Kokemuksia Muutos-valmennuksesta

-19 kg ja vanhat vaatteet mahtuvat taas / Päivi L., 62v

"En tykkää siitä, että pitäisi mitata, punnita ja aina miettiä ja laskea kaloreita. Apua nyt kun syön tämän niin sitten tulee sen ja sen verran (lisää painoa). Minä en ole laskenut yhtään kertaa yhtään mitään. Tunnustan sen!"

"Minulla on sellainen tunne, että minun piti elää 62 vuotta, että mieli ja keho löysivät toisensa. Ne kulkevat nyt käsi kädessä. Mieli hyväksyy kehon ja keho hyväksyy mielen."

"Jos mietin tätä vuotta, niin tämä on ollut elämässäni yksi parhaista vuosista. Olen oppinut itsestäni todella paljon. Tavallani oppinut olemaan armollinen ja armahtava itselleni."

-30 kg / 12 kk Muutos-valmennus + kaloridieetti / Outi, 45v

Outilla oli aikaisemmin aktiivinen urheilu-ura, joka päättyi urheiluvammoihin. Liikunta loppui ja syöminen jäi. Se alkoi pikku hiljaa näkyä jaksamisessa. Vuorotyö poliisina myös vaikeutti ruokarytmejä. Outi liittyi Muutos-valmennukseen, saadakseen ruokailun järkevään malliin. 

"Jossain vaiheessa kun meni vaatekauppaan, ihan hämmästyi kun haki niitä vanhoja kokoja sieltä. Sovittaessa kun veti housut ylös niin ne tippui saman tien alas. Siinä kohtaan se konkretisoitui, että oikeasti jotain on tapahtunut. Valmennuksen tuki on todella iso juttu. Ihan hitsin hyvä koulutus teillä on tässä" 🙂

Anu, 45, -10 kg / 4 kk: Uusi tyyli elää ilon ja onnellisuuden kautta

"Lokakuussa kun aloitin oli ihan hirveä turvotus aina jokaisen aterian jälkeen söin mitä tahansa. Noin neljän kuukauden kuluttua tämä turvotus oli hävinnyt ja noin 10 kiloa oli lähtenyt painosta pois.  Me syödään ihan samaa ruokaa kuin ennenkin. Ainut tietysti, että löytyy kasviksia, salaattia, kurkkua ja tomaattia enemmän pöydästä kun aikaisemmin."

Päivitys Anun tilanteeseen kun koko valmennus oli käyty:

Anu - Muutos-valmennettava


Painonpudotus on menettänyt ihan täysin merkityksensä minulle! Vaikka painoni on pudonnut 8 kg, niin en ole edes "laihduttanut", vaan olen elänyt nyt niin, että oppisin elämään terveyttä tukien. Syön nykyään sallivasti, ruokarytmi pysyy tasaisena ja osaan tunnistaa nämä tilanteet hyvissä ajoin.

Leena J. - Terveystieteiden maisteri


"Kiitän hirveän paljon teitä kaikkia ihania valmentajia, teitte kyllä vuodestani parhaan mahdollisimman, elämäni parhaimman! Minulla on tosi paha lonkkavika molemmissa lonkissa enkä päässyt lonkkaleikkaukseen, joten liityin tähän valmennukseen mukaan. Nyt on kiirehditty leikkausta. Tämän kevään aikana pitäisi tulla."

Elina L. - Eläkeläinen


Kaikki tulee omasta pääkopasta, se on ollut avain omiin tuloksiin. Laihduttaminen ei koskaan lähde muusta kuin itsestä, kukaan muu ei voi sitä toiselle sitä tehdä. 7 Kiloa saanut painoa pois ja vyötäröstä lähtenyt 15 cm. Suosittelen kaikille niille, jotka haluavat laihtua ja ei tiedä mistä lähtee liikkeelle. Muutos-valmennuksesta saa hyvät ohjeet siihen.

Titta L. - EläkeläinenET-terveys 1/2021

 Vuodessa opin uudet tavat / Elise -25 kg (ET-terveys 1/2021)

"Pari vuotta sitten tuli olo, että nyt tai ei koskaan - yritän vielä kerran pysyvää muutosta. Päätin varata uusien tottumusten opettelemiseen kokonaisen vuoden. Päällimmäimen motiivi oli huoli omasta terveydestä. En jaksanut enää kävellä rappuja."

"Olen laihtunut 25 kiloa, ja tulos on pysynyt. Askel on kevyt ja olo hyvä."

"Mitään ei ole tarvinnut kieltää itseltäni kokonaan."


Lue täältä Elisen blogikirjoitus Muutos-valmennukseen osallistumisesta.


Marja-Liisa, 16 kg lähtenyt 4,5 kk aikana. 


"

Anna, 46, -15 kg: viiteen kuukauteen mahtuu niin voitettuja haasteita kuin isoja oivalluksia 

"Olen ollut itse todella yllättynyt. Painoa on pudonnut tähän mennessä tässä nyt 15 kg ja tuntuu, että en ole paljon mitään muutoksia oikeastaan tehnyt. Ne ovat olleet niin hienovaraisia." "Minulle on ollut tärkeää, että saa syödä toisten ihmisten kanssa ja samaa ruokaa kuin muutkin."

Anna P, 46, - Muutos-valmennettava


"

Riitan (57v) paino on tippunut 15 kiloa ja jaksamista on tullut hurjasti lisää.  Myös intohimo liikuntaa kohtaan on herännyt ja päiväunet eivät enää ole viikonlopun kohokohta. Monien kuurien ja kokeilujen jälkeen Riitan mielestä erityisen hyvää Muutos-valmennuksessa on se, miten omat tavat, toiminta ja uskomusmallit muuttuvat. Katso millä tavoin valmennus on muuttanut Riitan elämää.

Riitan koko vuoden tulos oli -16.5 kg ja vaatekoko pieneni koosta XL-L kokoon S-XS.

Riitta H. - Muutos-valmennettavaKatrin upea muutos -15 kg vain 3kk aikana!


Kotilääkäri: Muutos-valmennus vei Marjolta vatsan toimintaongelmat ja 15 kg


Kotilääkäri-lehdessä 5/20 Marjo kuvailee kokemustaan valmennuksesta ja kuinka Muutos-valmennus vei vatsan toimintaongelmat ja viisitoista liikakiloa. Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 5/20. Artikkeli löytyy verkkojulkaisuna täältä.


"

Annella oli tavoitteena pudottaa 10 kiloa. Tavoite rikkoutui odotettua nopeammin.  Annen mielestä parasta valmennuksessa on se, että tämä on suunnattu ihan tavallisille ihmisille. Katso millä muilla tavoin valmennus on muuttanut Annen elämää.

Anne V. - Muutos-valmennettava


"

Kolesteroli viitearvoihin ja -16 kg 12 kk:n aikana / Eija 58 v

"Nyt minun kolesteroliarvot on viitearvoissa ja minä olen 16 kg pudottanut painoa. Minä olisin saanut sokerilääkityspiikin, jos en olisi tehnyt elämäntapamuutosta. "

Eija 58 v"

Maikkulilli 38 v: -12 kg, jaksaminen takaisin ja eroon verenpainelääkkeistä

"Sain pois hedelmöityshoitoihin vaadittavat kilot (12) ja enemmän. Sain myös takaisin jaksamiseni ja pystyin luopumaan verenpainelääkkeistä. Suuntaan nyt elämässäni monessa mielessä uudelle uralle. Sain valmennukselta niin paljon enemmän kuin osasin odottaa. Sain uuden uljaan elämän."

Katso alta Maikkulillin kokemus Muutos-valmennuksesta. Löytyy myös tekstinä blogissa.

"Maikkulilli", 38 v


"

Merja oli ennen koukussa makeisiin ja nukkuikin huonosti. Nyt 10 kiloa kevyempänä ja hyvinvoivana liikuntakin maittaa ihan eri tavalla kuin ennen. Katso Merjan tarina siitä miten hän on kokenut Muutos-valmennuksen.

Merja K. Henkilökohtainen avustaja


"

Helene Molonen oli haastattelun aikaan käynyt valmennusta neljä kuukautta ja painoa oli pudonnut -13 kg ja aviomieheltä -15 kg. Omien sanojensa mukaan "sohvaperunasta" on tullut myös aktiivinen liikkuja. Katso koko haastattelu alta.

Helene MolonenSairaanhoitaja


"

Paino on pudonnut seitsemän kiloa puolen vuoden aikana, mutta tärkeintä on se, ettei tarvitse niin tarkkaan miettiä mitä syö. Olokin on virkeä. Katso haastatteluvideo alta.

Marja-Liisa Kontro Eläkeläinen 68v


"

Pystyin, jaksoin ja sain itseäni niskasta kiinni!  / -10 kg ja -18 cm

Olen käynyt Muutos-valmennuksen kahteen kertaan. Elämäntilanteeni oli ensimmäisellä kerralla sellainen, että en vaan jaksanut paneutua asiaan. Lonkan nivelrikko oli tullut siihen pisteeseen, että liikuin kävelysauvojen kanssa useamman kuukauden odotellessani tekonivelleikkaukseen pääsyä. Se vei kaikki voimani. Muutosvalmennuksen eteneminen oli hataraa ja tuloksia ei tullut, se turhautti. Kuuntelin kuitenkin kaikki luennot mutta tehtävien teko jäi. 

Valmennuksen uudelleen aloittaminen alusta tuli ajankohtaiseksi kun polvet ja nilkat alkoivat oireilla. Jotain oli tehtävä, leikkaukseen en halunnut mutta halusin päästä eroon kipulääkkeistä. Ärsytti kun en saanut mitään aikaiseksi asian korjaamiseksi. Haluan olla lastenlasten leikeissä ja harrastuksissa mukana muunakin kuin sivustakatsojana, mökillä puuhastella pihalla, golfiakin haluan vielä pelata ja koiran kanssa pitää lenkkeillä päivittäin. Siinä monta hyvää syytä aloittaa valmennus uudestaan.

Ymmärsin, että jos haluan onnistua elämäntapamuutoksessa, pitää asialle itse tehdä jotakin ja aloitin valmennuksen alusta uudelleen. Ja ensimmäisestä päivästä ihan täysillä ja  sitoutuneena.


Valmennuksessa minusta hyvää on se, että luennot voi ensin kuunnella ja sitten vielä lukea ne ajatuksella läpi vaikka useampaankin kertaan. Luennoista sain selkeät ohjeet tehtävien tekoon ja itsetutkiskeluun. Muutosvalmennuksessa käsitellään monipuolisesti ravinnon lisäksi myös liikuntaa, nukkumiseen ja unenlaatuun liittyviä asioita sekä sitä, miten mieli toimii.

Pystyin, jaksoin sekä sain itseäni niskasta kiinni - ja se kannatti. olen ylpeä itsestäni!

Vuoden tulos  -10kg ja vyötäröltä pois 18cm.


Muutos-matkani jatkuu nyt kultajäsenenä

Tuire A. Eläkeläinen 69v


"

Painoni on laskenut 15 viikossa noin 13 kg / Samuel K., 50v

Täytin vuoden 2016 loppuolella 50 vuotta. Tällöin olin kypsä päätökselle, että aloitan uuden vuoden alkaessa terveysremontin. Painoni oli viime vuoden aikana ensimmäistä kertaa kivunnut sataan kiloon. Hälytyskelloja soi päässäni. Ymmärsin että painon nouseminen voisi edelleenkin jatkua, tuoden mukanaan todennäköisesti terveysongelmia. Ajattelin, että näitä seurauksia kannattaisi ja voisin vielä omilla toimillani välttää. Tiedostin myös, että liikakiloista päästyäni tulen jaksamaan paremmin töissäni ja muissa arjen velvoitteissa.


Minulla on aikaisempaa kokemusta jojo-laihduttamisesta. Olin muutamankin kerran pudottanut painoa merkittävästi, onnistumiset perustuivat itsekuriin ruokavaliossa ja liikuntaan. Ilo oli kuitenkin joka kerta lyhytkestoista, tavoitepainoon päästyäni paino aloitti pian nousunsa. En kuitenkaan kokonaan luopua ajatuksesta onnistuvani vielä joskus, säilytin vanhoja vaatteita kaapissa. Mitään ulkopuolista apua ja palvelua en kuitenkaan ymmärtänyt etsiä. En tiennyt mitään esim. nettivalmennuksesta.


Aloitin siis muutokseni aluksi omin päin hyvällä motivaatiolla vuoden 2017 alussa. Tammikuun toisella viikolla huomasin sattumalta fb:ssa Muutos-valmennuksesta kertovan ilmoituksen. Tilasin sähköpostiini videoesityksen, joka kolahti: koin palvelun oikea-aikaisena, edullisena ja metodiltaan sopivan juuri minulle. Oivalsin, että pysyvät muutokset ovat mahdollisia kun kokonaisuutta lähestytään vähitellen, perusteiden ja opiskelun kautta. Valmennuksen alkaessa minulla oli tiedoissani selviä puutteita ruoka-aineiden ominaisuuksista ja vaikutuksista.


Muutos-ryhmän mukana olen ollut 13 viikkoa. Millaisia tuloksia olen tähän mennessä saavuttanut? Suurimpana asiana mainitsen sitoutumiseni, olen edelleen hyvin motivoitunut oppimaan lisää ja näin jatkamaan valitsemaani muutospolkua.


Olen saanut tukea ja hyvää ohjeistusta vuoden alussa käynnistämääni lenkkeilyprojektiin. Tavoitteenani on ensi syyskuussa juostava puolimaraton, johon osallistumista olen suunnitellut yhdessä parin kaverini kanssa. Valmennuksen suosittamana aloitin maaliskuun alusta lähtien myös kuntosalikäynnit, sopivassa suhteessa viikottaisen lenkkeilyni lomaan.


Painoni tasaista laskua on ollut viikoittain mukava seurata, ilman nälän tunteita. Aloituspainokseni mittasin vuoden alkaessa tasan 100 kg, painoni on laskenut 15 viikossa noin 13 kg. Vaikka painon laskuvauhti jatkossa hidastuisikin, uskon pääseväni vielä valmennuksen aikana jo kauan aikaa sitten asettamalleni tavoitetasolle. Siinä painolukemani kirjoitetaan pysyvästi seiska-alkuisena (alle 80 kg).


Valmennuksen toimintamalli on mielestäni hyvin suunniteltu. Uudet tavat opitaan vähitellen, jolloin ne ehditään myös omaksua käytäntöön. Alkuviikon aikana monin eri tavoin (katsellen, kuunnellen tai lukemalla) selkokielellä esitetyt luennot kerrataan loppuviikolla, tällöin suoritetaan myös omakohtainen itsearviointi. Lisäksi taustatukea antaa kokoaikaisesti fb-ryhmä, jonka muodostavat muut valmennettavat valmentajien kanssa. Ryhmän merkitystä ei voi aliarvioida, vaikka itse siellä ei olisikaan kovin aktiiviinen.


