Sinun suurin haasteesi ruokavaliossa on yksipuoleisuus, katso vastaus videolta:

Ruokavalion yksipuoleisuudesta johtuvat ongelmat:

 • Jos syöt vain tiettyjä elintarvikkeita, saatat jäädä vaille tärkeitä ravintoaineita, kuten vitamiineja, kivennäisaineita, kuituja ja erilaisia aminohappoja. Tämä voi johtaa erilaisiin terveysongelmiin, kuten anemiaan, luuston heikkenemiseen, sairastelukierteeseen.
 • Jos ruokavalio on liian yksitoikkoinen tai se ei sisällä tarpeeksi kuitua ja proteiineja, saatat tuntea nälkää useammin ja aiheetta, mikä johtaa herkästi nousevaan painoon.
 • Jos ruokavalio sisältää runsaasti prosessoitua ruokaa ja sokeria, mutta vähän kuituja ja muita tärkeitä ravintoaineita, se voi lisätä riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen, sydän- ja verisuonitauteihin ja muihin metabolisiin häiriöihin.
 • Yksipuolinen ruokavalio voi myös johtaa epäterveelliseen suhtautumiseen ruokaan. Se voi vahvistaa "hyvät vs huonot" ruuat -ajattelua ja aiheuttaa yleistä ahdistusta ruokaan liittyen.

Vinkkejä ruokavalion monipuolistamiseen:

 • Monipuolisuutta aterioihin: Käytä laajaa valikoimaa erilaisia elintarvikkeita aterioissa. Tämä sisältää hedelmiä, vihanneksia, täysjyväviljoja, proteiineja ja terveellisiä rasvoja.
 • Värikkäät ateriat: Eri väriset hedelmät ja vihannekset sisältävät erilaisia ravintoaineita. Mitä enemmän värejä lautasellasi on, niin sitä parempi.
 • Kokeile erilaisia proteiinilähteitä, mukaan lukien liha, kala, kananmuna, maitotuotteet, palkokasvit, siemenet ja pähkinät. Näin varmistat monipuolisen aminohappo profiilin.
 • Pyri syömään säännöllisin väliajoin pitääksesi aineenvaihduntasi aktiivisena ja verensokeritasosi tasaisena.

Mikä avuksi ruokavalio-ongelmaan?

Moni turvautuu netistä löytyviin valmiisiin ruokavalioihin ja yrittää niiden pohjalta rakentaa itselle toimivaa kokonaisuutta. Netissä myös myydään valmiita ruokavaliosuunnitelmia, mutta ne eivät ole juuri koskaan aidosti räätälöityjä ja ammattilaista laatimia. Koska ne ovat usein kaikille samat, niin ne saattavat sisältää ruoka-aineita joista sinä et pidä tai halua syödä. Tämän lisäksi pitäisi olla melkein ravintovalmentajan pätevyys, jotta osaisi muokata näistä valmiista suunnitelmista itselle aidosti sopivia.

Tulee helposti mieleen ajatus, että miten ihmeessä syömisestä on tullut näin vaikeaa?

Mutta onneksi on olemassa ratkaisu, nimittäin täysin sinulle ammattilaisen toimesta räätälöity Muutoksen henkilökohtainen ruokavaliosuunnitelma.

Muutoksen henkilökohtainen ruokavaliosuunnitelma tarjoaa helpon tuen ja lähestymistavan syömiseen, koska tiedät täsmälleen mitä ja kuinka paljon sinun pitää syödä saavuttaaksesi painotavoitteesi.

Tämä räätälöity lähestymistapa helpottaa annoskokojen hallintaa ja varmistaa, ettet syö liian vähän tai toisaalta liikaa. Näin voit parantaa terveyttäsi ja saavuttaa painotavoitteesi nopeammin ja tehokkaammin!

Miksi henkilökohtainen ruokavaliosuunnitelma on niin tehokas?

Tarkkaan laadittu henkilökohtainen ruokavaliosuunnitelma tukee hyvin painonpudotuksessa onnistumisesta, koska se ottaa huomioon yksilölliset tarpeet, ravitsemukselliset vaatimukset ja mieltymykset.

