on saatava toimimaan oikein. Tämän jälkeen painonpudotusvauhti on tasainen kohti ihannetta.
 • Mieliteot epäterveellistä ruokaa kohtaan vähenee: Tuntuuko, että kehosi huutaa ajoittain, että “haluan jotain makeaa” “nyt on pakko saada pullaa”. Tämä johtuu kahdesta syystä, ensinnäkin siitä, että kehosi ei ole ravittu oikein ja siksi se haluaa nopeaa helpotusta herkkujen kautta. Toiseksi, kyse on tunneperäisestä asiasta, saat mielihyvää hetkellisestä hyvän tunteesta syötyäsi jotain tämän tarpeen tyydyttävää. Nämä seikat tullaan korjaamaan valmennuksessa.
 • Saat enemmän energiaa ja elinvoimaa: Muutos-valmennuksessa kehoasi ravitaan näännyttämisen sijaan, tällöin kehon energiavarastot alkavat toimimaan normaalisti. Näin sinulla on luonnollisesti enemmän energiaa toteuttaa haluamiaan asioita ja harrastaa esimerkiksi liikuntaa ilman tunnetta “pakkopullasta”.
 • Terveytesi paranee: Moneen sairauteen kuten kilpirauhasen vajaatoimintaan, tyypin 2. diabetekseen, korkeaan verenpaineeseen, sydän ja -verisuonitauteihin sekä liikuntaelinvaivoihin voidaan painonpudotuksella ja terveellisellä ravinnolla vaikuttaa tai jopa poistaa oireita.
 • Saavutat onnellisemman ja tasapainoisemman mielen: Heilahteleva verensokeri, himot epäterveellistä ruokaa kohtaan, ylipaino ja siitä johtuvat vaivat tai syyllisyys omista elintavoista eivät tee mielelle hyvää. Opit tuntemaan valmennuksen aikana itsesi paremmin, henkiset kykysi kehittyvät ja mielialasi paranee.

Kehosi paino asettuu tasolle, joka on sinun luontainen painosi 

Valmennuksen tarkoitus on pudottaa painoasi terveellisellä vauhdilla, pitämällä huolta yleisestä hyvinvoinnista, mielialasta ja toimintakyvystä.

Kokemuksia Muutos-valmennuksesta:

Nyt on paino on tippunut keskimäärin 0,400 grammaa viikossa, kymmenen viikkoa nyt ollut mukana. Eli neljä kiloa!

Olen eläkeläisenä erittäin tyytyväinen hintaan ja tuloksiin.

Voisin kyllä suositella valmennusta tuntemattomille, mutta on tuttuja joilla ei ole motivaatiota aloittaa, vaikka olis aihetta. Oma puolisoni yksi jolla ei riitä sinnikkyys, eikä halua aloittaa, vaikka näkee minun tulokset.

Olen erittäin tyytyväinen tähän valmennukseen ja luulen tai olen varma, että pääsen tavoitteeseeni tämän jakson aikana!

profile-pic
Kaarina K.

Ennen kun aloitin Muutos-valmennuksen, mietin kun Tikis ja Kokko laittoivatt sähköpostiin myös tietoa terveellisyydestä, harkitsin Kokon asiaa, mutta jostain syystä menin Heimolaisten pariin.

vko 11 on nyt lopuillaan, paino pudonnut pikkasen, mutta se ei ole minulle tärkein asia, vaan säännölliseen ruokailuun tottuminen, sekä syömään oikein ja terveellisesti.

Jos haluaa elämäntapamuutosta ryhmä on hyvä. Pitää kuitenkin muistaa, että kaikki ei tapahdu salamana, ei sitä kuukaudessa laihdu, eikä kerkeä muuttaa tapojaan, pitää antaa aikaa itselle muuttumiseen ja muuttaa elämäntapojaan, jokainen repsahtaa joskus eikä se maailmaa kaada, mutta ryhmässä on helpompi aloittaa muuttamaan itseään.

profile-pic
Rosa I.

