Päivä 6: Yhteenveto ja seuraavat askeleet

<< Luento tekstimuodossa - avaa painamalla tästä >>

Päivä 6: Yhteenveto, vinkit onnistumiseen ja seuraavat askeleet matkallasi

Viimeisen viiden päivän aikana on käyty paljon asioita. Tehdään nyt lyhyt yhteenveto, jonka jälkeen saat onnistumisvinkit jatkoon sekä kerromme tarkemmin kuinka voit jatkaa hyvin alkanutta matkaa kanssamme.

Päivä 1: Kestävän muutoksen polku

Päivä 2: Tavoitteen asetanta ja sitoutuminen muutokseen

Päivä 3: Ruokavalio kestävään elämäntapamuutokseen

Päivä 4: Liikunta ja lihaskuntoharjoittelu

Päivä 5: Oivalluspolku - Miksi paino ei putoa tai tuloksia ei synny?(BONUS) Päivä 6: Yhteenveto, vinkit onnistumiseen ja seuraavat askeleet matkallasi

Vinkit onnistumiseen:

 1. Sano ei ihmedieeteille. Kitudieetit eivät toimi pitkällä tähtäimellä ja yleensä sitä palaa takaisin lähtöpisteeseen dieetin jälkeen. Unohda siis dieetit ja keskity elämäntapamuutokseen!
 2. Aito motivaatio rakentuu omista arvoista. Jotta jaksat päivästä toiseen toistaa uusia tapoja ja tehdä muutoksia, niin tarvitset muutoksen taustalle jonkin merkityksellisen syyn ja tämä löytyy omista arvoistasi. Arvot kertovat mikä sinulle on aidosti tärkeää ja ne ovat myös se juurisyy huolehtia itsestäsi.
 3. Valitse oikea hetki muutokselle. On tärkeä tiedostaa oma elämäntilanne. Jos on kovin stressaava elämäntilanne menossa tai muuten vain hyvin kiireinen, niin ehkä silloin ei ole paras hetki suurille muutoksille. Mieti millaisia pieniä muutoksia voit tehdä arjessa ja sitten kun elämäntilanne rauhoittuu, niin on varmasti parempi hetki aloittaa elämäntapamuutos.
 4. Muuta yksi tapa kerrallaan. Kun teet pieniä muutoksia yksi kerrallaan, niin on paljon todennäköisempää niiden jäävän pysyvästi osaksi arkeasi. Onnistuminen myös ruokkii onnistumista.
 5. Järjestä ympäristö muutosta tukevaksi. Tee muutos itsellesi mahdollisimman helpoksi. Pyri pitämään kaapeissa terveellistä ruokaa, valmistele ruokia etukäteen tai valmista isompi satsi kerrallaan. Ota jo aamulla lenkkivaatteet eteiseen odottamaan, niin lenkille lähtö on mahdollisimman helppoa. Mieti erilaisia tapoja miten voit helpottaa muutosta ja muokata ympäristön muutosta tukevaksi.
 6. Mieti millä tavoit voit seurata omaa edistymistä. Muista, että ainoa mittari ei ole pudotetut kilot, vaan myös vireystilan kohoaminen, oikean ateriarytmin löytäminen, kasvisten lisääminen tai mikä tahansa positiivinen muutos mikä on tapahtunut matkan varrella. Tärkeintä on kysyä itseltäsi “mistä tiedän, että olen menossa kohti tavoitteitani ja muutosta on tapahtunut?”.
 7. Palkitse itseäsi pitkin matkaa ja iloitse onnistumisista. Tavoitteen saavuttaminen vie aikaa, joten on tärkeä iloita pienistäkin jutuista ja palkita itseäsi kun olet edistynyt matkallasi. Kehu itseäsi, osta kauniita kukkia, mene hierojalle tai kasvohoitoon, osta uusi paita jne. Mieti miten voit palkita itsesi ja palkinnon tulisi ilahduttaa sinua, sekä tukea tavoitteitasi.
 8. Panosta nukkumiseen. Unella ja palautumisella on iso merkitys onnistuneessa elämäntapamuutoksessa.  Jos olet kovin stressaantunut ja uupunut et jaksa pitää itsestäsi huolta kuten valmistaa  terveellistä ruokaa tai liikkua, sekä tulee helposti tehtyä huonompia valintoja kun virkeänä.
 9. Arkiliikunta kunniaan. Arkiliikunnalla on paljon suurempi merkitys kuin moni kuvittelee. Aina ei siis tarvitse treenaa hikihatussa, vaan pyri olemaan arjessa mahdollisimman aktiivinen ja mieti miten voisit lisätä päivittäin hyötyliikunta.
 10. Ole kärsivällinen. Muutos ei tapahdu hetkessä, eikä siihen ole oikopolkua. Anna muutokselle ja itsellesi aikaa. Muista, ettei sinulla ole kiire mihinkään.
 11. Ole joustava. Arjessa kaikki ei aina mene suunnitelman mukaan ja välillä joutuu muuttuvien olosuhteiden takia joustamaan. Jos vaikka suunniteltu jumppatunti perutaan, niin monella saattaa harmituksen takia jäädä liikunta kokonaan väliin. Sen sijaan, että jätät liikkumatta, niin mieti mitä voisin tehdä jumppatunnin tilalla. Voitko lähteä kävelylle tai tehdä kotijumpan?
 12. Usko itseesi. Olet sitä mitä ajattelet. Ruoki mieltäsi myönteisillä ajatuksilla. Muista, että sinä pystyt, voit ja osaat!
 13. Lopeta vertailu. Älä vertaile itseäsi muihin, koska lähtökohdat elämäntapamuutokseen voivat olla hyvin erilaiset, emmekä kulje samanlaista matkaa. Luovu siis vertailusta muita kohtaan. Vertaile  ainoastaan omaa toimintaasi verrattuna siihen, miten vaikkapa toimit kaksi kuukautta sitten tai mitä kaikkia muutoksia olet tehnyt viimeisen puolen vuoden aikana. Tällainen vertailu auttaa sinua arvioimaan etenetkö kohti päämäärääsi ja onko tekemillä muutoksilla ollut toivottuja vaikutuksia.
 14. Pyydä ystävä mukaan muutokseen. Yhdessä tekeminen on aina hauskempaa, joten aloita elämäntapamuutos yhdessä ystävän kanssa.  Ystävästä saa tukea ja tsemppiä.
 15. Pyydä apua. Jos tuntuu, että et tiedä miten aloittaa tai elämäntapamuutos tuntuu haastavalta, niin älä jää yksin ongelmien kanssa. Pyydä rohkeasti apua ja liity meidän Muutos -valmennukseen.

