Rekisteri- ja tietosuojaseloste - Muutos.net

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Rekisterinpitäjä: Muutos Innovations Oy (2720144-3), Linnanrakentajantie 6-8 C 00880 Helsinki.

Muutos Innovations Oy suojelee asiakkaidensa henkilötietoja ja noudattaa 25.5.2018 alkaen astunutta tietosuoja-asetusta (General Data Protection Regulation, GDPR) mukaisesti. Tästä dokumentista löydät tiedot siitä miten käsittelemme henkilötietojasi, miten tiedot voidaan pyynnöstä poistaa, mihin tarkoitukseen keräämme tietoa, mitä tietoa ja missä tilanteissa voimme luovuttaa tietoa muille osapuolille sekä sitä miten käytämme evästeitä ja muita teknisiä ratkaisuja.

Keräämme henkilötietoja asiakassuhteen hoitamista varten. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on meidän välinen sopimus ja siitä johtuvat lakisääteiset velvoitteet. Henkilötietojen antaminen on edellytys sopimuksen syntymiselle. Toisin sanoen et voi tilata Muutos-valmennusta, muita palveluita tai tavaroita, jos et anna henkilötietojasi.

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on suostumus.

Henkilötietojasi vastaanottavat:

  • Yrityksemme ja sen työntekijät
  • Maksunvälittäjä, joka vastaanottaa sinulta saadun maksun
  • Postitussyritys, joka kuljettaa tarvittaessa tavaraa sinulle
  • Tilitoimisto, joka kirjaa tilaustiedot ja kuitit kirjanpitoomme
  • Tilintarkastaja, joka tarkastaa kirjanpitomme
  • Sivuston tekninen alusta, johon kirjautuu tilaustiedot
  • Sivuston verkkokauppapalvelu, joka käsittelee tilauksia
  • Sähköpostimarkkinointi ohjelma, joka lähettää sähköposteja sekä palvelun ostaneille että markkinointiviestejä haluaville
  • Laskutuspalvelu, jonka kautta laskutus tapahtuu, ja jossa käsitellään laskutustietoja ja suorituksia
  • Perintätoimisto, joka tarvittaessa hoitaa laskujen perinnän ja siten käsittelee henkilötietoja

Säilytämme henkilötietojasi:

  • Verkkokaupassa viiden vuoden ajan​
  • Sähköpostiarkistosssa seitsemän vuoden ajan
  • Kirjanpitoaineistossa seitsemän vuoden ajan

Sinulla on seuraavat oikeudet:

  • Oikeus tarkastaa itseäsi koskevat henkilötiedot​
  • Oikeus tietojen oikaisemiseen​
  • Oikeus käsittelyn rajoittamiseen (voit esimerkiksi kieltää markkinoinnin)​
  • Oikeus vastustaa käsittely
  • Oikeus peruuttaa suostumus (voit esimerkiksi peruuttaa suostumuksesi markkinointiin)
  • Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Huomioithan, että sinulla on "oikeus tulla unohdetuksi" vain, jos meillä ei ole lakisääteisiä velvoitteita jatkaa henkilötietojesi käsittelyä.

Keräämme, käytämme ja käsittelemme henkilötietojasi, kun vierailet verkkosivustollamme.Tässä tietosuojakäytännössä kerromme miten henkilötietojasi käsitellään, mitä henkilötietoja käsitellään missäkin tilanteessa ja tietojenkäsittelyn käyttötarkoituksen ja oikeudelliset perusteet.Kerromme tässä tietosuojakäytännössä myös henkilötietojesi käsittelyyn liittyvistä oikeuksistasi ja mahdollisista henkilötietojesi siirroista.

2. Tietosuojakäytännön soveltaminen ja henkilötietojen käsittely

Tätä tietosuojakäytäntöä sovelletaan kun keräämme, käytämme ja käsittelemme henkilötietojasi. Tietoa saamme kun käytät palveluitamme asiakkaana tai mahdollisena asiakkaana. Tähän sisältyy vierailu verkkosivustollamme.

Muutos Innovations on tämän tietosuojakäytännön mukaisesti vastuussa henkilötietojesi käsittelystä. Tämä tarkoittaa, että Muutos Innovations on vastuussa henkilötietojen käsittelyn perusteiden määrittelystä ja tietosuojalainsäädännön noudattamisesta. Osoitteemme ja yhteystietomme löytyvät tämän tietosuojakäytännön lopusta.