Kuinka Muutos-valmennus on rakennettu, jotta saat pysyviä tuloksia mahdollisimman nopeasti ja pienimmällä vaivalla

Muutos-valmennus on rakennettu siten, että käymällä viikoittain saamiasi materiaaleja alat itse ymmärtämään kehosi ja mielesi toiminnasta paremmin. Sinun tarvitsee vain seurata ja toteuttaa valmennuksessa tulevia toimintaohjeita. Valmennus ei perustu siihen, että “syö tätä enemmän ja vähennä tätä”, vaan uusien tapojen opetteluun. Vähitellen vanhat huonot tapasi poistuvat ilman, että jäät kaipaamaan niitä siirtymävaiheen jälkeen.

Valmennuksessa keskitytään siihen, että miten saadaan aikaan muutos Sinussa. Koska, jos Sinä alat luontaisesti toimimaan tavoin, joka on sinulle hyväksi, on muutos pysyvä myös valmennuksen käymisen jälkeen.

Saat viikottain 2-3 luentoa, joissa kerromme videoilla, ääninauhoilla ja teksteillä mihin sinun tulee kiinnittää huomiota ja mitä uusia tapoja alat ottamaan osaksi päivittäisiä rutiineja. Saat myös reseptejä ja liikuntavideoita.

Valmennus toimii kaikilla päätelaitteilla ja on erittäin helppo myös tietoteknisesti kokemattoman käyttää.

Näin Muutos-valmennus etenee:

KUUKAUDET 1-4 (pronssitaso)

Aivan ensimmäisinä viikkoina et tule muuttamaan mitään aikaisempia tapojasi ruokailuun liittyen. Ensimmäisillä viikoilla tulet asennoitumaan oikein muutokselle, jolloin tulevat tapamuutokset ovat helppo toteuttaa. Tämän jälkeen opit ymmärtämään kokonaisvaltaisesti kaiken mitä sinun tarvitsee tietää terveellisestä ruokavaliosta.

Ensimmäisen kuukauden tavoite on saada luotua rutiini valmennuksen käymiseen, pienin askelin etenemiseen, ymmärrystä tunneperäiseen syömiseen, kylläisyyden- ja näläntunteiden havainnointiin sekä mahdollisten ravintoainepuutosten korjaamiseen. Kuukausien 1-4 aikana opit mm. juuri sinulle sopivat annoskoot, mitä ravinteita aterioidesi olisi hyvä sisältää, erilaisten stressinlähteiden vaikutukset hyvinvointiisi ja Muutos-valmennuksen vinkit kehon aktivoimiseen ja liikuntaan.

Opit myös mitä tehdä ja kuinka päästä takaisin "Muutoksen polulle" jos tapahtuu lipsahdus. Yhtenä tärkeänä asiana käsitellään ja annetaan apuja siihen, kuinka mielesi tulee tietyn väliajoin yrittämään saada sinut luovuttamaan ja jättämään elämäntapamuutos kesken.

KUUKAUDET 5-8 (hopeataso)

Tässä vaiheessa himosi epäterveellisiin ruokiin on alkanut kadota. Valmennuksessa mennään entistä syvemmällä tunneperäiseen syömiseen ja opitaan syömään ravitsevia aterioita sopivissa annoskoissa ilman, että tarvitsee seurata mitään tiettyjä reseptejä.

Ruoansulatuksen parantaminen nousee esille, jotta saat paremmin hyödynnettyä syömästäsi ruoasta saatavat ravinteet, jolloin määrällisesti tarvitsee syödä vähemmän tuntiessasi olosi edelleen kylläiseksi. Kehonhuolto ja stressinhallinta astuu myös kuvioihin. Tässä vaiheessa uusista tavoista alkaa syntyä hyviä rutiineja ja tiedät melko hyvin kuinka toimia myös silloin kun elämässä tulee niitä haastavia aikoja, jolloin aikaisemmin elämäntapamuutokset ovat keskeytyneet.

Energiatasosi on hyvin lähellä sitä tilannetta, että aikaisempi väsymys ja uupumus on alkanut selkeästi helpottamaan.