Muutos-valmennus on mielestäni loistava tilaisuus sellaiselle, joka haluaa nykytilanteeseensa pysyvää muutosta, kohti terveellisempää tulevaisuutta. Ja sopii samalla tavalla myös miehille!


Samuel Kiviranta Insinööri (50v)


"

Kaisa Heikkilä Kemistä on myös saanut valmennuksen avulla huikeita tuloksia. Ennen valmennusta Kaisa huomasi, että vähitellen paino nousee ja enää ei jaksanut kuten ennen. Hän koki jatkuvaa väsymystä erityisesti aamiaisen jälkeen ja kävi jopa lääkärissä, mutta mitään syytä ei löytynyt.


Valmennuksen myötä väsymys ei enää paina ja hän on täynnä virtaa. Kaisa on pitänyt  Muutos-valmennuksessa erityisesti siitä kun ihminen huomioidaan kokonaisvaltaisesti.

Kaisa Heikkilä Psykologisten ja kasvatuksellisten aineiden opettaja (eläkkeellä)


"

Hei, olen Eila Friman ja olen vastikään jäänyt eläkkeelle. Ajan saatossa kokeilin kaikenlaista painonpudotukseen, joista hulluin oli ehkä vissydietti. Aina epäonnistuin, koska monesti alussa lähti nesteet ja paino palasi aina sitten takaisin.


Tällä menetelmällä olen tiputtanut tähän mennessä 6 kg. Tätä on ollut helppo toteuttaa ja olo on nykyään aikaisempaa energisempi. Huomasin mm. loppukesästä mökillä peilistä katsoessani, että iho voi paljon paremmin ja näyttää terveemmältä. Nyt vanhat farkut, joita olin laittanut sivuun mahtuvat jälleen. Sain siis paljon "uusia" vaatteita, joita en ole käyttänyt vuosiin tai uskonut enää koskaan käyttäväni.


Isoin haasteeni on että välillä tulee hetkiä, jolloin tekee mieli palata vanhoille tavoille. Valmennusten opeilla nykyinen elämäntyyli on kuitenkin niin vaivatonta, kuin voin sen kuvitella olevan realistisesti mahdollista. Kiitos!Ennen valmennuksen alkua ajattelin, että kyllähän varmaan muut voivat onnistua, mutta että minäkin! Eli jos minä onnistun, niin uskallan kyllä tätä suositella tätä valmennusta ja todeta onnistumisen olevan mahdollista muillekin!


Eila Friman


"

Olen kokeillut kaikenlaisia dieettejä, mutta aina epäonnistunut. Ne ovat olleet sellaista humpuukkia eivätkä ole perustuneet mihinkään teoriaan.


Toisin oli Muutoksen-valmennuksen kanssa, nyt jo yli kymmenen kiloa hoikempana ja yleisolotila paljon terveempi. Jopa työkaverit ovat huomanneet, että olen iloisempi. Vielä jaksaa tehdä töitä näin 70-vuotiaana, vaikka eläkkeelläkin voisi jo olla. Katso haastatteluni alta

Kaija Hamari Lähihoitaja / eläkeläinen


"

Kuureja on tullut kokeiltua monenmoisia, mutta ei ole niin vahvaa itsekuria, että niissä rajoituksissa voisi pysyä. Mistään aikaisemmasta kuurista ei ole muodostunut elämäntapaa.

Muutos-valmennus eroaa muihin sillä tavalla, että siinä edetään pienin askelin eteenpäin, jotta saavutetaan siitä elämäntapa. Toki niitä pieniä tekoja pitää toteuttaa, jotta saisi elämäntavan, mutta ne ovat onneksi helppoja.

Aluksi epäilin, että olenko tarpeeksi sinnikäs, jotta voisin onnistua. Kohta vuosi takana, että näyttää siltä, että epäily oli turha.

 

Valmennuksessa annetaan ihmiselle aikaa sisäistää itse asiat. Muutos-valmennuksen ryhmän tuki on myös ollut arvokasta.

Näiden asioiden ansiosta mieli on virkeämpi ja pienemmät vaatteet sopivat päälle. Paino on laskenut viisi kiloa, mutta vielä olisi vähän tehtävää.


Lue Kaarinan koko haastattelu tästä.


Kaarina Koskinen Eläkeläinen


"

Auli on kokeillut ennen Muutos-valmennus monia keinoja pudottaa painoa. Muutos-valmennuksessa paino on pudonnut nyt valmennuksen alkuvaiheilla noin viisi kiloa ja nykyisin on aikaisempaa helpompaa tehdä niitä asioita, jotka tietää itselleen hyväksi. Ruokavalio on monipuolistunut ja Muuto-valmennuksen kokonaisvaltaisuus miellyttää. Katso alta Aulin kokemus.

Auli Manninen


"

Valmennuksen hintaan nähden valmennuksesta saa todella paljon. Hinta-laatu-suhdetta parantaa vielä se, että olen tästä miehellenikin kertonut ja hänen ruokavalionsa on muuttunut tässä samalla. Hänellä paino on pudonnut 5-6 kiloa. 

Arvostan erityisesti tätä pitkäjänteisyyttä ja armollisuutta.

Kuntoni on noussut valmennuksen aikana huomattavasti, fyysinen kunto erityisesti ja vaatteet ovat alkaneet roikkumaan. Jotain repsahtamiskohtauksia on ollut valmennuksen aikana, mutta valmennuksen punainen lanka palauttaa sopivasti takaisin raiteilleen.


Valmennuksessa on osattu hyvin ennakoida, että milloin sudenkuoppia tulee, niistä puhutaan avoimesti. Valmennuksessa annetaan myös keinot siihen, kuinka näistä kuopista noustaan ylös. Olen oppinut ravinnosta todella paljon! Siinä tuli kyseenalaistettua myös omatkin uskomukseni, vaikka olenkin sairaanhoitaja ja antanut paljon ravinto-ohjausta.


Lue lisää Kirsin mietteitä tästä.

Kirsti Tampereelta


"

-7 kg neljässä kuukaudessa. Kaikista kokeilemistani kuureista ja menetelmistä tämä on ainut kokonaisvaltainen menetelmä, joka ottaa huomioon oikeastaan kaikki hyvinvointiin vaikuttavat asiat. On hyvä että valmennus ei ole sellainen, että sanotaan vain, että syö vähemmän ja liiku enemmän.


Tämä ei ole mikään dieetti vaan tässä muutetaan perustavanlaatuisesti kokonaisuutta. Kyllä olen ollut tosi tyytyväinen!


Lue Siskon haastattelu kokonaisuudessaan tästä.


Sisko Päivikkö Matkailualan yrittäjä


"

Netistä huomasin Muutosvalmennuksen ja mieleenkiinto heräsi, kun se on näin kokonaisvaltaista ja kun siihen kuuluu vielä molemmat fyysinen ja psyykkinen. Minulla on mielenkiinto pysynyt kokoajan mukana ja on kiva saada hyviä ohjeita moneen asiaan, ei pelkästään painonpudotuksesta.


Olen saanut paljon lisää energiaa ja hyvinvointia, unenlaatu on myös parantunut.


Bonusluennot, mielialaharjoitukset ja nuo liikuntaosiot on toteutettu hyvin mielestäni.

Kirsti Korpinoro


"

Ruokavalio on monipuolistunut. Tunnen syöväni puhtaasti: vähemmän syö roskaruokaa. Tiedät että se ei ole hyväksi, mutta voihan sitä joskus ottaa.


Valmennuksessa voi tutkailla itseään ja ajatusmaailma on kääntynyt selvemmäksi.


Myös henkinen puoli on tärkeä. Itseä oli vuosia eräs asia painanut, sellainen painajaismainen asia. Erään luennon jälkeen päätin tehdä sille jotain. Nyt se asia on hoidettu, mikä oli vaivannut minua kymmenen vuotta.


Ennen inhosin puuroa, nyt syön sitä aamuisin, se on aivan ihanaa jota kaipaa. Jostain syystä sekin muuttui.


Olo on virkeämpi ja eloisampi. Muutos-valmennus antaa sen opin, että sinä tiedät mitä sinä teet. Odotan innolla maanantaita, että saan materiaalin! Kuuntele alta Ritvan koko kokemus.

Ritva Kemppainen, Kajaani


"

Minä olen eläkkeellä ja matkustan mielelläni. Kotona nautin luonnosta. Lisäksi teen reiki- ja intialaista päähierontaa. 


Valmennuksen aikana olen vähentänyt ruoka-annoksiani. Eikä se ole ollut vaikeaa. Makeisia ei tee enää mieli, sillä saatoin esimerkiksi lakupussin tyhjentää kahdessa päivässä ennen.


Valmennuksen aikana olen oppinut juomaan vettä ja valmistamaan smoothieita. Lisäksi lisännyt kasviksia aterioille, lisäksi olen kiinnittänyt huomiota proteiineihin. Tämän seurauksena paino on pudonnut 6-7 kg ja tunnen selvästi keventyneeni ja olen ketterämpi sekä elinvoimaisempi.

Ritva


"

Olen 55-vuotias aktiivinen, viihdyn hyvässä ystäväpiirissä, joiden kanssa tulee tehtyä kaikkea mukavaa pitkin vuotta. Asun maaseudulla ja siellä on kyllä mahdollisuus liikkua luonnossa. Lukeminen, hyvä ruoka, ystävät ja nyt aloitettu kuntosaliharjoittelu on mielenkiinnon kohteitani, mitä olen jos hyvikin aktiivisesti harrastanut mutta jäi vuosiksi. Nyt kiinnostus on taas herännyt ja syypää:) on ollut kyllä tämä muutosvalmennus.


Paino on pudonnut yhteeensä noin 8 kg ja siitä olen melkein vuoden pitänyt painoa suht vakaalla plus/miinus pari kiloa. En ole lihonnut enää samoihin ja se on hienoa. Olen erittäin tyytyväinen tuloksiin ja valmennukseen.

Susanne Virtanen


"

Olen kuuskymppinen lähihoitaja, suuren perheen äiti ja isoäiti, ja olen kärsinyt ylipainosta puolet elämästäni. Olen surkean laiska liikkuja.  Ennen yritin laihduttaa Painonvartijoissa, Low Calory -dieeteillä, pulla- ja karkkilakoilla..


Tässä valmennuksessa parasta on se, että saa elää ajattelematta jatkuvasti mitä syö, ja silti paino hiljalleen laskee. Nyt on kymmenes viikko ja seitsemän kiloa painoa lähtenyt pois. Kannatan lämpimästi valmennukseen liittymistä. 


Pirjo PirnesLähihoitaja


"

Olen Eija Intonen, 53-vuotias farmaseutti Kaarinasta, Turun kupeesta. 


Kun täytin 50, annoin itselleni syntymäpäivälahjaksi sen, etten enää juokse maratooneja. Kun treenaaminen ei enää ollut niin tavoitteellista; lenkit lyhenivät, niitä oli helpompi jättää välistä jne, mutta ruokailutottumukset- ja eritoten ruokamäärät - pysyivät kuitenkin samoina. Niinpä huomasin että vyötärölle on ilmestynyt ylimääräinen rengas, joka haittasi jo tossun nauhoja solmiessa ja olo oli kaikinpuolin tunkkainen ja raskas. Facebookista huomasin Muutos-valmennuksen ilmoituksen ja oikeastaan samantien ilman sen suurempia pohtimisia ilmoittauduin mukaan. Mitään muuta vaihtoehtoa minulla ei ollut.


Tässä valmennuksessa on erityisen hyvää monipuolisuus; se että näitä asioita katsotaan monelta kantilta, pakotetaan tavallaan käymään keskustelua oman pään kanssa. Myös armeliaisuus, eri lähtökohdista voi edetä omaan tahtiin ja takaiskut kuuluvat kuvioon. Luennoista olen tykännyt kovasti!


Parempia kuin odotin! Painon suhteen tavoitteeni oli 6-9kg; 11 kg suunnilleen on mennyt. Parasta on kuitenkin energinen olo, jollaista en muistanut olevan olemassakaan! Jos olet tuskaillut oman "huonon" olosi kanssa, etkä oikein tiedä miten aloittaisit, mihin tarttuisit tai ketä kuuntelisit, ALOITA!!!

Eija Intonen - farmaseutti


"

Olen oppinut syömään hitaasti ja terveellisesti. Olen lisännyt viikoittaista liikunnan määrää. Olen ymmärtänyt kehonhuollon lisäksi unen tarpeen tärkeyden jne. kuinka monen asian yhteissumma tuo hyvän olon!  Tarkoituksena oli päästä eroon sokerikoukusta ja siinä olen onnistunut 100%!

Hyvää on myös, että asioita kerrataan ja valmentajat viestivät aktiivisesti. Antoisaa on myös valmennuksen vertaistuki, joka tapahtuu Facebook-ryhmässä. On ollut erittäin mukava seurata muiden osallistujien kommentteja, siitä on saanut lisämotivaatiota.

Kiireinen elämä tuo haasteita tähän valmennukseen, mutta onneksi valmennuksessa ei aina tarvitse olla niin "aikataulussa kiinni". Aina voi ja on sallittua myös pieni epäonnistuminen tai paikallaanolo tuloksien suhteen. 

Kokemukseni Muutos-valmennuksesta ovat olleet yllättävän positiiviset kaikin puolin. Oloni kokonaisvaltaisesti on pirteämpi ja parempi. 

Tästä pääset lukemaan Maaritin koko haastattelun.

Maarit  Pitkänen Sihteeri 49vHelene Molonen

Olotila on nyt todella paljon virkeämpi ja liikkuminen helpottunut. Paino pudonnut n.12 kiloa.

Todella helppoa tämä valmennuksen käyminen, vaikkakin nyt viimeisen viikon aikana ollut vaikea vaihe. Nälkä koko ajan! En tiedä onko "repaleinen" ajankäyttö/ruokailu ollut syynä. Lapsenlapsia hoideltu ja ei ole aina aikaa miettiä omia syömisiään.

Kyllä tämä menetelmä toimii ja koen tämän todella elämäntavan muutoksena, jolla on jatkuvuutta sitten kun valmennus on ohi.

Tsemppiä kaikille ryhmille??☀


Tapani Närvä

Minua ennen vaivasi pitkäjännitteisyyden vaikka olin kyllä kokeillut julkisen terveydenhuollon järjestämää laihdutusryhmää, Painonvartiat ohjelmaa, Hyvänpainon ystävät ohjelmaa sekä monia muita dietti menetelmiä!

Olen ollut mukana Muutos-valmennuksen ohjelmassa nyt 11viikkoa. Olen kyennyt sisäistämään monia eri asiota, joita olen tiennyt jo kauan enkä kuitenkaan ole onnistunut noudattamaan näiden ohjausta. Koen olevani nyt armollisempi itselleni, enkä enää yritä varsinaisesti laihduttaa vaan tähtään elämäntapojeni muuttamiseen ajatteluani korjaamalla. Painoni oli pudonnut mm. vatsalaukun pienennys leikkauksen avulla kahsessa vuodessa ennen tähän valmennukseen muukaan tulemistani jo 55kg, kuitenkin olin huomannut vanhojen tottumusten palaavan ja painoni alkaneen jopa nousta, kun sai ystävältäni sos.median kautta linkin Muutos-valmennukseen. Nyt painoni on kokonaisuudessaan laskenut 60-62kg omasta maksimipaino tilanteestani lähtien.