2.1. Palvelun ostaminen

Kun tilaat palveluita tai ostat tuotteita, sinua pyydetään antamaan tietoja kuten nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja osoitteesi. Keräämme myös henkilökohtaisia tietoja, joita jätät vapaaehtoisesti täytettäviin lomakkeisiin, kuten valmennuksen alkaessa olevaan alkukartoituskyselyyn, itsearviointilomakkeisiin ja kaikkiin meille antamaasi tietoihin. Kun otat meihin yhteyttä, käsittelemme mainittuja, aikaisemmin keräämiämme henkilötietojasi hyödyksemme, jotta voimme palvella sinua parhaalla mahdollisella tavalla.

Sinulta pyydetään myös osoitetietoja maksamista varten muiden henkilötietojen lisäksi. Nämä tiedot, varsinkin nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja IP-osoitteesi, luovutetaan maksupalveluidemme palveluntarjoajille siinä tarkoituksessa, että he voivat vastaanottaa maksusi ja tilauksesi voidaan vahvistaa. Jos pyydät hyvitystä maksusta tai haluat irtisanoa palvelun näitä tietoja hyödynnetään myös siinä.Lain vaatimien velvoitteiden täyttämiseksi voimme luovuttaa tietojasi esim. kirjanpitäjälle verotustietoja varten tai viranomaisille, mikäli olemme siihen velvollisia. Tilaustietojasi säilytetään enintään viisi vuotta tai kunnes meidän ei ole niitä enää tarpeellista säilyttää.

Tässä osiossa kuvatun tietojenkäsittelyn oikeudelliset perusteet ovat sinulta saatu sopimusehtojen hyväksyntä tilauksen yhteydessä.

2.2. Markkinointi

Saat tilata meiltä maksuttomia sisältöjä hyvinvointiin liittyen antamalla suostumuksesi lomakkeilla, joissa kysytään sähköpostiosoitettasi. Voimme täten lähettää sinulle maksuttomia sisältöjä ja markkinointiviestejä hyvinvointiin liittyen. Keräämme näin sähköpostiosoitteesi ja kävijätietoja verkkosivuillamme, jotta voimme kohdistaa sinulle sopivinta sisältöä.

Haluamme, että kokemuksesi sopii henkilökohtaisiin mieltymyksiisi ja tarpeisiisi. Saavuttaaksemme tämän käytämme tietoja siitä, miten käytät digitaalisia palveluitamme (verkko, sähköposti, jne.) ja yhdistämme tulokset muihin sinusta säilyttämiimme tietoihin.

Jotta saisit kaiken hyödyn tarjouksistamme, lähetämme sinulle sähköpostitse tietoa, tai ilmoitamme sinulle muulla tavoin hyvinvointiin liittyvistä sisällöistä ja tarjouksista. Käsittelemme sähköpostiosoitettasi ja verkkosivuilla käyttäytymistä.

Muistutamme sinua myös sähköpostitse keskeytyneistä tilauksista. Käsittelemme sähköpostiosoitettasi ja verkkopalveluun jäänyttä tietoa keskeytyneestä varauksesta tässä tarkoituksessa.

Teemme myös erilaisia tutkimuksia ja analyysejä kertyneellä aineistolla. Sitä tehdään yhdistämällä henkilötietojasi lukuisiin aineistojoukkoihin. Aineistojoukoissa käytetyt henkilötiedot poistetaan aina analyysin jälkeen.

Voit koska tahansa jokaisen sähköpostiviestin lopussa olevasta painikkeesta estää meidän viestien lähettämisen. Voit myös pyytää meitä poistamaan kaikki sinusta kerätyt tiedot poislukien tilaukseen ja kirjanpitolain puitteissa säilytettävät tiedot.

Markkinointiin liittyen käytämme myös evästeitä, joista kerromme tarkemmin kohdassa 4.

Tässä osiossa kuvatun tietojenkäsittelyn oikeudelliset perusteet on saatu silloin kun ilmoitit haluavasi vastaanottaa meiltä viestejä.

2.3. Asiakastuki ja neuvonta

Jotta voimme tarjota asiakastukea, käsittelemme henkilötietojasi asiakkaan tunnistamiseen ja auttamiseen parhaalla mahdollisella tavalla. Voit myös ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse, kirjeitse tai sosiaalisen median kautta.

Jos otat meihin yhteyttä, saatamme hyödyntää aikaisempaa sinusta kertynyttä tietoa, jotta voimme palvella sinua mahdollisimman hyvin.

Tuotamme myös raportteja ja tilastoja analysoimalla antamiasi tietoja. Tämän tarkoituksena on parantaa palveluitamme ja tarjota parempi käyttäjäkokemus ja parantaa palvelusta syntyvää kokemusta.

3. Tietojen luovuttaminen muille osapuolille

Emme myy henkilötietojasi muille yrityksille, mutta seuraavissa tilanteissa joudumme jakamaan tietojasi muille yrityksille:

  • Yrityksemme ja sen työntekijät
  • Maksunvälittäjä, joka vastaanottaa sinulta saadun maksun
  • Postitussyritys, joka kuljettaa tarvittaessa tavaraa sinulle
  • Tilitoimisto, joka kirjaa tilaustiedot ja kuitit kirjanpitoomme
  • Tilintarkastaja, joka tarkastaa kirjanpitomme
  • Sivuston tekninen alusta, johon kirjautuu tilaustiedot
  • Sivuston verkkokauppapalvelu, joka käsittelee tilauksia
  • Sähköpostimarkkinointi ohjelma, joka lähettää sähköposteja sekä palvelun ostaneille että markkinointiviestejä haluaville
  • Laskutuspalvelu, jonka kautta laskutus tapahtuu, ja jossa käsitellään laskutustietoja ja suorituksia
  • Perintätoimisto, joka tarvittaessa hoitaa laskujen perinnän ja siten käsittelee henkilötietoja
  • Jaamme tarvittaessa tietoja viranomaisille jos laki, asetus, oikeusprosessi tai viranomaispäätös niin vaatii.

Voimme siirtää aggregoituja tietoja kolmansille osapuolille (kotimainen ja/tai ulkomainen) seuraaviin tarkoituksiin: i) verkkosivuston tai tiettyyn palveluun liittyvän välineen parantaminen ja kehittäminen ja ii) verkkosivuston tai muun välineen toiminnan varmistaminen.

4. Evästeet ja teknologiat

Kun vierailet verkkosivustollamme keräämme sitä kautta tiettyjä tietoja automaattisesti evästeitä käyttämällä. Eväste (cookie) on pieni tekstitiedosto, jonka internetselain tallentaa käyttäjän laitteelle. Evästeitä käyttämällä autat meitä parantamaan sivustomme toimivuutta ja käyttäjäkokemusta.

Käytämme evästeitä myös markkinointitarkoituksessa. Nämä evästeet ovat lähtöisin Muutos Innovations Oy:n markkinointikumppaneiltamme ja analytiikkapalveluista. Käytämme näitä evästeitä, jotta voimme tarjota kohdistettuja tarjouksia mainonnassa, mitata mainontamme tehokkuutta ja hallita mainosten näkyvyyttä.

Jos haluat lisätietoja siitä, miten käyttäytymiseen liittyvä mainonta toimii, lue tarkempaa tietoa evästeistä ja siitä, miten voit suojata yksityisyyttäsi internetissä sivustolla Your Online Choices: http://www.youronlinechoices.com/fi/

5. Muutokset ja lisäykset

Päivitämme ja muutamme tätä tietosuojakäytäntöä aika ajoin, jotta se vastaa uusia tai erilaisia tietosuojatoimia, ilmoittamatta siitä. Pyydämme sinua aina lukemaan tämän tietosuojadokumentin viimeisimmän version.Ilmoitamme tällä verkkosivustolla ja/tai muulla tavoin kun teemme muutoksia tähän tietosuojakäytäntöön. Jos et hyväksy muutoksia, sinun täytyy lopettaa palveluidemme käyttö ja poistua sähköpostilistoiltamme.

6. Yhteystiedot ja rekisterin ylläpitäjä

Mikäli sinulla on kysymyksiä tai kommentteja liittyen tietosuojakäytäntöihin, voit olla yhteydessä rekisterin ylläpitoon. Rekisterin ylläpitäjänä toimii Joakim Piiroinen, Muutos Innovations Oy:n toimitusjohtaja. Voit olla rekisterin ylläpitoon yhteydessä joakim@muutos.net

Sinulla on oikeus valittaa tietosuojaviranomaiselle. Asianomainen virallinen on Suomen tietosuojaviranomainen.

Voimaantulopäivä: 25. toukokuu, 2018 / Viimeisin päivitys: 22. toukokuu, 2018

>