KUUKAUDET 9-12 (kultataso)

Tässä vaiheessa himosi epäterveellisiin ruokiin on enää varsin satunnaista. Valmennuksessa mennään entistä syvemmällä tunneperäiseen syömiseen ja opitaan syömään ravitsevia aterioita sopivissa annoskoissa ilman, että tarvitsee seurata mitään tiettyjä reseptejä.

Ruoansulatuksen parantaminen nousee esille, jotta saat paremmin hyödynnettyä syömästäsi ruoasta saatavat ravinteet, jolloin määrällisesti tarvitsee syödä vähemmän tuntiessasi olosi edelleen kylläiseksi. Kehonhuolto ja stressinhallinta astuu myös kuvioihin. Tässä vaiheessa uusista tavoista alkaa syntyä hyviä rutiineja ja tiedät melko hyvin kuinka toimia myös silloin kun elämässä tulee niitä haastavia aikoja, jolloin aikaisemmin elämäntapamuutokset ovat keskeytyneet.

Energiatasosi on hyvin lähellä sitä tilannetta, että aikaisempi väsymys ja uupumus on alkanut selkeästi helpottamaan.

Kommentteja Muutos-valmennuksen Facebook ryhmästä:

Haluamme, ettei valmennukseen osallistuminen jää rahasta kiinni. Valmennus on todella edullinen suhteessa kaikkeen siihen mitä saat.

Me teemme tätä siksi, että haluamme jakaa tietouttamme ja meille isoin palkinto on seurata vierestä, kun mahdollisesti toivonsa painonpudotuksen suhteen jo aikaisemmin menettäneet saavuttavat onnistumisia. On hienoa nähdä miten heidän elämänsä on muuttunut aivan toisenlaiseksi valmennuksen avulla. Olemme aidosti alasta erittäin kiinnostuneita ja siksi käyttäneet tutkimusten opiskeluun ja kouluttautumiseen tuhansia tunteja. Kaikkien materiaalien ja ohjelman suunnitteluun käytettyä aikaa emme ole edes seuranneet, koska olemme tehneet sitä innosta terveellistä ja hyvinvoivaa elämää kohtaan. Nyt meillä on mahdollisuus jakaa tätä osaamista myös muille tämän valmennuksen kautta.

Meidän suurin unelma on, että voimme elättää tällä työllä itsemme ja perheemme samalla jatkaen valmennuksen kehittämistä parhaaksi mahdolliseksi palveluksi hyvinvointialalla.

Valmennuksen normaalihinta on 29 € / kk. Jos liityt tänään mukaan valmennukseen saat ensimmäisen kuukauden hintaan 10 € ja sen jälkeen 19 € / kk. Säästät vuodessa siis 129€! Hinta on alin mahdollinen, jolla pystymme kattamaan palvelun ylläpidosta koituvat kulut.

Monet muut vähän samantyyliset kurssit ovat kestoltaan viidestä kahdeksaan viikkoa ja ne maksavat satoja euroja kuukaudessa. Muutos-valmennuksen hinnalla et saisi henkilökohtaiselta ravintovalmentajalta kuin 10 minuuttia kuukaudessa tai saisit ehkä muutaman annospussin jotain ruoankorviketta. Myös kuntosalikorttiin joutuisit investoimaan yli tuplasti enemmän. Sen lisäksi tarvitsisit salille jonkun opastamaan että mitä siellä salilla ylipäätään tulisi tehdä. Tästä vielä puuttuu mentaalipuolen valmennus ja yhteisön tuki, jolle ei mitään hintaa voi edes määrittää.

Tuemme sinua täysin!

Meille on erittäin tärkeää pitää huoli siitä, että saat parhaan mahdollisen kokemuksen tästä valmennuksesta. Me valmentajat olemme tavoitettavissa jatkuvasti sekä sähköpostitse ([email protected]) että Facebook-ryhmän kautta. Meidät tavoittaa arkisin myös puhelimitse (0405639136). Saat vastauksen aina niin pian kuin mahdollista sinua askarruttaviin kysymyksiin.

Tulokset - Tukenasi on ammattitaitoiset valmentajat ja käytössäsi on parhaat työkalut uskomattomien tulosten saavuttamiseen.

