Tehostartti kesään: päivä 2

Päivä 2: Liikunta

Tervetuloa toiseen päivään kehon puhdistumisen ja aineenvaihdunnan tehostamisen merkeissä!

Kun olemme ottaneet kehon ravitsemuksen osalta askeleen kohti tasapainoisempaa tilaa, on aika ruveta ottamaan huomioon myös muita hyvinvoinnin osa-alueita, kuten liikunta.

Ensiksi, liikunta ei ole tärkeää siksi, että se polttaa kaloreita. Oikein tehtynä se on hyödyllistä sen vuoksi, että se voi auttaa kehoasi toimimaan oikein, sekä myös haluamaan päästä eroon mahdollisesta ylipainosta. Kaikkihan tietävät, että liikunta polttaa kaloreita. Kuitenkin kalorien kulutus on turhaa, jos se saa sinut vain nälkäiseksi. Jos liikunnan avulla kulutat enemmän kaloreita, mutta sen ansioista myös syöt enemmän, hyöty on lähellä nollaa kalorien kulutuksen näkökulmasta.

Ajateltaessa asiaa painonhallinnan näkökulmasta liikunnasta aiheutuva energiankulutus on aika pientä verrattuna muihin siitä saataviin hyötyihin. Jos ollaan rehellisiä, niin keskittyminen pelkästään kalorinkulutukseen voi olla hyvinkin lannistavaa. Voi olla yllättävää, kuinka vähän kaloreita palaa liikunnan kestoon ja tehoon nähden. Esimerkiksi noin 50 gramman suklaapatukan kalorimäärän kulutukseen saisi lenkkeillä tai rehkiä kovasti ainakin puoli tuntia!

Olisi hyvä löytää sellainen liikuntaharrastus, josta saa iloa ja onnistumisen kokemuksia. Kannattaa vaikka kokeilla eri lajeja sen itselle sopivan löytämiseksi. Epämieluisten asioiden tekeminen yleensä loppuu ennemmin tai myöhemmin.

Kehon puhdistumisen ja aineenvaihdunnan tehostamisen kannalta on tärkeää, että lähdet liikkeelle koska liikunta aktivoi kehon nestekiertoa. Valitse laji, josta nautit mutta esimerkiksi dynaamiset jooga liikkeet aktivoivat kehon nestekiertoa erittäin hyvin.

Aloita aamu jollain seuraavasta tai jos innostut, niin tee vaikka kaikki kolme!

1. virkistävä aamunavaus

Haasta itseäsi valikoimalla aurinkotervehdyksillä, jotka parantavat myös liikkuvuutta

Lyhyt harjoitus niska- ja hartioiden verenkierron parantamiseksi

Minkä tahansa näistä teit tai useamman, niin huomaat heti vetreämmän olon kohti päivää. Liikunnan jälkeen ravitseva aamiainen eilisten ohjeiden mukaisesti.

​Vinkki

Liikunnan jälkeen kannattaa mennä joko saunaan tai kuumaan kylpyyn koska lämpö tukee kuona-aineiden poistumista kehosta (toki molemmista on hyötyä muulloinkin). Ihon kuivaharjaaminen vilkastuttaa myös aineenvaihduntaa sekä tehostaa kuona-aineiden poistumista.

​BONUS

Kaipaatko vielä lisää liikuntaan haastetta? Jos kyllä, niin miltä kuulostaisi 14 päivän vatsalihas-haaste? Haasteen tarkoitus on kiinteyttää vatsan seutua ja vahvistaa keskivartaloa. 

Toiminta-askeleet päivä 2.

Lisää päivääsi joku sinulle mieleinen liikuntamuoto, kuten kehonhuoltoa ohessa olevien videoiden avulla. 

Tämä päivä oli varsin suoraviivainen ja keskittyi liikuntaan ja kehonhuoltoon. Muista myös ensimmäisen päivän asiat, koska nämä kaikki rakentuvat aikaisemmin opitun päälle.

Jos koet vatsan seudun ongelmaksi, voit aloittaa 14 päivän vatsalihashaasteen, pääset oheisiin tästä.

Oikein mukavaa päivää, jatketaan huomenna unen, levon, palautumisen ja stressinhallinnan merkeissä!

Päivä suoritettu? Huomenna voit siirtyä seuraavaan päivään

Voit navigoida klikkaamalla alta haluamaasi päivään

>