Vaihdevuodet ja laihduttaminen – readpeak - Muutos.net

Vaihdevuodet ja laihduttaminen: kuinka pudottaa painoa hormonitoiminnan muutoksista huolimatta. Klikkaa video päälle.

Vaihdevuosien aikana painonpudotus tai nykyisen painon ylläpitäminen on haastavaa. Eurooppalaisen ylipainoon erikoistuvan lääketieteellisen instituutin mukaan naisille voi kertyä vaihdevuosien aikana jopa 4-10 kiloa lisää painoa, jos mitään muutoksia ei tee elintapoihin.

Rasvan kertyminen kehoon vaihdevuosien aikana johtuu siitä, että naisen keho lakkaa vähitellen tuottamasta estrogeenia. Tästä aiheutuvia painoon liittyviä oireita ja aiheuttajia ovat muun muassa:


  • Aineenvaihdunta hidastuu ja energian tarve vähenee, ja mikäli ei sopeuta energian saantia, rasvaa varastoituu erityisesti vatsan seudulle.
  • Mielialan vaihtelut lisäävät alttiutta sille, että ruoan avulla pyrkii parantamaan mielialaa.

Onneksi sopivan painon saavuttaminen ei vaihdevuosista kärsiville ole kuitenkaan mahdotonta. Täytyy vain ottaa huomioon tietyt erityispiirteet ja huomioida olosuhteet. Ei kannata ryhtyä superdieeteille tai rajoittamaan tahdonvoiman varassa syömisiään.

Tutkimme asiaa tarkemmin ja seurasimme niitä yli 50-vuotiaita, jotka ovat painonpudotuksessa onnistuneet ja painonsa pysyvästi pitäneet. Teimme näistä löydöksistä ilmaisen 3-osaisen videosarjan, jonka saat sähköpostiisi klikkaamalla alta.

Saat selkeät vinkit siihen miten hyvinvointia saa parannettua ja vaihdevuosien oireita lievitetty mahdollisimman pienellä vaivalla. Syötä sähköpostisi alle ja s​aat videot sähköpostiisi.

Tietosi ovat suojassa, emme jaa tietojasi eteenpäin tai lähetä sinulle ylimääräisiä viestejä. Voit aina poistua sähköpostilistoiltamme.

Viestit ja sisällöt tarjoaa Muutos Innovations Oy, yhteystiedot löydät täältä / tietosuojaseloste

>