Laatu - Muutos-valmennuksen valmentajat saavat jatkuvasti kehuja siitä miten paljon näemme vaivaa ja autamme valmennettavia aidosti ja koko sydämestä.

Olet turvassa - Saat valmennukselle Muutos-takuun eli voit milloin tahansa lopettaa valmennuksen käymisen mistä tahansa syystä, ilman sen kummempia perusteluita.


Älä epäröi, vaan kokeile Muutos-valmennusta riskittömästi rahat takaisin takuulla 14 päivää!


Muutos-valmennuksella saavutat paljon positiivisia asioita itsellesi ja ympärilläsi oleville ihmisille. Niin paljon hyvää seuraa energiatasojen noususta, painon putoamisesta ja kaikesta mitkä liittyvät hyvinvointiin ja terveyteen.

Totuus on, että on mahdotonta olla saamatta tuloksia aikaiseksi Muutos-valmennuksella.

Siksi meidän on helppo antaa sinulle riskitön mahdollisuus kokeilla ja jatkaa valmennusta niin kauan kun koet sen itsellesi hyödylliseksi. Sinun voi olla vaikea kuvitellakaan miltä tuntuu vuoden kestävän hyvinvointivalmennuksen jälkeen! Ainoa mikä sinua saattaa harmittaa on se, ettet liittynyt Muutos-valmennukseen aikaisemmin.

Aloitat Muutos-valmennuksen 3.7.2017 ensimmäisen kuukauden hinnalla 10 € ja jatkat valmennusta niin kauan kun haluat hintaan 19 € / kk.


Liity valmennukseen nyt! Sinulla ei ole mitään hävittävää, sillä sinulla on 14 päivän rahat takaisin takuu, sekä toistaiseksi voimassa oleva valmennus (ei määräaikaisuutta).

Tämä tarjous saatavilla vain Painonpudotusnetti.fi:n kautta, jossa suoritetaan myös maksu.

Miksi tehdä tilaus jo tänään?

Hinta on nyt alhaisempi kuin se koskaan enää tulee olemaan. Olemme tehneet muutamia päivityksiä valmennukseen, joten siksi haluamme saada sinulta palautetta ja kommentteja valmennuksesta. Tämän takia olemme laskeneet hinnan tasolle, joka kattaa kulumme. Tästä palautteen antamisen vaivannäöstä on mielestämme kohtuullista, ettet maksa täyttä hintaa.

​Lähes sata muuta aloittaa valmennuksen samana päivänä kanssasi. Muilla aloittavilla on samankaltainen tilanne kuin sinulla. Muutoksen tekeminen on ryhmässä helpompaa ja kannustavampaa kuin yksin.

Saat kaiken tämän heti tilattuasi:

 • Pääsyn Muutos-valmennuksen kurssialueelle, josta saat heti käyttöösi reseptejä, liikuntavideoita ja mielialaa parantavia ääninauhoitteita.
 • Pääsyn vain valmennuksessa oleville tarkoitettuun Muutos-heimo Facebook-ryhmään, jossa on myös valmennuksen aikaisemmin aloittaneita vastaamassa mieltä askarruttaviin kysymyksiin.
 • Alkukartoituskyselyn, jossa selvennät itsellesi ja meille valmentajille mitä todella haluat tältä valmennukselta saavuttaa.
 • Muutos-takuun, eli jos et ole tyytyväinen voit milloin tahansa lopettaa valmennuksen ja ensimmäisen 14 päivän aikana saada myös rahasi takaisin.
 • Todella avuliaan ja sitoutuneen valmennustiimin muutoksen tueksi.
 • Viikottaiset luennot ja selkeät toiminta-askeleet omien tavoitteidesi saavuttamiseksi.