Nyt sinulla on kaikki tarvittava tieto miten ottaa ensimmäiset askeleet onnistuneen elämäntapamuutoksen aloittamiseen. Kuten kävimme läpi, jos tavoitteena on kestävä elämäntapamuutos, siinä on tärkeä huomioida kaikki osa-alueet (näytä aikaisempi slide).

Tarvitset vain viiden kohdan muistilistan, josta huolehtiminen riittää mainiosti tuottamaan tuloksia:

1. Itsellesi oikeanlainen ravinto ja juuri oikeaan aikaan nautittuna

2. Stressitasojesi alentaminen huomattavasti - helposti opittavilla uusilla tavoilla

3. Riittävä liikunta omilla ehdoillasi toteutettuna... ja 100% ilman pakkoa!

4. Mielesi helliminen oikeilla ajatusmalleilla, jotta muutoksesta tulee suorastaan nautittavaa! (painonpudotushan harvemmin on nautinnollista... mutta mitä jos se onkin mahdollista?)

5. Riittävän syvän, rentouttavan unen ja muun palautumisen aikaansaaminen toimiviksi todistetuilla ohjeilla

Tämän polun kautta päästä sinne päätepisteeseen ja saavutetaan tavoite. Pysyvästi. Ei enää laihdutuskuureja. Ei enää itsensä kiduttamista ja pakottamista tekemään asioita, mitä et halua tehdä.