Se auttaa asettamaan realistiset tavoitteet, opettaa terveellisiä ruokailutottumuksia ja edistää säännöllistä ja omaan arkeen sopivaa ateriarytmiä. Kun voi olla 100% varma, että syö täysin oikein, antaa se motivaatiota jatkaa samalla kun paino putoaa 0,5 kg/viikko tahtia!

Miksi valita henkilökohtainen ruokavaliosuunnitelma Muutokselta?


Jokainen Muutoksen rakentama ruokavaliosuunnitelma on täysin uniikki! Emme vain monista samoja pohjia kaikille, vaan rakennamme henkilökohtaisen ruokavalion pohjautuen laajaan alkukartoitukseen.

Monet netissä myytävät ruokavaliot eivät ole aidosti henkilökohtaisia ja räätälöityjä vaan saman ruokavalion tulostamista pienin muokkauksin tai joskus ei edes sitäkään. Näistä veloitetaan usein 150-250€. Aidosti henkilökohtaiset ruokavaliot maksavat muilla toimijoilla yli 200€.

Muutoksen ruokavaliot toteutetaan aina henkilökohtaisesti koulutetun ravintoasiantuntijan toimesta. Olemme investoineet tekoälyyn, joka auttaa meitä valmentajia rakentamaan entistä parempia ruokavaliosuunnitelmia tehokkaammin. Tämän takia hintamme on huomattavan huokea verrattuna mitä vastaavat palvelut maksavat muilla ja kuinka suuren vastineen saat rahoillesi.

Laaja henkilökohtainen ruokavaliosuunnitelma sisältää kaiken tämän:

PERUSAINEENVAIHDUNNAN TASON MÄÄRITTELYN

Saat tietoosi kuinka monta kaloria päivittäin kulutat. Tämä tieto toimii pohjana varsinaiselle ruokavaliosuunnitelmalle, jossa tavoitellaan 200-500 kcal vajetta riippuen sinun tavoitteista, aikataulusta ja motivaatiosta.

Jokaiselle aterialle ohjeet

Saat jokaiselle aterialle reseptin, raaka-aineet ja tarkat määrät. Jokaisen aterian osalta on myös eritelty makroravinnejakauma, jotta pystyt halutessasi korvaamaan sen haluamallasi aterialla.

7 ERILAISTA PÄIVÄN RUOKAVALIOTA

Saat 7 erilaista erilaista päivää ruokavaliosuunnitelmaasi, joista voit valita parhaat ja hyödyntää niitä. Mikäli haluat toteuttaa kaikki päivät saat myös ruokalistan näistä ruoista.

Jos painonpudotuksessa on ollut haasteita, voi olla että kaipaat täysin sinulle räätälöidyn ruokavalion, jolla takaat tulokset!

Henkilökohtainen ruokavaliosuunnitelma on uniikki, vain sinulle räätälöity kokonaisuus. 

Yksilöllisyys

Ravitsemustarpeet vaihtelevat iän, sukupuolen, aktiivisuustason ja terveydentilan mukaan. Henkilökohtainen ruokavaliosuunnitelma ottaa nämä tekijät huomioon ja tarjoaa yksilöllisen ruokavalion.

Tavoitteellisuus

Henkilökohtainen ruokavaliosuunnitelma auttaa asettamaan realistiset ja saavutettavat tavoitteet, mikä lisää motivaatiota ja sitoutumista painonpudotusprosessiin.

Tasapainoinen ravitsemus

Varmistamme, että saat riittävästi kaikkia tarvittavia ravintoaineita ja että makrojakauma on ihanteellinen. Näin suurin osa pudotetusta painosta on rasvaa ja sinulla on terve, virkeä ja hyvä olo painonpudotuksen aikana.

Täsmällinen energiamäärä

Alkukartoituksen avulla saamme hyvin tarkan arvion peruskulutuksestasi. Näin pystymme laskemaan maltillisen kalorivajeen, jotta painonpudotus onnistuu.