Aikataluni eläkeläisenä on kiireinen, mutta olen pysynyt hyvin valmennuksen tahdissa. Syynä siihen on koko ohjelman eteneminen niin pienin askelin, ettei sen seuraaminen ole vaikeaa.

Valmennuksen hinta/laatu suhde on todella kohdallaan näinkin pienituloiselle eläkeläiselle.

Kun itse kuuntelin esittelyn valmennuksesta vaikutuin, sillä mielestäni siinä oli aivan liian hyvä sävy ja lupaus ollakseen totta. Lähdin kuitenkin mukaan juuri siksi, ja minulle tämä 11 viikon tähän astinen valmennus on ollut toimivampi kuin osasi odottaa, sekä lisäksi vielä niin edullinen etten katsonut tarpeelliseksi käyttää edes minulle tarjottua alennus etua! Voit menettää vain todella vähän rahaa lähtemällä mukaan, mutta myös sinä voit onnistua niinkuin minäkin!

Kiitos upeasta työstä jota teette noin pienellä rahalla!


Kaarina K.

Nyt on paino on tippunut keskimäärin 0,400 grammaa viikossa, kymmenen viikkoa nyt ollut mukana. Eli neljä kiloa!

Olen eläkeläisenä erittäin tyytyväinen hintaan ja tuloksiin.

Voisin kyllä suositella valmennusta tuntemattomille, mutta on tuttuja joilla ei ole motivaatiota aloittaa, vaikka olis aihetta. Oma puolisoni yksi jolla ei riitä sinnikkyys, eikä halua aloittaa, vaikka näkee minun tulokset.

Olen erittäin tyytyväinen tähän valmennukseen ja luulen tai olen varma, että pääsen tavoitteeseeni tämän jakson aikana!


Rosa I.

Ennen kun aloitin Muutos-valmennuksen, mietin kun Tikis ja Kokko laittoivatt sähköpostiin myös tietoa terveellisyydestä, harkitsin Kokon asiaa, mutta jostain syystä menin Heimolaisten pariin.

vko 11 on nyt lopuillaan, paino pudonnut pikkasen, mutta se ei ole minulle tärkein asia, vaan säännölliseen ruokailuun tottuminen, sekä syömään oikein ja terveellisesti.

Jos haluaa elämäntapamuutosta ryhmä on hyvä. Pitää kuitenkin muistaa, että kaikki ei tapahdu salamana, ei sitä kuukaudessa laihdu, eikä kerkeä muuttaa tapojaan, pitää antaa aikaa itselle muuttumiseen ja muuttaa elämäntapojaan, jokainen repsahtaa joskus eikä se maailmaa kaada, mutta ryhmässä on helpompi aloittaa muuttamaan itseään.


Kerttu K.

Paino on pudonnut 10kg ja nyt kun olen korvannut lounaan viher ja marja-hedelmäsmooteilla, niin olo on virkeä ja paljon parempi

Olen jo monille kertonut, että tässä Muutos-valmennuksessa on se hyvä puoli, että valmennetaan aluksi nimenomaan henkistä puolta muutokseen.


berit Jurmu

5.1 aloitin. 14.kg painoa pois ja nyt on maaliskuun loppu. Valmennuksen hinta on erittäin halpa.

Tässä valmennuksessa oppii kokonais valtaisesti terveelliset elämäntavat. Minusta on mahtavaa että on vuosi valmennusta ja innostuneena elän tätä uutta elämäntapamuutosta!

Muutos-valmennuksessa olevan Helinä Kujansuun vinkit terveelliseen syömiseen Kotiliesi lehdessä (2017/21)Sirpa P

Painoa tullut alas n. 6 kg ja viikko 11 lopuillaan

Ihmeen helppoa on ollut ja hinta laatusuhde on hyvä


Salli Huttunen

Ennen ongelmia oli liika leivän syönti, ilta syöminen, epäsäännölliset ruokailut. En ollut aikaisemmin kokeillut vastaavia verkkovalmennuksia.

Tällä hetkellä on kevyempi olo ja painokin on pudonnut noin puoli kiloa viikossa, mukana olen ollut nyt 11 viikkoa.

Tämä valmennus on mielenkiitoinen , sillä tässä oppii rauhallisesti uusia ruokatottumuksia, paino putoaa, terveys ja pirteys paranee. Myös kanssa kulkijoiden seuranta antaa voimia❤

Nyt halusi saada itseni vielä liikkumaan enemmän, mikä on tilanteeni huomioonottaen vaikeaa. Kiitos.?


Anne Lindberg

On tuntunut siltä, että säännöllinen liikunta tahtoo talven tullen jäädä vähiin, jonka koen ongelmaksi, mutta painoni on lähtenyt hurjaan laskuun, joten eipä taida muodostuakkaan ongelmaksi>>>keväällä taas korjaantuu, kun alkaa puurtaminen pellolla, metsässä ja puutarhassa

Olen noudattanut tätä valmennusta sekä nopeaa aineenvaihduntaa lomittain, jotka aloitin yhtäaikaa 04.09.2017---->>>>

Olen ehdoton ja päättäväinen luonne, mihin ryhdyn ja otan tosissani> ei ole ollut kiusauksia, mutta jotkut ohjeet, kuten pureskelu, saattaa unohtua aika ajoin, muut opit hallinnassa.

Ehdottomasti suosittelen valmennusta. Täältä hyvät vinkit, tosin itsestään selviin tottumuksiin elimistömme parhaaksi, joita vaan ei tule toteutetuksi ja maksullisuus takaa mielestäni ruodussa pysymisen.

kiitos tähän astisesta -12 kg


TH

Olen aikoinaan ollut Painonvartijoissa mukana, parikin kertaa. Silloin nuorempana. Kertaalleen pääsin jopa takaisin normaalipainoonkin. Olen ollut lapsesta lähtien ylipainoinen. Ei hirveän suuria määriä ylipainoa, mutta lastenteon jälkeen kiloja on jäänyt ja ovat tiukassa edelleen.

Nyt on viikko 11 takanapäin tätä valmennusta. Muutoksia on nähtävissä =) Olo on pirteämpi, vaatteisiin on tullut väljyyttä eli paino on tippunut jonkin verran, ehkä n. 4 kiloa. Yritän malttaa mieleni ja punnitsen itseni harvemmin, ettei siitä tule stressiä. Mässäily"kohtauksia" ei ole ole ollut lainkaan. Jääkaappiin on tullut uutta eloa, olen tutustunut uusiin, erilaisiin kasviksiin, löytänyt loistavia reseptejä jne. Ja kuitenkaan en ole jäänyt mistään paitsi. Vähän herkkujakin olen syönyt, mutta vain vähän eikä joka päivä. Olen aina ollut liikunnallinen (ylipainosta huolimatta), joten sen kanssa ei ole ollut ongelmaa. Syöminen on se mun juttu, joka pitää sisäistää kaikella lailla.

Valmennus on sujunut hyvin, olen ottanut aikaa luennoille ja käynyt niitä läpi ajatuksen kanssa. Se, että tehdään asioita hitaasti, pienin askelin näyttää sopivan minulle. Asioiden sisäistäminen vie oman aikansa. Reissussakin käytiin ulkomailla, en ottanut siellä paineita, vaan pyrin toimimaan niin hyvin kuin niissä olosuhteissa pystyin. Olin itselleni armollinen. Kuitenkin valmennus ja siinä tulleet opit ja ajatukset olivat mielessä koko ajan.

Tämä on ollut hintansa väärti, todellakin. Jos kaiken tämän jälkeen opin vihdoin syömään oikein, saavuttamaan oman hyvän painoni, olen todella tyytyväinen.

Tämä on ollut aivan uusi lähestymistapa elämäntapamuutokseen, painon pudotukseen. Asioita käydään syvemmin läpi miksi toimimme niin kuin toimimme. Jokainen saa omalta kohdaltaan miettiä tarkemmin asioita, jotka ovat ylipainon/huonon olon takana. Voi olla suuriakin asioita. Ja kaikki tehdään pienin askelin, jokainen omien voimavarojen ja tilanteen mukaan.

Kiitokset kummallekin valmentajalle; Tuomas ja Joakim, luennot ovat kiinnostavia, tulee paljon asiaa ja mietittävää itse kullekin. Teette hyvää työtä!


Päivi S.

Parhaillaan olen myös Cambridge-ohjelmassa. Muutos-ohjelmaan liityin em. tueksi.

Mukana olen ollut alusta asti 1. ryhmässä. Painoa on pudonnut nyt 10 kg, refluxi-tauti on hellittänyt, selkä on paremmassa kunnossa, polviin ei satu yhtä paljon kuin aiemmin. Tunnen oikean ruokavalion vaikutukset elämässäni jo selvästi. Hyvä alku painonpudotukselle.

Valmennuksen käyminen on helppoa, ei vaikeuksia. Selkeät ohjeet ja hyvät perustelut.

Muutos-valmennus on ollut täysin hintansa väärti. Tärkeää minulle on ollut hyvien ja perusteltujen ohjeiden lisäksi psyykinen puoli ja tuki, jota ei muissa (ei ainakaan Cambridge-ohjelmassa) ole juuri nimeksikään.

Suosittelen Muutos-valmennusta lämpimästi. Perusteellisempi kuin muut valmennukset ja ohjelmat. Tuottaa tuloksia. Valmentaa elämäntapamutokseen, ei pelkästään painonpudotukseen.

Kiitos!


Eeva Kaukua

Ennen lipsuin usein päämäärästä ja annoin helposti periksi. Olen aikaisemmin kokeillut keventäjiä ja painonvartijoita. Nyt on 10 viikkoa mennyt. ja noin 3kg lähtenyt.

Kohtalaisen helppoa tämä valmennuksen käyminen on ollut, muutama meno ollut, mutta saanut kiinni kuitenkin.


Anne

Ennen oli ongelmana tunnepuolinen syöminen, itsensä palkitseminen työviikon jälkeen monesti vähemmän terveellisellä ruualla/juomalla/namusilla jne.

Tammikuun alusta olen ollut mukana. Paino tippunut tasaiseen tahtiin ja nyt on -6kg. Olen kehittynyt ja oppinut uusia asioita ja ehkä tarkastelen omaa itseäni eri tavalla kuin aikaisemmin.

Tämä on helppoa! Yks luento/arkipäivä. Asiallinen ja monipuolisen järkevä valmennus.

Mukaan vaan jos on valmis muutokseen!


LENO

Olen ollut nyt 11 viikkoa. Kävin kerran puntarissa muitta se ei oikeastaan ole tärkeää. Mielestäni vaatteet tuntuvat löysemmiltä ja oloni vaan on niin hyvä.

Yllättävän helppoa on valmennuksen käyminen. Aina riittää aika ja koska olen virkeä ehdin paljon enemmän.

On kyllä hintansa väärti ja tuollaisen summan saa helposti kulutettua turhempaankin.:)

Kannattaa kokeilla tätä valmennusta ja panostaa siihen. Olen suositellut monille.

Tämä idea tästä muutoksen pilkkomisesta osiin on nerokas ja ihan järjettömän hyvä ajatus. Olen tähän asiaan perehtynyt mutta näin tämä idea on Super !!


Eija Intonen

Ennen oli tympeä, raskas ja väsynyt olotila; painoa oli hiipinyt pikkuhiljaa ja lenkille lähtö ei enää tuntunut kivalta.

Tässä valmennuksessa paino on pudonnut nelisen kiloa 10 viikon jälkeen. Olo on ihan erilainen ja paljon energisempi kuin ennen.

Itselläni on sujunut koko ajan helposti; päätin heti alussa, että maanantai ja perjantai vähintään ovat ne päivät jolloin kirjaudun valmennusalueelle. Välillä olen kertaillut aikaisempia luentoja ja tutkaillut bonuksia sekä treeniohjelmia. Todella helppoa ja motivoivaa!

Tämä on ihan sentilleen hintansa väärti!

Itse mietin aloittaessani lähinnä sitä, pystyisinkö, jaksaisinko tai osaisinko muuttaa elämäni ja elintapani niin, että se kantaisi koko loppuelämän. Nyt en enää mieti! Valmennus on niin asiantuntevaa, rohkaisevaa ja kuitenkin armollista meitä valmennettavia kohtaan. Itselleni sopii oikein hyvin, että tietoa tulee vähitellen; pysyy jännitys yllä ja motivaatio korkealla!

Ei muuta erityistä lisättävää; olen vain iloinen että satuin törmäämään tähän valmennukseen!


Nen

Ennen henkeäni ahdisti, kotiini on 48 askelmaa välillä tuntui että hengenlähtö on lähellä piti monta kertaa levähtää. Lääkärin kommentti oli painoa alemmas, koska mitään vikaa ei tutkimuksissa löydetty. Helpommin sanottu kuin tehty, että silleen.

Olen ollut monessa mukana. Painonvartiat, kaalisoppa kuurit, Isodietti kilo viikossa, tasapainottajat, jotain pillereitäkin olen kokeillut, kaikkea en muista.

Valmennuksessa olen ollut mukana 11 viikkoa, mielialani on saanut paljon uutta voimaa ja tekemisen iloa, olo on pirteämpi jaksaa paremmin. Paino on pudonnut 8,6 kg Tämä on tuonut uutta ihanaa sisältöä elämääni.

Olen eläkeläinen, että aikaa minulla on aika mukavasti ja aina voi suunnitella että kaikki menee kohdilleen itsestä se on kiinni mitä tahtoo, niin sitä tekee mielellään.

Mielestäni tässä hinta ja laatu kohtaa 100 % Sanoisinko leikkisästi, Heimopäälliköt osaa hommansa todella hyvin heihin voi luottaa.

Jos olet jo kaiken kokeillut ja aina saanut kilosi takaisin, astu rohkeasti ja avoiminmielin muutoksen tielle tämä on kokonaisvaltainen ja perusteellinen elämänkoulu.

Omalta kohdaltani voin sanoa että tämä on parasta mitä on koskaan minun elämässäni tapahtunut, olen saanut uuden mahdollisuuden Kiitos!


Merja Mäkinen= Makmer

Painoni on pudonnut ja vointi parantunut. Reilu 2kk olen ollut mukana. Tähän valmennukseen kannattaa liittyä, koska tässä käydään kokonaisvaltaisesti asioita läpi. Jokainen tietää vähän joka asiasta, mutta ne on helpompi omaksua, kun ne käydään vähän kerrassaan läpi.