Suoraan sanottuna…

Jos autan sinua tiimini kanssa…

Matkasta tulee huomattavasti…

Nopeampi, helpompi ja stressittömämpi.

Johdatamme sinut kädestä pitäen suorinta mahdollista reittiä nykytilanteesta sinun henkilökohtaiseen tavoitteeseen.

Käsittelemme ja selätämme matkan varrella vastaantulevat haasteet.

Matkasta tulee nopeampi ja helpompi, kun vältämme jo tuhansien ihmisten kokemuksella havaitsemamme sudenkuopat ja yleisimmät virheet.

Saat selkeät toiminta-askeleet ja ohjeistukset mitä tehdä missäkin elämäntapamuutoksen vaiheessa.

Koska olet mukana tässä haasteessa ja kuuntelet minua nyt, sinä selkeästi ymmärrät miten tärkeä on saada viimeisimpiin tutkimuksiin ja käytännön kokemuksiin pohjautuvaa opastusta ammattilaisilta, jotka tekevät tätä työkseen päivästä toiseen.

Saat selkeät ohjeistukset mitä tehdä makeannälälle, liialliselle stressille, vatsa- ja suolistovaivoille, jaksamattomuudelle, motivaation kyykähdyksille, tekemättömyydelle. Näet esimerkkejä siitä mitä muutoksia ruokavalioon tulee tehdä jos aineenvaihdunta käy hitaalla ja säästöliekki junnaa etenemistä. 

Joten haluan auttaa sinua rauhassa tekemään ne tarvittavat asiat ja teot elämässäsi, joiden lopputulemana otat askeleita kohti hyvinvoinnin tavoitteitasi, eli saavutat itsellesi sopivan tavoitepainon, terveydentilan ja elinvoimaisuuden.

Käydään läpi kaikki nuo yhdeksän askelta ja paljon paljon muutakin.

Useimpien painonpudotukseen tähtäävien ohjelmien kesto on 4-8 viikkoa, koska mielemme ei oikein pysty suunnittelemaan ja pitämään meitä helposti motivoituneena pidempään.

Minä autan ja tässä osassa ja hoidetaan ruokavalio ja elämäntavat lyhyellä aikavälillä kuntoon, jotta alat saada edistysaskeleita eri osa-alueilla heti alusta lähtien.

Sen lisäksi autamme sinua pidemmän aikavälin kehityksessä, jonka avulla luot tavat, rutiinit ja toimintamallit, joiden avulla elämäntapamuutoksesta tulee kestävä. Nautit tuloksista loppuelämäsi ajan ilman tarvetta alkaa enää koskaan uudelle kuurille.

Olemme panostaneet viime vuosina hyvin paljon tähän ja saaneet hienoja tuloksia valmennettaville. Mukana on ollut jo yli 25 000 suomalaista naista matkalla kohti kestävää elämäntapamuutosta.

Anu 45v kertoi, että valmennuksen myötä on tullut ihan uusi tapa elää. Samalla painokin putosi 20 kg.

Merja oli ennen koukussa makeisiin ja nukkuikin huonosti. Nyt 10 kiloa kevyempänä ja hyvinvoivana liikuntakin maittaa ihan eri tavalla kuin ennen.

Meillä on isompi visio maailmalle, uskomme, että muutos on mahdollista jokaiselle ja kehittämämme menetelmä kestävään muutokseen on hyvinvoinnin tulevaisuus.

Viime vuosina olemme panostaneet paljon tutkimukseen, kehitystyöhön ja valmennus-mallin hiomiseen sen sijaan, että olisimme vain hypänneet suosituimman trendidietin matkaan.

Autamme sinua lyhyellä aikavälillä, jotta saat tietyt olennaiset asiat mahdollisimman nopeasti kuntoon, esim edistymistä ja onnistumista hidastavat tai estävät asiat. Sen lisäksi varmistetaan pitkän aikavälin tulosten ja painon ylläpito ja otetaan huomioon kokonaisuus, jotta syntyy kestävä elämäntapamuutos.

