Venyttelyohjelma

Tässä osiossa käydään läpi yleinen ja hyvä koko kehon venyttelyohjelma. Tätä ohjelmaa voit suorittaa esimerkiksi kahdesti viikossa. Voit tehdä ohjelmaa myös lyhennettynä siten, että keskityt oman kehosi ongelmakohtiin. 

Voit venyttelyn pituudella säädellä sitä mitä ominaisuutta haluat kehittää. Jos teet lyhyitä noin 10 sekunnin venyttelyitä kehität silloin lihaksen rentoutta ja verenkiertoa. Tällaisia lyhyitä venytyksiä voit tehdä hyvin sopivissa väleissä, esimerkiksi työpäivän aikana.

Keskipitkät venytykset ovat kestoltaan noin 15-30 sekunttia, tämän pituisia venytyksiä voit tehdä heti harjoittelun jälkeen kullekin lihakselle. Keskipitkän venytyksen tarkoitus on nopeuttaa palautumista ja palauttaa lihaksen lepopituus nopeammin.

Pitkäkestoiset venytykset ovat kestoltaan puolesta minuutista jopa kahteen minuuttiin. Pitkillä venytyksillä parannat liikkuvuutta. Näitä venytyksiä ei kannata tehdä heti treenin jälkeen, vaan mikäli haluat tehdä pitkäkestoisia venytyksiä, niin tee ne vasta kaksi tuntia treenin jälkeen.​

>