Ritva Salakari

11 viikossa paino tippunut 4-5kg. En ole syönyt makeisia muutoksen aikana. keksejä ei ole tarvinnut ottaa vaikka pöydässä on. Vettä en saa vielä juotua kahta litraa ja silloin tällöin olen syömässä ja huomaan että vesi unohtui.

Olen koittanut pysyä mukana. Joskus tulee luettua viimetingassa hosuen. Olen ollut flunssakierteessä ja on ollut kaikenlaisia vaikeuksia. Mutta olen tyytyväinen että aloitin ja koitan pysyä mukana välillä kompastellen.

Säästäähän noissa herkuissa vähän. Kyllä terveydesta olen valmis maksamaan.

Eniten mietitytti että onko tästä hyötyä ja pystynkö yksin kotoa käsin noudattamaan, mutta ne huolet osoittautuivat vääriksi.


Marja Pakkanen

Ennen valmennuksen aloitusta oli ihan yleisen virkeyden puutetta ja painoa n. 5 kg liikaa, jota ei helposti saanut pudotettua. Sokeritasapainokin tuntui vaihtelevan ja kun nälkä iski, niin sitä söi, mitä käteen löytyi. Makealla korvasi helposti nälän ennen ruokailua.

Itseasiassa en ole mitään dieettejä kokeillut, sillä en yksinkertaisesti usko niiden toimivuuteen. Yritin vain olla syömättä karkkia ja leivonnaisia, mutta sitä jaksoi vain jonkin aikaa.

Nyt on 11 viikkoa muutosvalmennusta takana ja olen paljon pirteämpi, ihoni on kuulakkaami, sokeritasapaino ei heittele ja painoakin on pari kiloa tippunut. Olo on kevyempi ja rytmitetty syöminen oikeilla ravintoaineilla on pitänyt nälän poissa, en enää tarvitse pikaisesti makeaa tai voileipää täyttämään kovaa nälän tunnetta ja olen myös oppinut erittelemään näläntunnetta. Tunnesyöminen on oikeastaan hävinnyt, vaikka olenkin syönyt hyvin satunnaisesti jonkin leivonnaisen tai suklaapalan, niin en ole kokenut niitä palkinnoksi siitä tai tästä.

Valmennuksen seuraaminen ei ole tuottanut minkäänlaisia ongelmia. Olen sitoutunut asiaan vuodeksi ja varannut maanantaisin aamupäivällä aikaa tiedotteiden lukemiseen ja perjantaisin itsearivon tekemiseen. Muutoksen Facebook ryhmissä olen myös käynyt lukemassa kohtalotovereiden kommentteja ja hyviä reseptivinkkejä ja muitakin hyviä vinkkejä ja mielestäni tämä ei ole vienyt liikaa aikaa.

Vaikka kuinka on itsellä tietoa terveellisestä ravinnosta, niin sen tiedon soveltaminen itseensä on toinen juttu. Tämä kurssi on saanut minut käyttämään tieotoa tekoina itseeni ja toki on tullut myös uutta tietoa lisää. Olen ollut erittäin tyytyväinen kurssin antiin.

Tämä valmennus ei ole diettiohjelma, vaan kokonaisvaltainen hyvinvointiin tähtäävä ohjelma, jolla osallistuja pystyy muokkaamaan uusia terveellisiä tottumuksia ja tapoja terveellisempään elämänlaatuun.


Marita

Valmennuksen käyminen on todella helppoa! Kotoa käsin ja ennen kaikkea voi muokata omaan elämään sopivaksi. Itse tekee ratkaisunsa ja toteuttaa niitä, toimii varmasti pitkässä juoksussa. Pienellä panostuksella voit saavuttaa isoja asioita elämässäsi. Tämä on paljon enemmän kuin vaa'an lukemat

Hieno että tälläinen valmennus on mahdollista asuinpaikasta riippumatta. Kiitos!


Sirpa Pihlajamäki

Olen kokeillut kaiken maailman diettikokeilut. Näitä maksimissaan 6 viikon superdietti, 4 viikon kehonpudistusdietti ja lukemattomat laihdutusvalmisteet.

Nyt menee viikko 11 ja paino tullut alaspäin, hitaasti kylläkin mutta laskusuunta, tässä mennään rauhallisesti eteenpäin eikä mitään pikalaihduttamista se ainainen ruoan punnitseminen

Helppoahan tämä on ollut, tämä hitaasti eteneminen sopii minulle vallan mainiosti ja materiaalin läpikäymiseen ei mene turhan kauan.

Mielestäni valmennuksen hinta on ihan hyvä, ei tarvitse koko valmennusta maksaa kerrasta pois (silloin olisi jäänyt minulta väliin).

Ei muuta kuin suosittelen kaikille lämpimästi


Ansku Hellman

Painoa on pudonnut noin 4 kiloa ja tuntuu ihan hyvältä

Olen seurannut kaikki luennot. Ei ole kiire kun olen eläkkeellä. Syön ihan tavallisia ruokia pullat on jäänyt ja suklaat ym makeat.

On helppoa kun kotona voi maksaa ja ohjeet lukea.


Terhi Heino

En tiedä olenko pudottanut valmennuksen ansiosta, koska pudotin jo ennen valmennusta monta kiloa lääkärin ruoka ohjestuksella, mutta kymmenen kiloa olen talven aikana pudottanut, ja olen ollut valmennuksessa vuoden alusta. Olen kyllä niiden psyko ohjeilla oppinut uusia ruoka rytmejä, ja oppinut kokeilemaan muun muassa ruuan pureskelua ja hitaasti syömistä, mutta en ole vielä oppinut paljonko pitäisi syödä, kun on paljon liikuntaa.


Jaana Kenttälä

Olin epäröivä ennen kuin tähän liityin, koska niin monet jutut käyneenä en uskonut näin helppoon vastaukseen.

Olen iloinen, paino putoaa koko ajan, eikä ole nälkä jippii!

Tämä on paras elämäntapamuutos, saa syödä, ei nälkä, tulee iloiseksi ja ohessa paino putoaa kuin itsestään, ei voi oikein uskoa, kun ennen piti olla syömättä ja nyt vaan lisätään.

Olen vakuuttunut että dieetit roskakoppaan ja tehdään uusia asioita eli lisätään syötävää, jos olisin tiennyt tämän.....toivottavasti ihmiset tosissaan uskoisin tän, ei tarvitsisi pettyä, uudelleen ja uudelleen. Kiitos olen oppinut paljon ja opin koko ajan lisää.


Riitta

Makean himo on nyt hävinnyt, panostan entistä enemmän terveelliseen ruokaan, nautin ruuasta, paino on pudonnut 4 kiloa. Mukana nyt 11 viikkoa.

Tämä on helppo, kun tekee niin kuin ohjeistetaan. Kiinnostavia ruokakokeiluja. Pitkäkestoisuus on loistava idea.

Hinta on kohdillaan. Kannattaa liittyä. Ohjeet on helpot ja tunnelma on rento.


Heikki

Minun heikkous on ollut ennen runsas leivän syönti. Paino nousi aina vähän kerrallaan. Tarvitsin sparraajaa löytää hyviin elämäntapavalintoihin ja päivittää tietojani hyvistä raaka-ainevalinnoista.

En koskaan ole käyttänyt mitään tällaisia palveluja. Olen itsenäisesti ollut kiinnostunut hyvistä elämäntavoista ja lähes 20 v.sitten perehtynyt zone-elämäntapaan kirjojen kautta.

Olen ollut mukana 11 vk. Olen ollut paljon aikaisempaa virkeämpi ja jaksavampi. Virtaa minulla on aina ollut, mutta jotenkin koin aikaisemmin päiväväsymystä. Olen liikkunut aikaisempaa sitoutuneemmin ( sitouduin liikkumaan 5 x viikossa ja se on pitänyt). Kroppani on kiinteytynyt. Laitoin itselleni vain pienen, 1-5 kg, painonpudotustavoitteen, koska tuon verran olin ylipainoinen. Painoni on pudonnut 5 kg jo muutaman viikon jälkeen.

Olen kokenut valmennuksen käymisen todella helpoksi. Olen ollut jonkin aikaa eläkkeellä, mutta aktiivinen sellainen. Erilaisten menojen takia on tärkeää ollut suunnitella etukäteen, miten toteuttaa aterioinnit sopivasti, se ei ole ollut ongelma. Töissä ollessani, minulla oli ns. eväät mukana, joten silloinkin olisi hyvin onnistunut tällainen valmennus.

Valmennuksessa on monenlaista materiaalia saatavana, joten olen kokenut sen hintansa arvoiseksi.

Oman hyvän elämän eteen kannattaa aina satsata. Tämä valmennus on helppo tapa aloittaa itsensä tervehdyttäminen, ei tarvi kuin kuunnella kannustavien valmentajien virityksiä/ sessioita ja sitoutua toimimaan sen mukaan.


Auli Manninen

Aloitin ryhmässä 1/2018. Paino putosi viisi kiloa ekan kuukauden aikana. Nyt taas jymähtänyt, mutta oma syy. Pitää palata ruotuun. Silti olen oppinut tekemään terveellisempiä valintoja herkkujenkin suhteen.

Kun toimii ohjeiden mukaan, eli on varannut ajan ma ja pe luentojen käyntiin. Tämä alkoi tosi hienosti, kun todella saa kivijalan kuntoon, loppu on helpompi siihen päälle kasata. Nyt on vähän motivaatio hukassa, mutta otan itseäni niskasta kiinni.

Rohkeasti mukaan. Muista kuitenkin, että kilot eivät lähde pelkällä valmennuksen kuuntelulla. Joudut tekemään muutoksia nykyiseen elämääsi. Jos haluat todella muutosta, tässä yksi hyvä ja kannustava apu siihen.


Merja R

Olen kokeillut aikaisemmin painonvartijoita, fitfarm kokeiluna, ruokapäiväkirja max. kalorit, pillerijuttuja..... puolitoista kuukautta mennyt tätä valmennusta ja motivaatio tallella ja 3-4 kg tipahtanu 😉

Aluksi tuntui ettei jaksa keskittyä kuunteleen valmennusta, mutta nyt innolla oottaa ja illalla keskityn kuunteleen ja tosi mukava kun voi vain kuunnella eikä tarvi itse lukea.

Tässä kohtaa tosi hyvin hinta ja laatu. Kannattaa kokeilla valmennusta, mielestäni tosi hyviä ohjeita tarjolla.

kiitos <3


Ritva Lahti

Paino on ollut aina minun ongelmani. Ennen Muutoksen aloittamista epäilin sen toimimista, mutta päätin sen olevan viimeinen mitä enää tässä iässä kokeilen. Olen tähän ikään mennessä kokeillut kaikkea mahdollista Painonvartijoista alkaen mukaanlukien kaikenmaailman ihmepillerit ja jauheet , mikään konsti ei ole minulle vieras.

Olen ollut mukana nyt 11 viikkoa, paino putosi ensimmäisten 6 viikon aikana 3 kiloa nyt en käy vaa'alla ennenkuin 12 viikkoa on täynnä. Olo on loistava ja vatsa toimii säännöllisesti (mikä on ollut minulle ennen haastavaa ). Energiat on lisääntynyt ja päikkärit vähentyneet, yöunet parantuneet.

Minulle on valmennuksen seuraaminen helppoa kun olen eläkkeellä eikä ole kiireitä.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että tämä valmennus on hyvä ja tehokas. Valmennus etenee verkkaisesti mutta siinä on aikaa totutella uusiin tapoihin hyvin ja rauhassa.

Minä olen jo tutuille valmennusta mainostanut. Kokeilkaa tämä kyllä toimii ja varmaan vuoden kuluttua tiedetään ja osataan jo kaikki tarpeellinen.

Muistakaa, että paino on tullut monien vuosien aikana, ei se parissa viikossa lähde.


Annika Havukainen

Söin iloon ja suruun ja normi ruokaaikoina.Ruoalla palkitseminen juontaa jomlapsuudenkodista. Loistavat ruokahalut ja kritiikitön syöminen,

20 vuotta sitten erittäin matalaenergisella ruokavaliolla lähti 20 kiloa jotka hiipii takaisin vuosien saatossa

Olen tasolla 10.Olen pystynyt jkv muuttamaan suhdetta ruokaan,yrittänyt keskittyä oleelliseen ja ruokaaikana kuunnellut enemmän kehoa,josko se oppisi tietämään minkä verran tarvitaan energiaa ilman ylitankkausta Painoakin on lähtenyt pari kiloa

Vähän on aikataulut lipsunut mutta ei paljon,niin omasta mielestä ? Motiivina on se että on jotain mikä pitää keskittymiseen asiaan yllä

Katso edellä,on väärti,kunnes tulen toisiin aatoksiin,heh

Kait pitää olla jonkinlainen sisäinen tarvekin siihen.Siihen tukena sellainen väljällä aikataululla tapahtuva valaistus luentojenne muodossa on erinomainen

Kiitos tähänastisesta.Jatkossa toivoisin mm muutamia esimerkkireseptejä esim päivän ateriat.Samoin lisää liikunnasta kotiharjoitteita ilman että tarvitaan kuntosalia tms


Ilona Saarinen

Joskus vuosia sitten olin Painonvartioissa ja silloin onnistuikin tiputtamaan painoani, mutta vuosien varrella ne palautuivat hiljalleen.

Noin puoli kiloa kuukaudessa on tippunut. Suurin merkitys on ollut kävelyn lisäämisellä.

Loppujen lopuksi ei ole ollut vaikeaa - erinäisten elämäntilanteiden johdosta en ole ehtinyt ihan viikottain etenemään, mutta olen kokenut, että se ei nyt haittaa, vaan voin tulla hieman rauhallisemmin ja omaan tahtiini ”kurssia”.

On hintansa väärti, ainakin tähän astisen.

Muutos valmennus ei ole perinteinen laihdutusohjelma vaan enemmänkin ”suuntaus” -ohjelma tai omien tapojen parantamisohjelma, jonka lopputuloksesta ei tässä vaiheessa vielä tiedä.


HeRati

Painonhallinta on tuottanut ongelmia. Hiljalleen olen muuttanut liikunta- ja ruokatottumuksiani niin paino on alkanut laskea.

En ole kokeillut vuosiin mitään, koska en usko "laihdutuslääkkeiden" pysyvään tuloksen ja terveellisyyteen.

Paino on alkanut hiljalleen pudota, olen alkanut liikkua säännöllisesti ja ruokatottumuksiani olen muuttanut hiljalleen kasvispainotteisempaan suuntaan. Olen menossa viikolla 11.

Valmennuksesta saa selkeitä ohjeita ja neuvoja sekä pysähtyy miettimään omien toimintatapojen korjaamista.

Kannustaisin liittymään valmennukseen sen "hitaan"etenemisen ja hyvän ohjuksen vuoksi


Aino

Olen aina ollut ylipainoinen, mutta muutaman laihdutuskuurin jälkeen painoni aina vain enemmän. Vuoden 2010 syöpäleikkkauksen jälkeen todettu kilpirauhasen hidas toiminta ja sen jälkeen jatkuva painonnousu.