Tiedämme mitä ihmiset tarvitsevat, joilla on tavoitteena kestävä elämäntapamuutos

 1. Oikeaa tietoa
 2. Oikeat toimintamallit, jotka pohjautuvat käytäntöön ja tieteeseen
 3. Valmentajien tuki tarvittaessa
 4. Oman tekemisen itsearviointi: teet asioita, ja katsoessasi tuloksia saat vinkkejä miten toimintaa tarvitsee muuttaa, jotta juuri tilanteessasi saavutat itsellesi asettamasi tavoitteet
 5. Vastuullisuutta omaan tekemiseen (todella tärkeä!)
 6. Yhteisön samankaltaisista ihmisistä, joiden kanssa jakaa haasteet ja onnistumiset
 7. Nykyisten ajatusmallien haastamista. Tämä on suurimpia esteitä erityisesti kun siirrytään lyhyen aikavälin saavutuksista kestäviin tuloksiin. Monesti itsekurilla ja tahdonvoimalla kuka tahansa voi saada nopeita voittoja, mutta usein tulokset valuvat kuin hiekka sormien välistä ja palataan parin kuukauden, tai viimeistään vuoden sisällä takaisin lähtötilanteeseen tai jopa sen yli. Ja on taas uuden aloituksen aika, mutta valitettavasti luottamus onnistumiseen on taas piirun verran heikompi kuin ennen tätä epäonnistumista. TÄMÄ ME HALUTAAN VÄLTTÄÄ

Tämä tarkoittaa sinulle:

 1. Rakennetaan ja otetaan arkeesi sinulle tavoitteitasi tukeva ruokavalio
 2. Luodaan kestävä pohja onnistuneella elämäntapamuutokselle (eli huomioidaan kaikki sinun elämässäsi vaikuttavat osa-alueet) Käytetään Muutos-valmennuksen oppeja.

Saat sen mitä haluat (eli painonpudotusta tukevan ruokavalion), mutta sen lisäksi myös sen mitä aidosti tarvitset tulosten säilyttämiseen, ilman että tarvitsee enää miettiä "koska voin palata normaaliin tapaan syödä". Tämä onnistuu kun poistamme esteet ja hidasteet onnistumiseen.

Tiedän, että meidän tarvitsee tasapainottaa lyhyen, keskipitkän ja pitkän aikavälin tulokset ja eteneminen, jotta pysyt motivoituneena koko matkan ajan.

Näin edetään:

 1. Jos et ole jo mukana niin liity mukaan seuraavaksi alkavaan Muutos-valmennukseen, meillä sinulle erinomainen tarjous. Ohjeet liittymiseen löydät tältä sivulta
 2. Saat ilmoittautumisen jälkeen käyttäjätunnukset kurssialueelle ja pääset liittymään yhteisöihimme. Kurssialueelta pääset jo käsiksi bonus-materiaaleihin ennen virallista aloituspäivää.

Tämä ei ole vain muutaman viikon kurssi. Tämä on valmennus, joka antaa työkalut ja kaiken tarvitsemasi tavoitteidesi saavuttamiseen kestävästi. Jo yli 25 000 valmennettavan kokemuksella.

Kuten jo nyt tiedät, pelkästään ruokavalion korjaaminen ei ratkaise ongelman juurisyytä. Saat siitä nopean voiton, mutta kestävät tulokset vaativat kokonaisvaltaisempaa lähestymistä, jossa huomioidaan kaikki tärkeimmät osa-alueet: ruokavalio, liikunta, stressinhallinta, uni-lepo-palautuminen, sekä mieleen liittyvät tekijät.

Käytämme kaikkia tarvittavia työkaluja ja viemme sinut muutospolun läpi.

Suosittelen kokeilemaan riskittömästi, vaikka ajattelisit:

 • olen kokeillut jo kaikkea
 • tilanteeni on erilainen
 • teen jo kaiken oikein, mutta mikään ei auta
 • en haluat laittaa rahaa tähän asiaan syystä tai tai toisesta. mieti, mikä on se kustannus mm. elämänlaadussa jos et tee mitään?