Tilatessasi valmennuksen, seuraavaksi tapahtuvat nämä asiat:

 1. ​Klikkaa “lisää ostoskoriin” ja sinut siirretään turvalliselle tilaussivulle.
 2. Täytät tietosi ja valitse mieluisin maksutapa, verkkomaksu (suosituin) tai tavallinen lasku, joka lähetetään sähköpostiisi.
 3. Saat ilmoittautumisen jälkeen heti kolme lyhyttä ennakkotehtävää suoritettavaksi ennen valmennuksen virallista aloitusta.
 4. Jatkossa saat kuukausittain sähköpostiisi laskun, niin kauan kuin haluat käydä valmennusta.
Valmennukseen sisältyy Muutostakuu. Jos et saa haluamasi tuloksia, voit lopettaa valmennuksen milloin vain. 

Haluamme, että valmennuksen kokeilu on sinulle täysin riskitöntä. Saat 14 vuorokauden täyden rahat takaisin takuun ja voit sen jälkeenkin milloin tahansa lopettaa valmennuksen käymisen. Lähetät vain asiakaspalveluumme viestin [email protected] ja emme kysele enempää.

Kokemuksia Muutos-valmennuksesta:

Olen ollut Painonvartiossa sekä Keventäjissä, mutta tämä on paras.

Olen energisempi kuin aiemmin. Paino on pudonnut 2 kg muutamassa viikossa.

Tähän valmennukseen olen ollut tyytyväinen, eli uskon muutokseen joka pitää tehdä ruokien ja syömisen kanssa.

Kannattaa lukea rohkeasti mitä uutta eteen tulee ja selvittää mitä sanomista asiantuntioilla on, minulla vaan kolahti jotenkin heti kun näin ilmoituksen ja kuuntelin ilmaiset videot ja oivalsin että tässähän se on mitä tarvitsen... Tarvitsin muutoksen kokonaisvaltaisesti!

profile-pic
Anja K.

Paino on pudonnut 10kg ja nyt kun olen korvannut lounaan viher ja marja-hedelmäsmooteilla, niin olo on virkeä ja paljon parempi

Olen jo monille kertonut, että tässä Muutos-valmennuksessa on se hyvä puoli, että valmennetaan aluksi nimenomaan henkistä puolta muutokseen.

profile-pic
Kerttu K.

"Muutos-valmennuksen toimitusjohtajana, minä Joakim Piiroinen allekirjoitan kaiken mitä tällä sivulla on kerrottu, ja voin luvata sinulle, että en lopeta uusien asioiden opettelua liittyen hyvinvointiin ja niiden jakamista sinulle."

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta täältä vastaamme siihen mielellämme joko puhelimitse: 0405639136 tai [email protected]

Miten tämä valmennus toimii, onko tässä tapaamisia kasvotusten vai onnistuuko kaikki verkon kautta?

Paljonko tarvitsen aikaa valmennukseen käymiseen?

Olen kokeillut useita eri ruokavalioita aikaisemmin, mm. vähähiilihydraattista, ja olen todennut niiden toteuttamisen hankalaksi pitkässä juoksussa. Miten tämän kanssa?

Onko tämä valmennuksen kesto määräaikainen, tarvitseeko minun sitoutua 12 kuukaudeksi?

Tarvitseeko minun tietää entuudestaan paljon ruokavaliosta osallistuakseni valmennukseen?

Minulla on diabetes, kilpirauhasen vajaatoiminta, korkea kolesteroli ja muita sairauksia, voinko osallistua?

Olen yli 60 v, voinko osallistua?

Voiko materiaalit tulostaa paperille?

Voinko edetä omaan tahtiin?

Olen "huono" tietokoneiden kanssa, osaanko käyttää valmennusaluetta?

Jos en aloita nyt, voinko myöhemmin liittyä tähän samaan hintaan?

En erityisemmin pidä ruoanlaitosta. Kuinka hankalia reseptit ovat?

Minulla on rajoitteita liikuntaan liittyen, miten se vaikuttaa valmennukseen osallistumiseen?

Tarvitseeko minun liittyä kuntosalille?

Voinko toteuttaa tätä menetelmää, jos minulla ruoka-aineallergioita?

Miten yhteiset ruokailut perheen kanssa onnistuvat? Tai lounaat töissä?

Tarvitseeko minun kuntoilla Muutos-valmennuksen aikana?

Jos en liity nyt valmennukseen, niin milloin on seuraava mahdollisuus aloittaa?

>