Parikymmentä vuotta sitten työterveys järjesti painonhallintakurssin, muuten olen omatoimisesti yrittänyt. Jotakin ateriankorvikkeita Nutrilet tai jotain sen kaltaista olen kokeillut, mutta en pysty juomaan niitä.

Olen ryhmässä 1/2018. 3 kiloa on pudonnut kun tätä kirjoitan maaliskuussa 2018.

Olen eläkkeellä. Aikaa on. Veden juonti ei ole tuottanut vaikeuksia, mutta olen kokenut paremmaksi vähän tinkiä kahdesta litrasta, mutta juon vähintään 6 lasillista päivässä. 80 % syöminen on vaikea arvioida, sillä olen tottunut syömään vähän kerrallaan.

Mielestäni Muutos-valmennus on hintansa väärti 100 prosenttisesti.

Älä epäröi, liity joukkoon! Odotan sitä kilpirauhasen hitaan toiminnan käsittelyä malttamattomana.


Leila Meriluoto

Aloitin 15.1-18 ja painoa on tippunut tähän mennessä 2,5 kg. Virkeystaso on parantunut, mutta valitettavasti vaikea flunssatauti ja muut sairaudet ovat verottaneet tuota hyvää oloa.

Minusta valmennuksen seuraaminen on ollut helppoa ja koska olen utelias ja kiinnostunut on myös tapojen käyttöönotto sujunut aika hyvin. Poikkeuksiakin tosin on, mutta en ole niistä huolissani. Eläkeläisellä ei myöskään pitäisi olla kiire, joten aikaa luentojen ym. läpikäyntiin on ollut.

Minusta valmennus on hintansa väärti. Luentojen lisäksi on valtavan paljon muuta tietoa, sekä heimolaisten kokemuksia, joita on kiva lukea ja kommentoida omia tuntoja.

Jos on kiinnostunut hyvinvoinnistaan voin kyllä suositella tätä kaikille. Muutos on niin kokonaisvaltainen ja jatkuvasti tulee uutta asiaa. Seuranta on hyvä ja kannustaa jatkamaan ja oppimaan uusia asioita. Minä olen hyvin motivoitunut tähän kiireettömään, pikku hiljaa tuleviin uusiin asioihin ja tiedän, että lopputulema on osaltani tyydyttävä. Kiitos Teille.


Timperi

Olen tyytyväinen että pystyn ottamaan vain yhden suklaapalan, vaikka muut syövät enemmän. Paino pudonnut hieman ja jos tällä vauhdilla vuoden loppuun, niin hyvä.

Aikataulullisesti ei ongelmaa. Tunnen saaneeni vastinetta, pidän hitaasti etenemisestä. Tämä on lempeä ohjelma, saa tehdä repsahduksia, ei koko ohjelma pilalla. Mielestäni tässä ohjelmassa selostetaan asiat tarkasti eli tavoille on tarkoitus ja perusta.


Anne Kostamo

Noin 11 viikkoa, painoa on tippunut n. 4 kg Olo paljon virkeämpi ja olen saanut taas liikuntakipinän.

Melko helppoa, mutta itsearviointia en ole ihan joka kerta tehnyt. Mielestäni hinta on kohtuullinen, luennot ovat hyviä ja kattavia. Mietin aluksi sitä, että pystynkö seuraamaan valmennusta, mutta hyvin on aikaa löytynyt.


Björnen

Valmennuksen myötä on tullut parempi olo, olen alkanut liikkumaan ja opin kokoajan uutta.

Alkuvuosi on ollut stressaava sukulaisen sairauden takia. Mutta tämä valmennus on tuonut ryhtiä elämään ja muuta ajateltavaa. Tässä saa rauhassa tutustua uusiin asioihin ja kukaan ei painosta eikä vahdi. Kannustavaa.

Muutos faceryhmä on hyvä juttu.


Nimimerkki AS

On ilo todeta että yhdentoista viikon aikana olen saavuttanut ensimmäisen tavoitteen eli saanut painosta viisi kiloa pois, saanut takaisin kävelyn ilon, todennut että vihreä aamusmoothie antaa virtaa koko päiväksi ja tuntenut itseni energiseksi sekäkylläiseksi.

Eläkeläiselle jolla ei muuta huolehdittavaa ole, se on ollut helppoa.

Pitkäjänteisyydessään ja monipuolisuudessaan Muutos-valmennus ollut hintansa väärtti.

Tulokset kasvattavat itsekuria.

Kiitos tuesta.


Meeri Virnes

Vyötärö on kaventunut kevyempi olo ja virkeämpi. Syön rauhallisemmin vaikka kiireessä tahtoo unohtua ja nälkäisenä. Vettä menee hyvinkin 2litraa. Tyytyväinen olen.

Näin eläkkeellä ei työ stressiä. Otan tämän sataprosenttisesti. En pakolla saada tuloksia vaan muutoksena Terveelliseen loppu elämään. Täytyy sanoa että kun sisäistää opit tietää jos lipsahduksia tulee.. Ja on tullutkin. Mutta uusin ottein jatkan. Onhan kyse minun terveydestä mieluimmin syön terveellisesti, kuin popsin lääkkeitä.

Hyvin on opetusta. Luentoja paljon, kertausta, nyt hinta on sanoisinko kaikille mahdollista toteuttaa.. Kiitos siitä pojat..

Tämä on elämäsi tilaisuus saavuttaa hyvä terveellinen pohja loppu elämällesi. Käytä tämä tilaisuus.. Rakasta itseäsi.. Tässä mukana olo pelastaa minunkin loppuelämän. Kiitos!

Tämä on parasta... Ei tarvitse olla nälkäinen ja hitaasti eteneminen ja muutoksen sisäistäminen On helppo juttu kun armollinen itseä kohtaan saat vielä opetella olemaan. Olen niin onnellinen tästä. Saan paremman elämän. KIITOS VIELÄKIN KERRAN!


LH

Tuntui siltä, että olin elämäntilanteessa jossa kaikki muuttui, mm. Muutto takaisin Suomeen... ja painoni alkoi vain nousta ja nousta. Nyt olen saanut elämäni takaisin hallintaan!

10-viikkoa mukana. 2kg lähtenyt painoa, eli nyt on oikea suunta.

Erittäin helppoa.... olen vähän malttamaton, kun kesä kolkuttelee jo ovella ja mahtuuko ihanat kesävaatteet sitten päälle kun aika on. Hinta on sopiva!!! Jos olisi ollut kalliimpi niin en olisi lähtenyt mukaan. Ja jos olisi halvempi, niin sitten ei ottaisi niin tosissaan.

Suosittelen... hitaasti ja varmasti saavutat tavoitteesi, vain niin muutos on mahdollinen!!


Paula Siivola

En ole pystynyt pudottamaan painoa lukuisista yrityksistä huolimatta aikaisemmin.

Nyt on viikko 11 (oikeasti viikko 13, mutta olen jäänyt hieman jälkeen). Ruokavalion laatu on parantunut (esim. hedelmiä, kasviksia,veden juonti), ruokailuun on tullut säännöllisyyttä, makean himo on tasaantunut.

Olen nyt löytänyt säännöllisen ajan, jolloin käyn valmennusta läpi. Odotan "omaa aikaani" innolla.

En pidä tätä kalliina. Tuo sama rahamäärä menee hyvin helposti johonkin turhaan. Koen saavani rahalle vastinetta.

Suosittelen ja olen suositellut.


Lissu

Olo on ollut koko matkan hyvä ! Olen tämän muutosvalmennuksen myötä innostunut myös liikkumaan runsaasti, ikäänkuin bonuksena !

Erittäin helppoa ja motivoivaa. Innostavaa, ehkä painonpudotusta ajatellen ei, mutta silti minun kohdallani on ollut hyvä ja innostava tietopaketti.

Jos ei halua nopeita tuloksia vaan oikeasti muuttaa elämäntapansa niin suosittelen.


Vilppola

Inspiraation puutteesta, mikään ei saanut painoa putoamaan pysyvästi, kitukuurit joissa vain rajoitettiin syömistä. Kaalisoppa dieetit ym.

Olen kokeillut Tomi Kokon valmennusta ja painonvartioita kauan sitten. Nyt11 viikkoa mukana. Paino on pudonnut vain pari kiloa mutta hyvä olo ja yöunet ovat parantuneet. Vuorotyötä tekevänä olen aina nukkunut huonosti, noin parin tunnin päykijä ja on vaikea päästä uudelleen uneen. Nyt nukun 6-8 tuntia yhtäsoittoa ja nukahdan helposti uudelleen. Valmennustani sotki mahatauti ja joulu jolloin ruokailu ei mennyt ihan putkeen vaikkei paino noussutkaan.

Aikaa täytyy varata valmennuksen läpikäymiseen ajallaan. Itselläni viikkorytmi sotkeutui remontin ja joulun takia mutta näitä on helppo käydä myöhemminkin läpi. Ohjeet eivät katoa.

Ohjeisiin ja materiaaleihin verrattuna hinta on kohtuuĺlinen. Extrana ranneke joka piristi mieltä. Itse olen silikoonille allerginen mutta isukin ranteessa roikkuu?

Olen tiennyt laihduttamisesta ja ruokavaliosta todella paljon. Nyt vasta olen ymmärtänyt eri ruoka-aineiden merkityksen ruokavaliossa. Kasvikset ja hedelmät ovat lisääntyneet ja muuttuneet osaksi päivittäistä ruokailua. Ymmärrys että teen tämän vain itseäni varten?


Satu Valkama

12. viikko meneillään. Olo on hyvä, ja olen jaksanut alkaa käydä myös kävelylenkeillä. Nautin siitä, että opin uusia parempia tapoja, ja että osaan todella nyt kiinnittää huomioni paremmin proteiineihin ja säännölliseen hedelmien ja vihanneste syömiseen. Viise kertaa vuorokaudessa!

Tämä on helppoa ja mukavaa, jos/kun on päättänyt seurata tätä.

Jos kukaan miettii syömisiää tai painoaan ja tahtoo oppia ymmärtämään enemmän tervellisen ja tasapainoisen ravinnon merkityksestä, niin kannattaa investoida tähän Muutos -valmennukseen. Ja jos vielä päämääränä on painon pudotus, niin senkin tässä saavuttaa, jos tahtoo niin.

Onnittelut ja kiitokset valmennuksen kehittäjille!


Ringa

Painoa oli tullut liikaa, ei jatkuvasti, vaan enimmäkseen sykäyksittäin erilaisten elämänmuutosten yhteydessä: Kun lapsi syntyi ja muutti elämäntapoja radikaalisti: +10 kg. Uusi työ, joka oli äärimmäisen antoisa, mutta vei kaiken ajan (ja unen!): +5-7kg. Eläkkeellejäänti +3 kg. "Painonlisäyssykäysten" välissä meniaina vuosia, että pysyin "saavuttamassani" samassa painossa. Olen aina harrastanut liikuntaakin kohtuullisen paljon, mutta tarmoa ei koskaan riittänyt kertyneitten kilojen karistamiseen.

En voi kehua olleeni kovinkaan intensiivisesti mukana. Kuuntelen/luen luennot, mutta eläkkeelläkin minulla on todella paljon monenlaista hommaa ja harrastusta. Kun olen innostunut muusta, en edes muista, että olen tämmöisessä muutos-hommelissakin mukana. Jään liian helposti omalle mukavuusalueelleni. Muutos-ohjelman ruokaohjeissa ei ole minulle kovin paljon uutta ja henki on muutenkin vähän yliempaattinen. Tarvitsisin ehkä vähän komentamista ja reippaasti menoa omalle epämukavuusalueelle (so. vähemmän syömistä, jotta laihtuisin vähän vauhdikkaammin...)

Jos olet jatkuva laihduttaja, kannattanee tätä kokeilla.

Tavoitteenasettelun korostaminen ja jämptiys tavoitteisiin pyrkimisessä ovat minun kaltaiselleni tärkeitä. Ymmärrän kyllä vaikeudet tässä suhteessa, ihmiset ovat niin erilaisia.


Iriselina Koivisto

Olen ollut koko elämäni sokeriaddikti. Olin aloittanut viime heinäkuussa vakavissani vieroituksen sokeria ja viljaa sisältävistä ruoista. Olen yksin, ilman tukijoita ja onnekseni huomasin tämän Muutos-valmennuksen, kun Aino-jäätelö kuvat alkoivat tunkeutua aivoihini.

20 vuotta sitten olin painonvartijoissa, laihduin. Mutta ...

Alkaa 12. viikko nyt. Paino on jatkanut hidasta putoamistaan tänä aikana, 4 kg pois. Energiataso on selvästi noussut. Kehonkuuntelu parantunut. Uskallan kuunnella alitajunnastani tulevia ruokaan liittyviä viestejä. Ei tarvitse pelätä, etteikö olisi ruokaa saatavilla!

Olen eläkkeellä, joten voin itse määrätä ajankäytöstäni. Ja tämä on tärkeä asia terveyteni ja loppuelämäni kannalta. Mieleni on rauhallisempi, joten stressaan vähemmän, vaikka on monia ja velvoittavia harrastuksia. Tuntuu, että aikaa on enemmän ja olen läsnäoleva paremmin!

Kannustan muitakin liittymään, koska täällä nähdään ihminen kokonaisuutena, henkisenä, psyykkisenä ja ruumiillisena olentona.

Kiitos, ihanaa kuulla teitä viisaita, nuoria ihmisiä!


Mervi Ainola

Minulla ohjasi valmennukseen hakeutuminen erittäin vaikea ylipaino ja ylipainosta johtuva ja epäterveistä elintavoista johtuva huono yleiskunto ja väsymys ja jatkuvat kivut polivinivelissä

En ollut mitään palveluita enkä tuotteita käyttänyt vaan olen jojo-laihdutellut aikaisemmin. Mun laihdutuskuurit ovat kestäneet maksimissaan 2 kk.

Paino on laskenut, kivut rikkoutuneissa polviniveleissä ovat lievittyneet ei jatkuvaa polvikipua. Olen pirteämpi ynnä mun toleranssiraja on noussut. Valmennus on ollut järkevää eikä ole ollut hötkyilyä ja vaikka välillä lipsun niin en ole vielä luistanut vanhaan elämän tyyliin vaan valmennuksen opit alkavat tulla joka päiväisiksi tavoiksi

Valmennuksen käyminen on ollut helppoa on saanut omaan tahtiinsa tehdä ja luennot ovat olleet sopivan pituisia ja napakoita.

Valmennus on hintansa väärti ei lompakkoa pakota ja on hintansa väärti kun on pitkäjänteistä.

Rohkeasti vaan kannattaa liittyä Muutos-valmennukseen. Hinta ei ole paha eikä valmennuksessa olo ole vaikeaa vaan järkevää.


soili puustinen

Paino pudonnut muutaman kilon. Syön ruokani rauhallisemmin, puren ruokani hyvin.Olen aloittanut liikunnan väh. kolme kerta viikossa. Menossa 11 viikko. Olen ruenut ajattelemaan mikä minulle on parasta ja mitä haluan syödä.