Liity nyt mukaan ja hyödynnä erinomainen tarjouksemme haasteeseen osallistuneille.

Toiminta-askel

 • Käy läpi onnistumisvinkit ja mieti mihin sinun tulee jatkossa keskittyä
 • Liity mukaan Muutos-valmennukseen ja hyödynnä kampanjatarjouksemme kestävän elämäntapamuutoksen tueksi

Resurssit

Esitysmateriaali - päivä 6 (pdf)

 • Herkuttelupäiviä alkoi olla 7 viikossa, joten siihen on puututtava heti. Olen nyt nimennyt 4 päivää viikosta, jolloin on lupa ottaa pulla iltapäiväkahvin kanssa tai tehdä jätskiannos iltaruoan jälkkäriksi. Ajatus tiputtaa päivä kerrallaan pois noista siten, että herkuttelupäiviä uudessa elämäntavassa 1-2 viikossa. Liikkuva työ minulla, puutarhuri, joten ruokiin liittyvät muutokset ensisijassa.

  • Joakim sanoo:

   Joo, tuo herkuttelu joka päivä vie sen nautinnon pois. Vähennä pikkuhiljaa niin, että oli se 1-3 päivää viikossa vain herkuttelua. Herkuttelu kannattaa ajoittaa niille päiville jolloin tekee lihaskuntoharjoittelua, sillä herkuttelun haitat osittain kumoutuu.

   Tsemppiä syksyyn! =)

 • Hyvä loppuyhteenveto.
  Tuntuu että asiat alkavat kohdallani selvitä. Suoliston toimintaa korjaamalla aloitan. Probiootteja menossa jo toista viikkoa, ensin tuntui, että turvottaa, mutta nyt on hyvä. Sitten nostan kalorimäärää hyvillä hiilihydraateilla.
  Kiitos

  • Tuomas Helkala sanoo:

   Hyvä että asiat alkavat selvitä. Sitten vain pienin ja säännöllisin askelin kohti niitä omia tavoitteita 🙂 Tsemppiä!

 • Kiitos tästä ryhtiliikkeestä! Tekee hyvää aina silloin tällöin palata jo aiemmin Muutos-valmennuksessa saamiini oppeihin. Olen teille todella kiitollinen, että sain elämäni haltuun teidän avullanne! Suosittelen lämpimästi liittymistä valmennukseen, sillä en ole parempaa keinoa löytänyt kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin!

  • Tuomas Helkala sanoo:

   Kiitos kauniista sanoista Heli 🙂 Oikein hyvää jatkoa sinulle!

  • Tuomas Helkala sanoo:

   Mukava kuulla, kiitos palautteesta!

 • Lea Abazi sanoo:

  Tämä kurssi antoi kyllä paljon mietittävää. Pienin askelin eteenpäin kuulostaa hyvältä. Onhan tämä sellainen materiaali, että toisaalta tiedostaa sen, miten paljon asioita on tehnyt pieleen, ja miten niitä asioita voisi korjata. Jonkin sortin aikataulu on luotava itselle, jotta pääsen alkuun.

 • Kiitos mieleen palautettavista asioista!Tärkeitä perusjuttuja kaikki mutta meinaa arjessa unohtua!Olen ollut puolitoista vuotta teidän valmennuksessa ja siitä oli paljon apua!Suosittelen muillekkin!

 • Tiina sanoo:

  Hyvä kuusi ensiaskelta, nyt vain tekemään ryhtiliike.

 • Sirmar sanoo:

  "Kehopainojen"hyödyntäminen liikunnassa on mahtava juttu. Asiaa saisi tuoda esille paljon enemmän.

 • Sirmar sanoo:

  Itselleni sattui nämä päivät ikävään toipumisaikaan. Asiat on pitänyt käydä enempi vaaka-asennossa, mielikuvaharjoitelua hyödyntäen ja paperille ajatuksia kirjoittaen.

  Olen jo aloittanut onnistumispäiväkirjan kirjoittamisen (kts. yllä).

  Erityisen paljon olen pohtinut armollisuutta itseä kohtaan. Täydellisyyden tavoittelijalle se on haaste.