Mieltymykset ja allergiat

Suunnitelma ottaa huomioon ruoat mitä et halua tai pysty allergioiden takia syömään. Voit myös valita monta ateriaa päivässä haluat syödä ja mihin aikaan. 

Juuri sellaista ruokaa kuin haluat

Voit valita pohjoismaisen ruokavalion lisäksi esim. kasvisruokavalion, paleon, välimeren dieetin!

Sanna Luokkala 


Hyvää oli se, että mukana erilaisia vaihtoehtoja esimerkiksi välipaloiksi. Pidin selkeistä ja yksinkertaisista aterioista. Hyvä, että mukana oli arvio aterian kalorimäärästä. Ohjeet vastasivat odotuksiani.

Riikka Laine


Tämä selkeytti huomattavasti sitä kuinka paljon ja miten minun kokoisen "mamman" kuuluu syödä. Olen ennen syönyt liian vähän ja siitä syystä ollut säästöliekillä, tämän ruokavalion turvin on ollut helppo ottaa suunta kohti omaa tavoitepainoa.

Voit valita useista eri ruokavaliotyypeistä itsellesi sopivimman:

Hinnoittelu

Et maksa turhasta, sillä mitä vähemmän haluat pudottaa painoa, sitä edullisemmaksi henkilökohtainen Ruokavalio sinulle tulee. Tarvitset 5 kilon pudotuksen jälkeen uuden ruokavalion, koska perusaineenvaihdunnan taso on pienempi ja muutenkin on hyvä tarkastaa ruokavalio uuteen tilanteeseen sopivaksi.

Esim. jos sinulla on pudotettavaa 8 kg, sinun kannattaa valita kahden ruokavalion paketti. Ensimmäisen n. 5 kg pudotuksen jälkeen sinulle tehdään pyynnöstäsi uusittu ruokavalio.

-50% ALE voimassa 48 tuntia

01
Päivää
.
 
23
Tuntia
.
 
59
Min
.
 
55
Sek

VALITSE SOPIVA PAKETTI ALTA

Pudotettavaa 0-5 kg

79€

Hinta 48h päästä 159€

 • Ruokavaliosuunnitelma x1
 • Perusaineenvaihdunnan taso
 • Ateriat ja niiden makroravinteet 
 • Kauppalista raaka-aineista

Pudotettavaa 6-10 kg

139€

Hinta 48h päästä 279€

 • Ruokavaliosuunnitelma x2
 • Perusaineenvaihdunnan taso
 • Ateriat ja niiden makroravinteet
 • Kauppalista raaka-aineista

Pudotettavaa 11-15kg

199€

Hinta 48h päästä 399€

 • Ruokavaliosuunnitelma x3
 • Perusaineenvaihdunnan taso
 • Ateriat ja niiden makroravinteet
 • Kauppalista raaka-aineista

Pudotettavaa  +15kg?

Kysy räätälöity tarjous [email protected]

 • Ruokavaliosuunnitelma >4
 • Perusaineenvaihdunnan taso
 • Ateriat ja niiden makroravinteet
 • Kauppalista raaka-aineista

Henkilökohtaisen ruokavaliosuunnitelman toteutuksen pohjana toimii laaja alkukartoituskysely

Laajan alkukartoituksen avulla saamme selville nykytilanteen, erityispiirteet ja tavoitteet.

1.

Selvitämme aluksi taustatiedot sinusta, jotta saamme määriteltyä perusaineenvaihdonnan tason. Kysymme ikää, painoa, aktiivisuustasoa jne. 

2.

Tämän jälkeen otamme selvää minkälainen arki sinulla on, monta ateriaa haluat syödä ja mihin aikaan.

3.

Seuraavaksi selvitämme ruoka-allergiat, lääkitykset ja toiveet ruokavalion suhteen. Voit valita esim. kasvisruokavalion, gluteenittoman, palodieetin, dash-ruokavalion, välimeren ruokavalion jne.

4.

Saat 7 arkipäivän päästä alkukartoituksesta henkilökohtaisen ruokavaliosuunnitelman sähköpostiisi.

Rakennamme kaikki ruokavaliot terveyttä tukevaksi

>