Olen todella tyytyväinen ja helppo noudattaa ja ihana kuunnella luentoja, jotka auttavat arjessa muuttman omia tapoja,

Minusta hinta on ihan ok, saan ohjelmasta mitä olen tullut hakemaan.

Rohkeasti mukaan ja älä hötkyile, unohda laihdutus,tee elämäsi remontti, joka kantaa loppuelämäsi. Kun teet niinkuin luennoissa tavoitellan. onnistut varmasti, tulet olemaan oman elämäsi paras ystävä.

Kiitos ohjelmasta !


Paula Kylämäki

Olen laihduttanut aikoinaan painonvartijoissa, silloin ihan hyvin tuloksin. Alle viisikymmenvuotiaana olin varsin solakka. Mutta sen jälkeen on kiloja tullut yksi/vuosi. Olen myös käynyt ravintoterapeutilla. Tällöin yritettiin aineenvaihduntaa vilkastuttaa, muttei tulos ollut kovin hyvä. Kun käynnit vielä maksoivat 100€ kerta, luovutin. Muutama vuosi sitten kävin terveysanalyysissa. Siellä todettiin vehnän olevan minulle sopimatonta, muita kiiwi ja raaka paprika. Olin kolme kuukautta gluteenittomalla, jonka jälkeen arvot paranivat selvästi. Yllä mainitsemani vehnä oli edelleenkin sopimatonta, joten olen poistanut vehnän kokonaan ruokavaliostani.

Olen ollut valmennuksessa mukana 11 viikkoa. Paino on tippunut kilon verran, eli varsin vähän. Olossa en ole kokenut mitään suuria muutoksia. Johtunee siitä, että olen aikaisemminkin syönyt suhteellisen paljon vihanneksia. Olen jo vuodesta 1980 jättänyt punaisen lihan pois ruokavaliostani. Pitkään oli pelkästään kasvis-kala dieetillä. Myöhemmin olen lisännyt myös kanan.

Kotona on helppoa seurata ohjeita. Olin joulun ajan Saksassa. Siellä oli vaikeaa. Ilman tätä valmennustakinolisi ollut vaikeaa löytää sopivaa ruokaa vehnän ja punaisen lihan välttelyn vuoksi. Missään käymissämme ravintoloissa ei ollut muuta kokonaan kasvispohjaista ruokaa kuin salaatti. Suomessahan lähes joka ravintolasta löytyy myös kasvisvaihtoehto.

Minusta tuo 29€ on kyllä ihan hyvä. En koe sitä liian korkeana, koska tästä saa mukavaa buustausta noudattaa terveellistä ruokavaliota. Olen mm rakastunut smootheihin. Ne eivät ennen kuuluneet ruokavaliooni kuin satunnaisesti.

Suosittelen!?

Olen lähes koko ikäni ollut tyytymätön painooni, jopa silloin, kun olin näin jälkikäteen ajatellen ihan normaalipainoinen, 174cm ja koko 38-40. Olen sen ajan nuori, kun Twiggy oli ihanne meidän nuorten tyttöjen keskuudessa. Nyt olen päättänyt, että tämä valmennus on viimeinen yritykseni päästä ylimääräisistä kiloistani. Mikäli tämäkään ei onnistu, tyydyn olemaan se, mikä olen. Ainakin syön terveellisesti.


Anna

Inhoan vaakaa enkä ajattele painoa, vaikka sitä on ainakin n 25 kg liikaa. Kuitenkin olen yrittänyt noudattaa ohjeitanne ja ihmeekseni olen kuullut, että painoa olusi häipynyt! Meillä on juuri menossa vierailukausi ja ihmisiä on vietävä syömään. Siinä tulee sitten syötyä ja juotua viiviä normaalia useammin. Mutta jotenkin olen pystynyt tsemppaamaan paremmin kuin aikaisemmin.

Kiireen keskellä ja olinhan viikon matkallakin ennen joulua, niin en ole jättänyt mitään lukematta. Kuriositeettina kerron, että matkalla oli runsas aamupala, tosin aamupala kotona on aina ok, päivällinen ja illallinen klo 21.00. Ja aina näillä matkoilla painoni putoaa, kun syön niin paljon ja usein!

Minusta on hyvä, kun näitä ITSESTÄÄN SELVYYKSIÄ näkee paperilla ja ne siten konkretisoituvat ja saavat toteuttamaan niitä käytännössä! On myös tosi hyvä, kun ette mene mukaan noihin light-tuotteisiin ja muihin prosessoituihin ruokiin, vaan hienovaraisesti kerrotre niistä. Minusta valmennus ON HINTANSA VÄÄRRTTI, vaikka minä EN ole mallioppilas!

Yleensä en kajoa muiden tekemisiin, mutta kyn tyttäreni tulivat joulunviettoon kanssamme, niin he hämmästyivät kuinka hyvältä näytin, vaikka takana oli raskas syksy. Toiselle, joka lihonnut aivan valtavasti jo muutaman vuoden ajan, niin kerroin hienovaraisesti ohjelmastanne miten se on saanut minut muuttamaan tapojani. Hän on kuitenkin alan ammattilainen, joten en tuputa mitään. Hän katsoi minun päivittäistä syömistäni, tein sen hänelle juuri sitä varten suunnitellulke kaavakkeelle ja tulos oli tuo minkä itsekin olin jo tiennyt. Liian vähän proteiinia ja liuan harvoin syön. Koko ajan olen hieman vihjaillut oppienbe mukaisia juttuja ja hänkin on nyt kertonut muutoksistaan. Olisi hyvä, jos saisin hänetkin mukaan, mutta ongelma on, että ammattilaisen on vielä vaikeampi hyväksyä oma tilansa. Minä yritän esimerkilläni auttaa häntä.

Usein olen kysynytkin, mitä hyötyä on runsaasta veden juonnista. Siitä(kin) on niin ristiriitaista tietoa. Lääkärit usein sanovat, että se ei ole hyväksi, ei varsinkaan koko ajan pienen kulauksen hörppiminen. Jos juo, niin pitäisi juoda kerralla enemmän. Olen monelle ruoka-aineelle allerginen, ja siksi haluaisin korvaavia ruokia allergisoivien rinnalle, kuten kiwin, kesäkurpitsan, perunan, avokaadon ym... Ehkä se on vaikeaa, kun jokaisella on omat ongelmansa, mutta nämä nyt ovat ainakin niitä yleisimpiä! HIENOA TYÖTÄ TEETTE, POJAT!???


SL

Nyt 10 viikkoa ja -2 kg. Veden juominen ja hitaasti syöminen tahtovat unohtua, kasvikset, proteiini ja rasva helppoja toteuttaa. Ei yhtään tee mieli karkkia, leivonnaisia ym. Otan, jos tarjotaan, mutta kotiin en niitä osta enkä leivo.

Tämä on hintansa arvoinen ja helpoin tapa saada aikaiseksi pysyvä muutos

Joku kehui FB-ryhmässä päässeensä eroon 18 vuotta kestäneestä unettomuudesta. Siihen liittyviä neuvoja odotan.


Raija Isohella

Minulla on ylipainoa, diabetes ja verenpainetauti. Yrityksistä huolimatta verensokeri on asunut korkealla, samoin verenpaine. Olin ymmärtänyt, että ruokavaliossani on korjaamista. Olen ollut 14 vuotta leskenä ja koska en ole mikään ruuanlaiton ekspertti, olin luisunut huonoihin ruokailutapoihin. Sen vuoksi halusin liittyä muutosvalmennukseen, koska muut dieettiyritykset päättyivät aina surkeasti.

Olen sortunut erilaisiin dieetteihin. Joillakin, mm. painonvartijoilla sain tuloksia vähäksi aikaa, mutta sitten taas paino nousi entistä korkeammalle. Olen myös kokeillut tablettimuotoisia kuureja, tuloksetta.

Aloitin marraskuussa tämän valmennuksen ja olen voinut paremmin kuin ennen valmennuksen aloittamista. Varsinaista painon pudotusta ei ole tapahtunut kuin ehkä pari kiloa, mutta minulla ei ole kiire. Joulun aikana olin tyttären luona Loimaalla. Ikävä kyllä lääkkeet olivat jääneet kotiin, joten olin 11 päivää ilman diabetes- ja verenpainelääkkeitä. Insuliini oli mukanani, joten pistin vähän enemmän kuin normaalisti. Pärjäsin muuten, mutta verensokeriarvot olivat toisella kymmenellä. Kun palasin kotiin, jatkoin lääkkeiden käyttöä normaalisti, mutta kesti hetken, ennen kuin sokeriarvot ovat laskeneet toivotulle tasolle. Olen ennenkin huomannut, että paino ei putoa kun insuliinia joutuu käyttämään enemmän, päin vastoin, vyötärölle kertyy makkara. Ennen joulua tilanne oli jo parempi, mutta tuo lääkkeetön joulun aika keikauttitasapainon. Yritän nyt päästä uuteen rytmiin.

Valmennus on sopivan hidasta, ehtii sopeutua asioihin. Ainoa haitta on kiireinen elämän rytmi - ei tahdo ehtiä syventyä luentoihin. Olen lukenut kaikki, mutta usein varsinainen toteutus kulkee vähän jälkijunassa.

Minusta valmennus on paikallaan niille, jotka todella haluavat järkevöittää elämänsä ja ruokailunsa oikealle tolalle. Paino ei ole tullut viikossa, tuloksiakaan ei voi syntyä viikossa, on mottoni. Suosittelen valmennusta kaikille.

Kannattaa liittyä mukaan. Itsekin mietin pitkään, ja olen nyt kiitollinen, että järki voitti.

Kiitos teille Joakim ja Tuomas. Teette hyvää työtä!


Helena Paakkinen

Ympärysmitta on muuttunut! Vireystila myös!

Seuraaminen ei ole vaikeaa. Toteutuksen lipsahduksia tapahtuu ja sen tuntee olotilassa. Ruokaongelmaisena on kuitenkin ollut ihan helppo soveltaa. Mutta stressi tuottaa heti takapakin opitusta!

Valitsin valmennuksen siksi että vakuutuin valmentajien tietämyksestä. Huuhaajutut eivät kiinnosta vaan ihan oikeat tiedot ravintoon liittyen. Kannattaa!

Kaverinikin ovat tulleet mukaan!!


Aila Henttinen

Mietin ennen koko ajan syömistä, näläntunne vaivasi ja ahmin turhautumiseen. Gambrige ohjelmalla sain aluksi hyvin tuloksia, mutta kilot tulivat heti takaisin lopetettuani.

Viikkoja on tätä valmennusta takana 11. Painoa pudonnut 3,5 kiloa. Olo on hyvä ja ateriarytmistä kiinni pitäminen on ollut tärkein juttu minulle. Heti, kun on joku ateria jäänyt syömättä, on seurauksena ollut kontrolloimaton syöminen.

Luennot ovat pitkiä ja sisältävät paljon asiaa. Aikaa minulla on, mutta välillä tulee huono päivä (kun on syönyt huonosti esim.runsaasti hiilareita), silloin välttelee valmennusta.

Olen tyytyväinen, eikä hinta todellakaan ole paha.

Tämä vaatii sitoutumista ja kärsivällisyyttä. Uusien asioiden opettelulle täytyy antaa aikaa. Kyse ei ole "laihdutuskuurista", vaan uudesta suhtautumisesta ruokaan ja syömiseen.

Jokaisen luennon jälkeen toivoisin sellaisen muutaman tärkeän kannustuslauseen. Lyhyt lista pääasioista muistutukseksi, että pysyy oikealla tiellä ja tekee mahdollisesti tarvittavan korjausliikkeen.


Mirja Suvanto

Vei aikaa lähes tähän asti ennenkuin vedenjuonti muistui mieleen ennen ruokailuja. Nyt jo vähän paremmin onnistuu. Tämä on erittäin hyvää aivopesua minulle! Ei ole mitään ruoka-ainetta, mistä en pitäisi, mutta harmittaa, kun en saa syödä kaikkea sairauksien takia. Nyt on tullut kokeiltua kaikenlaisia ruokia ja se on kivaa.

En ole aikaisemmin kokoeillut ihan tämän kaltaisia. Painonvartijoissa olin 2005 ja laihduin 6 kiloa, mutta se menetelmä oli jatkuvaa laskemista ja se ei ole mun juttu. Sitten olen kokeillut 7 päivän tarkasti määrättyä ruokalistaa ja sillä laihtui sen 6 kiloa.

Mielestäni ruokamääräni aterioilla ovat vähentyneet ja vähän paino on laskenut. Vielä on opettelua ja kokeilua ruokien suhteen.

Ihan helppoa, kunhan vähän alussa oli viiveitä materiaalin lukemisissa. Samaan aikaan oli kaikkea hässäkkää muuttojen yms kanssa.

Toivon, että lopussa olen tyytyväinen ja laihtunut. Ihan mielenkiinnolla käyn läpi tämän. Itsestähän tämä on kiinni. Ja minulle sopii tämä hidas tahti. Aina kannattaa kokeilla.


Kotinen

Ennen valmennuksen aloitusta koin hoitoväsymystä diageteksen ja verenpainetaudin suhteen, olin laiminlyönyt liikunnan melkein täysin ja syömiset oli vähän niin ja näin ja kasvisten ja hedelmien syönti jäi välillä kokonaan ja söin paljon valmisruokia, pitsaa ja ranskiksia. symisrytmikin aivan pielessä, iltapainotteista jopa yösyöpöttelyä

Mitään tätä vastaavaa palvelua en ole vielä kokeillut, koska tää on aivan ainutlaatunen eikä muista dieteestä ym. ei voi puhua edes samana päivänä, mutta jos tarkoitetaan että mitä diettejä olen kokeillut niin niitä on monia esim. Painonvartijat, 5:2, Karppausta, Kaalisoppadieettiäym. en edes muista mitä kaikkee on tullu kokeiltuu

Verenpaineeni ja sokeritasoni eivät olleet hoitotasolla kun alotin ja nyt ne ovat, olen virkeämpi,nukun paremmin, palaudun yövuorosta paremmin, olen innostunut, jotenkin on myös vaikuttanut ihmissuhteisiinkin kun olen jaksanut pitää niitä yllä, olen saanut myös paljon uusia ideoita harrastuksista ja elämän parantamisesta.

Kun ei ole mitään tiettyä aikaa tai päivää niin olen hyvi saanut kiireisinäkin viikoina pystynyt järjestämään aikaa luentojen kuunteluun. Ja uusien tapojen omaksuminen on tullut kuin vahingossa osaksi arkea ja jos joskus kaikki ei mee ku strömssöössä ja joku uusi tapa on mahdotonta toteuttaa tai jostain syystä unohtuu niin ei tuu huono omatunto tai sellainen olo et nyt kaiiki meni pieleen vaan tapoja voi sitten taas jatkaa kuin mitään ei olis tapahtunutkaan, olen tullu armollisemmaks itselleni enkä enää vaadi täydellisyyttä

En keksi mitään hyödyllisempää käyttöä sille rahalle jonka käytän valmennukseen ja kun ajattelen kuinka paljon rahaa olen kuluttanut elämäni aikana täyteen humpuukiin niin tämä on pikkuraha siitä että lopultakin saan elämäntapani kohdilleen ja kenties pääsen lääkityksistä eroon ja silloinhan tämä maksaa itsensä takaisin minulle ja säästän valtionkin rahoja

Pelko pois ja epäilys, tämä toimii jos sitoudut tähän sadalla, sinä ansaitset tämän valmennuksen, se tulee olemaan parasta mitä voit itsesi ja terveytesi eteen tehdä, eikä muutoksessa ole mitään niin vaikeeta etteikö kuka tahansa pystyisi siihen


Pirjo Palosaari-Penttilä

Viikko 11 täyttyy. Henkisellä puolella enemmän tapahtunut muutoksia, mutta myös painonhallinnallisesti. Olen tyytyväinen -4kg. Uskallan valmistautua joulun viettoon. Olen ollut myös pian 2 viikkoa lomalla Espanjassa ja olen tyytyväinen olotilaani ja ennen osoittautunut, että on ollut helppo noudattaa.

Olen siirtynyt vuosi sitten kiireisestä työstä eläkkeelle, joten tämä ohjelma osui kohdalleni hyvään aikaan. Minulla on aikaa rauhassa perehtyä saamaani materiaaliin ja osallistua monenlaiseen liikuntaan. Entisessä elämässäni en olisi pystynyt keskittymään tällaiseen sitovaan ohjelmaan.


MePe

Reilu ylipaino rasitti ennen alaraajoja. Olin kokeillut erilaisia painonpudotusohjelmia ja paino palasi aina pienen lisän kanssa. Kokeilin personaltreineriä, joka teki kehonkoostumusmittaukset sekä fyysisen kunnon testauksen ja kuntosaliohjelman. Kuukausittain olin yhteydessä sähköpostilla ja 3 kk:n välein kävin mittauksissa edistumisestäni. Ruokavalio-ohjaus oli hyvin vähäistä lähinnä rahkan lisäyskehotus aamupalalle ja välipalaksi. Kyllä joo paino vähän putosi ja keho kiinteytyi, mutta koko elämä pyöri kuntosaliohjelman ja pitkien kävelylenkkien mahduttamisessa arkeen. Elämä tuli kiireiseksi ja yöuni alkoi kärsiä. Väsyin ja lopetin.

Tätä valmennusta minulla on nyt 11 viikko menossa. Paino on pudonnut 4kg 400g ja vyötärönympärys pienentynyt 12 cm. Vointi on energisempi. Enään ei tee mieli makkaroita tai prosessoitua ruokaa. En tarvitse Melatoniinia nukun hyvin ilman. Liikkuminen ja lihasjumppa mitä teen kotona tuntuu hyvältä ja siihen on tullut vahva sitoutuminen. Kaipaan jo ennakkoon jumpan jälkeistä hyvää oloa kun raikkaana tulee suihkusta.

Valmennus on kohdallani toiminut loistavasti. Muutosten tekeminen ohjelman mukaan toimii todella, siitä tulee uusi tapa ja arki. Myös puoliso pitää nykyisestä ruuastamme. Olen todella tyytyväinen kahdesti viikossa saamiini viesteihin valmentajilta. Alkuviikosta viikon teema ja uudet tavat sekä perjantaisin kertaus ja itsearviointi joka syventää vielä viikon opit ja saa ne muuttumaan omaksi/perheen uudeksi tavaksi syödä ja voida hyvin. Ruoan kokonaiskustannus ei ole lisääntynyt.

Valmennuksen kustannus on hintansa väärtti. Näin kokonaisvaltainen valmennus on hyvin harvinaista yleenssäkkin missään painonhallintaryhmässä.

Sinä joka vielä harkitset ryhtyisitkö tähän? Rohkaisen sinua astu muutosvalmennuksen heimoon - Tule sellaisena kun olet! Täällä voit tulla sellaiseksi kun haluat, lempeästi, pienin muutoksin kehoasi kuunnellen. Täällä sinusta pidetään huolta, et ole yksin. Koko heimo valmentajineen tukee sinua ja voit itse olla tukena muille. Me odotamme päätöstäsi! =)

On onni olla tämän heimon jäsen❤


Laura Petrelius

Seitsemän viikkoa valmennusta nyt takana. Koska olen aina asettanut terveyden ulkonäön edelle suuria muutoksia ei ole tarvinnut tehdä ( pitsat, grilliruoka eikä makeiset ole olleet minun juttu), mutta tarkemmin silti katson syömisiäni, ennenkaikkea värejä. En myöskään enää korvaa ateriaa kahvilla ja voileivällä (vaikka sen leivän päällä olikin kasviksia yhtä paksulti kuin itse leipää). Proteiinia ja rasvaa olen lisännyt aterioihin. Pari kiloa on hävinnyt.

Olen eläkeläinen, kiire ei rajoita elämääni. Valmennusta on todella helppo seurata, asiat ovat selkeästi esitetty. Positiivisuus ja itsensä armahtaminen retkahdusten jälkeen on tärkeää! Minun kohdallani kuitenkin juuri em. seikka on itsestäänselvyys, joten kaipaan juuri sitä syventävää tietoa. Olen erityisen kiinnostunut ihmisen sisäänrakennetuista ns. toimintamalleista (evoluution tuloksena) ja sitähän on jo ollutkin valmennuksessa.

Uskon tähän valmennukseen. Haluan korostaa omien valintojen merkitystä elämään, koskevatpa ne sitten ravintoa tai mitä muuta tahansa. Koko elämä on täynnä tiedostettuja tai tiedostamattomia valintoja, niiden kanssa on elettävä. Kuten savolaiset sanovat: vastuu jää kuulijalle (tämänkin valmennuksen tuloksista) : )

Olen hamassa menneisyydessäni käynyt lyhyen elävän ravinnon kurssin. Vaikkakkaan en siirtynyt täydelliseen elävään ravintoon se on ohjannut paljon ruokavalintojani viimeiset kolmisenkymmentä vuotta. Uskon täysin sanontaan: olet sitä mitä syöt. Myös eettiset syyt vaikuttavat valintoihini.


pia L

Olen kokeillut aikaisemmin vaikka mitä: Cambridge, herba life, c9 fit-farm,nature own,lento emäntä dieetti,aineen vaihdunta dieetti,nutrilett dieetti, alli-dieetti,jne.

Tämä on halpa ja hyvä keino, ja edetään hitaasti. toivoisin vain tuon aineenvaihduntani muuttuvan nopeammaksi, se on mennyt pilalle kun olen niin monta dieettiä tehnyt/kokeillut että aineen vaihduntani on säästö liekillä eikä se toimi toivotulla tavalla enää.

Toivottavasti ei tarvitse tämän jälkeen enää kokeilla mitään muuta laihdutus vaihto ehtoa, täältä saa mainiot ohjeet ja kannustuksen, ja toivon kun tämä on ohi, että se 10 kg olis poissa.


Annaelina

Paino oli pitkään ennen valmennuksen aloitusta noususuunnassa omista pyrkimyksistäni (ruokavalio ja liikunta) huolimatta. Tosin stressitason oli myös viimeisten 7 vuoden ajan koko ajan koholla, koska tein suurimman osan ajasta kokopäivätyön lisäksi toista työtä ja opiskelin. Makeat herkut ovat olleet erityinen houkutus.

Kypsyin siihen, että en saanut painoa omin keinoin putoamaan, erityisesti koska kesäloman jälkeen oli taas tullut muutama kilo lisää, vaikka liikun kesällä runsaasti. Näin tämän muutosvalmennuksen mainoksen Facebookissa ja tutustuin ilmaisiin diabetesvideoihin - tyyli tuntui järkevältä ja näytti vastaavan omiin tarpeisiini. (Monien personaltrainereiden mainosvideot vaikuttavat pikemmin luotaantyöntäviltä kuin houkuttelevilta.) Painoni oli elokuun alussa, loman jälkeen 78,6 kg. Aloitin syyskuussa muutosvalmennuksen, lähtöpaino oli 76,9 kg. Lokakuun alussa 75,9 ja marraskuun alussa 74,7 kg. Tänään 17.10. 74,5 kg. Olen ihan tyytyväinen kilon parin painon laskuun kuukaudessa. Kaikkiaan siis elokuun alusta 4,1 kg eli runsaan kolmanneksen tavoitteestaan, joka on painoindeksi noin 24,9 tai noin 68-70 kg.

Olen ehtinyt rauhallisemman elämäntilanteeni vuoksi kohtalaisen hyvin seurata aikataulussa valmennusta, mutta joidenkin asioiden toteuttaminen vie aikaa ja vaatii harkintaa ja suunnittelua, miten ne on omalla kohdalla parasta toteuttaa.

Elämön tilanne pitää olla sellainen, että tähän on aikaa ja energiaa. Oma sisäinen motivaatio on tärkein, jos haluaa onnistua pysyvässä painonhallinnassa.

Oma tilanteeni on / oli tämä: nyt tai ei koskaan. Kakkosdiabetes perimä motivoi myös. Parasta on, että valmennuksen kesto on koko vuosi. Olen oman tieni kulkija ja valmennuksen hyviin puoliin kuuluu runsaat valinnanmahdollisuuset, miten toteuttaa asiat omalla kohdalla.


Tuija

Ennen oli hankalaa ateriarytmin pitäminen sellaisena ettei nälkä pääse yllättämään ja se makeanhimo mikä iskee iltaisin lailla"pommikonelaivueen"

Tällaisia palveluja en ole koskaan aikaisemmin kokeillut, kaikki laihdutusohjelmat ovat aina tuntuneet liian tiukoilta ja lopputlokseen pyritään mahdollisimman nopeasti, mutta se pysyvyys on ihan hukassa.

Olen päättänyt etten hermostu vaikka paino ei putoa ja siksi käyn erittäin harvoin vaalla. Olen päättänyt arvioida tuloksia vasta vuoden kuluttua koska muutokset mitä ihminen pystyy tekemään ovat pieniä ja niiden pysyvyys vaatii pitkäjänteisyyttä. Olen "saavuttanut" rauhallisen mielen enkä hötkyile etenemisessä. Parasta on ollut ruokailun rauhottaminen ja ruuan pureskelu, tämä on ollut parhaita oppeja ja näin ruokamäärä pysyy paremmin hallinnassa. On tässä 11 viikon aikana painoakin pudonnut noin 3 kiloa. En tiedä miksi mutta minun tekee mieli syödä terveellisesti, ei tee mieli esim hampurilaista tai muuta minkä tiedän epäterveelliseksi, kunhan vilä saan sen makeanhimon kuriin, leivokset eivät ole himoni, mutta ilman salmiakkia ja karkkia elämä on joskus ankeaa.

Valmennuksen käyminen on ollut todella helppoa ja koukuttavaakin vaikka joskus taas unohtaa sen pureskelun ja rauhallisen ruokailun niin ei se haittaa, aloitetaan uudestaan. Se että tässä annetaan aikaa uuden tavan opetteluun on ensiarvoisen tärkeää! Minä koen tämän en niinkään laihdutusohjelmana vaan oman elämän ja hyvinvoinnin ja sen hallinnan opetteluna.

Ehdottomasti valmennusta voi suositella kaikille, vaikka valmentajia ei näe "livenä" ja monet asiat ovat jo ennestään tuttuja, niin se että joku "kulkee vierellä" ja muistuttaa sinua missä mennään, on ensiarvoisen tärkeää. Tämä taitaa olla harvoja ohjelmia jossa tämä "vierellä kulkeva tuki" kestää vuoden.

Muutosvalmennuksen perusidea on "maltti on valttia" ja se toimii. Muutoksen voit tehdä vain sinä itse ja tosi pienin askelin ja pitkäjänteisesti.

Kannattaa kokeilla, vuoden päästä kerätään sitten hedelmät! Onnistumisenkokemuksia kaikille!


RV

12: viikko alkaa olen tosi tyytyväinen paino on pudonnut kuutisen kiloa. Sanoisin, että tämä on ensimmäinen ohjelma, joka todella toimii, yhteisöllinen ja etevä opetus.

Kiitän teitä Tuomas ja Joakim jo tässä vaiheessa. Olette tehneet upean ohjelman !


Eeva-Maija Kari

Ennen valmennuksen aloitusta ruokapuoli on ollut ihan väärä, viime vuonna kävin kolmekertaa viikossa salilla ja kerran joogassa ja luulin syöväni oikein, mutta paino vaan ei laskenut. Nyt on yhdestoista viikko mennyt ja painoa -5 kiloa josta olen todella onnellinen.

Olen kokeillut jos jonkunkinlaisia pillereitä, mutta ei mitään tulosta. Ainoa mikä auttoi muutama vuosi sitten oli USA laineen terveysvalmiste, mutta senkin myynti Suomessa loppui.

Paino pudonnut viisi kiloa ja olen kuitenkin sortunut viikonloppuisin syömään sellaisiakin ruokia mitä en arkena syö. Yhdestoista viikko päättyi juuri.

Mielestäni on ollut helppo kuunnella luentoja ja välillä lukeakin. Kyllä tämä on ollut hintansa väärti. Pienituloiselle eläkeläisellekin tuo hinta vielä menettelee.

Liittykää ihmeessä muutos-valmennukseen saatte paljon hyvää tietoa ja hyviä neuvoja.

Kiitos teille molemmille, hyvää viikonloppua.


Seija Luttinen

11.viikko menossa. Paino pudonnut viitisen kiloa. Vireystila on kohentunut. Ulkoilu lisääntynyt jokapäiväiseksi, tosin uimahallin vähentyessä. Katson kuitenkin jaksavani kävellä metsäpolkuja pidempään ja nauttia luonnosta hyödyntäen käymääni mindfulnesskurssia ...

Olen kuunnellut jokaisen tietoiskun heti sen ilmestyttyä. Olen varannut rauhallisen hetken ja tilan asialle ja kunnellut toisenkin.kerran yrittäen sisäistää tiedon. Asiat ovat tähän asti olleet tuttuja, mutta se ei ole haitannut ja aina jotain uutta kuitenkin tulee kokonaisuuteen.

Hinta on kohtuullinen, kun on hyvät sparraajat. Muutamankin kerran on sattunut, että kun juuri on hetki ettei jaksa niin kannustus tulee kuin olisitte seurannut juuri minua.

Kannatttaa lähteä mukaan, vaikka olisikin "kaiken kokenut". Tässä tulee vireyden lisääntymisen myötä aktiivisuutta ja ruokaa alkaa ajatella vähän eri tavalla, värikkäänä ja sopivana komponaationa. Automaattisesti alkaa etsiä kasviksiin erilaisia ohjeita muualtakin...


MK

Nykyisin olen saanut pirteyttä lisää, en ole enään koko ajan väsynyt ja jaksan harrastaa iltaisin. Vyötärön ympärys on pienentynyt 19cm.

Valmennus vie vain hetken ajastani. Ajatus työskentely jatkuu pitkin päivää mielessäni. Valmennus on ehdottomasti hintansa arvoista.

Tällä hetkellä on paljon kursseja tarjolla. Tästä tekee mahtavan ja erilaisen sen maltillisuus.


Terhi A.

Syön pääosin terveellisesti ja kasvispitoisesti, mutta herkuttelu varsinkin iltaisin suuri ongelma. Ylipainoa on reilusti ja varmaan myös ruoka-annokset liian suuria.

Nyt 11 viikko menossa, mutta tulokset olleet pieniä. Suurin muutos on syömistahdin hidastuminen ja ruoan kunnolla pureksiminen. Ruokavalio paljolti entinen, koska söin jo suunnilleen näiden neuvojen mukaan. Valmiit ruoat myös jääneet pois ja teen kaiken nyt itse. Mutta tuo iltasyöminen on säilynyt, samoin kahvileivällä herkuttelu melko usein.

Aikaa minulla on hyvin ja luen kaikki luennot useaankin kertaan. Mutta tuo vanhoista tavoista irtipääseminen on vaikeaa. Leskenä asun yksin ja tuo iltaherkuttelu on eräänlaista hemmottelun, seurustelun ja nautiskelun kombinaatiota yksinäisiin iltoihin.

Valmennus on todella hyvin hintansa väärti!

Aion jatkaa sitkeästi!


Anitta Oksa

Valmennus on hyvä ja olen myös huomannut, kuinka valmennuksesta saa hyviä neuvoja painonpudotukseen, joka toimii hyvin kohdallani. En tiedä paljonko paino on pudonnut, koska mun vaaka ei näytä todellista painoa. Mulle meni kokoa pienemmät farkut jalkaan ja tiedän siitä,että painoni on pudonnut.

Kannattaa osallistua tähän valmennukseen.Vähän mietin,että toimiiko mun kohdalla, sillä olen huono noudattamaan ohjeita.


Raija R.

Makean himo iski ennen yllättävän usein. Nyt se on poistunut vähitellen ja makea tuntuu todella makealta eikä voi kuin pienen murun ottaa. Toisin kuin ennen valmennusta.

Nyt olo ihan hyvä ja reippautta riittää. heinäkuun alusta olen ollut mukana. Hyviä kasvisruokia nautittu ja vinkkejäkin saatu. Paino hieman tippunut.

Valmennuksen käyminen on ollut helppoa. Tosin joidenkin viikkojen kohdalla loppuviikosta syntyi ruuhkaa, kun kaikki luennot kasaantui sinne. Aikaa toki täytyy tietoisesti varata. Oikein hyvä kun välillä viikkoakin Muutos-valmennus "tökkää" viestillä. Kannattaa kokeilla.


Irmeli K.

ennen ili väsymystä ja huonounisuutta. Verensokeri, kolesteroli ja verenpaine koholla oli ennen koholla.

Nyt valmennuksessa ollut puoli vuotta mukana. Nyt nukun hyvin, jaksan paremmin. Verensokeri, kolesteroli ja verenpaine ovat laskeneet. Painon pudotus ei ollut ensisijainen tavoite, mutta sekin on pudonnut pari kiloa ja keho on kiinteytynyt.

Minulle valmennus oli helppoa maltillisen etenemisen vuoksi. Minulla oli ravitsemustietoa ennestään, joten minun ei tarvinnut opetella uusia ravintoaineita. Oikean ruokailurytmin löytäminen oli keskeinen asia.

Valmennus on oikeassa hinta/laatu suhteessa.

Valmennus kannattaa aloittaa elämän laadun parantamiseksi. Valmennuksen maltilliseen etenemiseen kannattaa suhtauta luottaen, että niin saa parhaita tuloksia.


Sari S.

Ennen olin kokeillut erilaisia laihdutuskuureja ja jopa personal treinerin avustusta, mutta ei tullut sellaisia tuloksia joita toivoin. Sit olen käyttänyt ns. ihmetabletteja joilla luvataan laihtua, mutta ei ei niistä ole ollut mitään hyötyä eikä tulosta.

Olen oppinut syömään vain sen 80% ja olo on hyvä. Rasvoja käytän ohjeen mukaan. vettä juon sen 2-3 litraa/ pvä. Alotan ens viikolla viikko 12.

Valmennusta on todella helppoa käydä ja on mielenkiintoista.

Kyllä voin sanoa että valmennus on hintansa väärtti.

Kannattaa liittyä, koska täällä saa ammattilaisten tuen ja asiantuntemuksen. Täällä lähdetään oikein liikkeelle tähän valmennukseen eli ensin täytyy sisäistää koko tää systeemi miten tää toimii. itsekin olen tämän sisäistänyt ja tehnyt sen suhteen töitä itseni kanssa. Suosittelen kaikille.


Raija K.

En kokenut ongelmia aloittamisessa. Kurssi on tarjonnut tuttuja asioita, joita ajatuksella olen ottanut käyttöön.

Hyvinvointiin liittyviä tuotteita olen käyttänyt aiemmin (hedelmät, vihannekset, rasvat, pähkinät, siemenet..) Painonhallintaan liittyviä palveluita en ole käyttänyt.

Ruokailurytmi on muuttunut; pienempiä annoksia useammin, värejä lautaselle, pureskelu, hidas ruokailu, veden juonti.. Painossa pientä laskua! Alkaa 12. viikko.

Olen miettinyt tarvitsenko valmennusta - verkkainen eteneminen on välillä kiusallista, kuitenkin se on tuonut ruokailuun liittyvän hyvinvoinnin tärkeäksi, liikunnan ja levon lisäksi.

Olen suositellut valmennusta kavereille, jotka haluavat muuttaa ruokavalintojaan terveellisemmiksi.

Kiitos teille Joakim ja Tuomas, tuotte terveellistä hyvää valmennettavien elämään!


Marjatta V.

Halusin saada valmennuksen avulla opittua kunnollisen ruokailun, sillä työ, aikataulu ja kiireisyys vie "huonoille teille".

Pyrin nyt sisäistämään nämä valmennuksessa opetetut asiat, ruokavalioneuvoissa ei ongelmaa, ne ovat tuttuja, vaan säännöllisyys ja liikunta vaativat huomiota.

Tämä tuntuu hyvältä siinä, että nyt ei hosuta, vaan koitetaan saada opit perille sen sijaan, että hysteerisesti katson vaakaa, josko lukema olisi laskenut. Tämä on uutta! Hitaasti syöminen on uutta ja ei kovin helppoa. Muuten ok.

Katson kyllä valmennuksen loppuun saakka 🙂 Tämä on niin tervettä järkeä ja tässä edetään johdonmukaisesti eikä vain aleta olemaan nälkäkuurilla. Eli tuntuu hyvältä.

Epävarmuutta on toki mielessä, kun ajatus tahtoo sanoa, että pitää nähdä nälkää, jotta laihtuu. Opettelen sen sijaan syömään nyt hyvin ja tuntemaan hyvää oloa siitä. Liikunta tulee tässä mukana. Nämä viikottaiset kirjeet ja luennot ovat mukava tuki, vaikka välillä on itse vähän jäljessä. vaan ei se haittaa, sillä asia on niin hyvää.


M. Karjalainen

Kahvileivät ja ajoittainen iltasyöpöttely olivat pääasialliset syyt, joista johtuen painoani on kivunnut lievän ylipainon puolelle. Ikääntyminen olisi pitänyt osata ottaa oikeasti vaikuttamaan ravinnon saannissa. Tämän takia aloitin Muutos-valmennuksen.

Olin kokeillut muutamia dieettejä, joita jaksoin noudattaa pari viikkoa. Niihin oli helppo retkahtaa kun halusi nopeasti painoa alas vaikka järki ja tiedossa olevat tosiasiat sanoivat toisin.

Olen ollut nyt noin kuukauden ja painoani on pudonnut pari kiloa. Parasta on kuitenkin valmennuksen hitaus ja ajan antaminen uusille tavoille, jotka ovat ainakin minut vakuuttaneet uskomaan hyvään pysyvään muutokseen koko loppuelämäkseni.

Kesä ja kiire ovat hankaloittanut joillakin viikoilla uusien tapojen noudattamista mutta muutoin valmennus on todella hyvä!

Muutosvalmennus on oikeasti elämäntapojen muuttamista itselle oikeasti parhaaseen suuntaan ja se, että valmennuksessa muutetaan elintapoja vähitellen eikä koko elämää tarvitse kerralla heittää uusiksi. Nälkää ei tarvitse nähdä ja on ollut upeaa oivaltaa, että vatsan voi täyttää terveellisillä ruuilla.

Kannattaa ehdottomasti tulla mukaan!


Sinikka R.

Aloin tämän Muutos-valmennuksen sen takia, että meinaan tässä vuoden yrittää. Aina on ollut vaikeuksia jatkaa paria kuukautta pidempää. Nyt tosin olen jaksanut yrittää syyskuusta asti, kun on polvileikkauksen takia pakko.

Kalorilaskuria netissä olen käyttänyt, silläkin olen laihtunut, mutta on se aika työläs joka suupala punnita ja kirjoittaa ylös. Sitä ei kovin kauan jaksa.

Minulla on 11 viikko menossa, olen laihtunut noin 5 kg sinä aikana, sitä ennen sain 10 kg pois. Tämä on tapahtunut 8 kk aikana. Kun on 71 vuotias, ei ne kilot kyllä helpolla lähde.

Olen eläkkeellä, joten olen kyllä ehtinyt kaikki luennot lukea ja olen myös aika hyvin noudattanut niitä. Yksi asia, mitä ei meinaa millään muistaa, on tuo hitaasti syöminen. Kun on aina joutunut syömään nopeasti jossain välissä, yrittäjillä ei yleensä ole mitään lakisääteisiä ruokatunteja.

Minusta hinta on sopiva, kun se tuonkin verran maksaa, sitä yrittää jotain tehdä sen rahan eteen.

En ymmärrä minkälaisia ystäviä minulla on, mutta kukaan ei maksaisi yhtään mitään ja yksi pisti kokonaan välit poikki, kun aloin laihduttaa...

Ei muuta, jatkan harjoituksia mielenkiinolla, iha kiva kun maanantaina tulee aina uutta asiaa. Kiitos kaikesta! Olen ihan tyytyväinen ja eiköhän se kolme kiloakin vielä joskus lähde.


Lea T.

Minulla on nyt neljäs viikko menossa tätä ohjelmaa ja täytyy sanoa, ettei kukaan ole koskaan näin tavallisen tallaajan näkökulmasta selittänyt asioita näin ymmärrettävästi kuin tämä ohjelma on sen tehnyt. Iso kiitos siitä.

Painoni on pudonnut 2 kg tämän kolmen viikon aikana, mutta se ei ole tärkein "pointti" ollut tässä vaan se, että ei tarvitse punnita mitään ja olo on sisäisesti kevyempi / ulkoisesti. Ei ole nälkä, eikä syöminen mielessä jatkuvasti.


Anja K.

Olen ollut Painonvartiossa sekä Keventäjissä, mutta tämä on paras.

Olen energisempi kuin aiemmin. Paino on pudonnut 2 kg muutamassa viikossa.

Tähän valmennukseen olen ollut tyytyväinen, eli uskon muutokseen joka pitää tehdä ruokien ja syömisen kanssa.

Kannattaa lukea rohkeasti mitä uutta eteen tulee ja selvittää mitä sanomista asiantuntioilla on, minulla vaan kolahti jotenkin heti kun näin ilmoituksen ja kuuntelin ilmaiset videot ja oivalsin että tässähän se on mitä tarvitsen... Tarvitsin muutoksen kokonaisvaltaisesti!


Kaia P.

Ennen valmennuksen aloitusta kärsin makeanhimosta ja liian vähäisestä ja kaoottisesta ruokailusta, söin proteiinia myös liian vähän.

Olen ollut valmennuksessa heti alusta lähtien. Valmennuksen avulla olen päässyt makeanhimosta, tosin joskus vielä kyllä sorrun, mutta pois on jokailtainen mässäily.

Tykkään tästä valmennuksesta, erityisesti siitä ajatuksesta, että huomioidaan myös henkiset asiat.

Suosittelen liittymistä valmennukseen!

kiitos Joakim ja Tuomas


Eira H.

Ennen valmennuksen aloitusta koin suurimmaksi ongelmaksi epätasaisen ruokailun. Saatoin "paastota" ja sitten taas syödä ähkyyn asti, mikä on epäterveellistä ainakin kun olen diabeetikko.

Painonvartioissa olin ja hyvällä menestyksellä alkuun, mutta kuitenkin kilot tulivat takaisin pikkuhiljaa sen lopettamisen jälkeen. Nyt ei ole tarkoituksena painonpudotus vaan hyvänolon luominen ja terveyden ylläpito.

Valmennuksen käyminen on ollut helppoa, eläkeläisellä ei ole kiirettä, saa ohjelmoida päivänsä aivan oman mielen mukaan. Liikunta on myös omaehtoista eikä minkään järjestyksen mukaan.

Hyvinkin, saa paljon ajateltavaa ja pysähtyy asioiden äärelle esim. ettei kannata syödä mahaa aivan täyteen, kyllä sitä ruokaa riittää vielä huomennakin.

Rohkeasti mukaan vain valmennukseen!


Ritva K.

Ennen valmennuksen aloitusta kärsin suuresta ylipainosta, joka rasittaa leikattua selkää sekä liika syöminen. Ahmiminen oli tullut tavaksi, sillä töissä aina kiire.

Olen joitakin muuta painonhallinta kurssia kokeillut, jonka nimeä en nyt muista, mutta siitä ei tuloksia tullut. Siinä laskettiin mitä syöt ja minkä verran. Siinä sai myös ruokaohjeita jotka eivät maistunut miltään, lopetin sen sitten kesken.

Nyt olen 11 viikkoa tätä Muutos-valmennusta käynyt, olen oppinut nauttimaan ruoasta ja syömään rauhassa päivittäin 2 ruokaa + välipalat. Lääkärissä punnittiin ja 2 kg pudonnut, mutta se ei ole minulla ollut se pääasia.

Minusta Muutos-valmennuksen käyminen on helppoa. Valmennuksen laatu ja neuvot ovat hyviä. Kun vain malttaa lukea ja ottaa opiksi, tarvitsee sen itsekurin, kun kukaan ei vahdi tekeekö niin kuin neuvotaan.

Voin kyllä suositella Muutos-valmennusta, mukaan vaan, ryhmän tuki ja kannustus, eikä tuomita jos joskus vähän lipsuu ohjeista. Hyvällä asenteella ja huumorilla mennään!

Kiitosta teille Muutos-valmennuksen Pojat, saanhan sanoa niin kun omat poikani on 50v.

>