 • Kari sanoo:

  Kiitos muutosvalmennuksesta

 • Armi sanoo:

  Osa on tuttua asiaa, mutta hyvä kerrata ja myös saada itselle toimimaan.

 • Armi Valkonen sanoo:

  Hyviä vinkkejä kaikille, useat asiat ovat tuttuja mutta jotenkin ne unohtuvat, siksi hyvä tallentaa nämä koulutusohjelmat , ja katsoa valillä mitä pitikään tehdä.
  Kiitos tästä joululahjasta.

  • Hanna Muutos-valmentaja sanoo:

   Hei Armi! Näinhän se on, että monet asiat ovat tuttuja ja suurimmalle osalle tiedossa, mutta käytännön toteutuksessa on omat haasteensa - muistutus silloin tällöin on siis paikallaan, kuten mainitsitkin! 🙂 Tsemppiä sinne!

 • Mirva sanoo:

  Kiitos 5 päivän ryhtiliike- elämäntapamuutoksen alusta.
  Paljon hyvää asiaa lyhyessä ajassa👍
  Itselleni tullut tässä matkan varrella oivallus, että oikealla tiellä ollaan elämäntapamuutoksessa, joihinkin pieniin asioihin vain täytyy kiinnittää paremmin huomiota ja olla itselleen armollinen, anteeksiantava ja lempeä, täytyy kuunnella itseään. Aikaa antamalla ollaan hyvällä tiellä ja jokainen varmasti onnistuu, jos itsellään on halua elämäntapamuutokseen🥰

 • Vierailija sanoo:

  Valmennus on varmasti hyvä ja vuosi sitten sen aloitinkin. Mutta kuten silloin, niin nytkin mielenkiinto lopahtaa kirjotusvirheisiin ja oikolukemisen puutteeseen. On eri asia, jos valmennus olisi ilmainen ja vähän kotikutoinen, mutta kun tämä maksaa ja esiinnytään asiantuntijoina, ei teksti voi olla kirjoitusasultaan, eikä puhuttunakaan tällaista. Esimerkkinä: ”Aina ei siis tarvitse treenaa hikihatussa”. Lähes jokaisen lauseen keskellä on omituisena täytesanana pilkun jälkeen ”niin”. Hankkikaa nyt joku asiantuntija oikolukemaan ja tarkastamaan tekstit, ettei mahdollisen asiakkaan stressitasot nouse jo pelkästä luennon kuuntelemisesta/lukemisesta.

  • Hanna Muutos-valmentaja sanoo:

   Hei, ja kiitos palautteestasi!
   Ikävä kuulla, että valmennuksen luennot ovat aiheuttaneet stressitasojen nousua ja mielenkiinnon lopahdusta - pahoittelumme tästä. Muutos-valmennuksessa lähes kaikki tekstimme on oikoluetettu, joten itse valmennuksessa tekstien rakenne pitäisi kyllä olla hyvällä tasolla; vaikkakin pyrimme edelleen säännöllisesti kehittämään materiaalejamme entisestään niin luentojen sisällön kuin kirjoitusasunkin osalta. Harmillisesti välillä kirjoitusvirheitä tai muita "hassuja" lauseenrakenteita jää huomaamatta ja korjaamatta, ja erityisesti haasteissa, kuten nyt Ryhtiliikkeessä, tekstiosiot ovat lähinnä videoiden tukimateriaalia ja näin ollen kirjoitusasua ei ole viilattu yhtä useasti, kuin muissa materiaaleissamme. Otamme tästä kuitenkin koppia myös näiden tekstiosioiden kehittämiseen! 🙂

 • sisko päivikkö sanoo:

  Kuuntelin näin jälkijunassa tämän ryhtiliikkeen ja kertauksena aiempaan teiltä oppimaani, olen ollut ekassa muutos ryhmässä mukana ja kiitollinen siitä mitä teiltä sain , saan myös edelleen teiltä kuukausittain postia, suosittelen kaikille jotka harkitsevat elämäntapa muutosta, kannattaa! Kiitos pojat

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >