Painonhallinta

Painonhallinta sekä painonpudotus

Painonhallinta on kokonaisuus, johon koko elämänrytmisi vaikuttaa. Nykyaikainen hektinen elämäntyyli, työnteon aiheuttama stressi sekä yleinen kiire tekevät painonhallinnasta entistä hankalampaa, sillä aikaa ja voimavaroja siihen keskittymiseen on yleensä todella hankalaa löytää. Jos kuitenkin haluat elää terveellistä elämää, olla virkeämpi ja tuntea olosi hyväksi, on painonhallinta sekä siihen keskittyminen erittäin tärkeää.

Muutos.net-hyvinvointivalmennus auttaa sinua arkipäiväisessä elämässäsi ja antaa sinulle avaimet kokonaisvaltaiseen elämäntapamuutokseen. Painonhallinta on erittäin oleellinen osa tätä pakettia. Saavutat avullamme pysyviä tuloksia ja painosi putoaa ilman jojo-efektiä.

Painonhallinta ja ruokavalio

Ruokavalio on todella oleellisessa osassa painonhallintaasi. Yleisesti helpoin tapa tiputtaa painoa on tehdä PYSYVIÄ muutoksia ruokavalioon ja keskittää energiaa juuri siihen. Jos siis haluat näkyviä tuloksia, mieti mitä suuhusi laitat.

Ruokavaliota ajatellessa yksi tärkeimmistä asioista on pysyvä muutos. Yksittäisillä lyhyillä laihdutuskuureilla sekä paastoilla voi kyllä saavuttaa nopeita tuloksia. Kuitenkin nopeat tulokset tarkoittavat valitettavasti usein sitä, että niiden vaikutus häviää yhtä nopeasti kuin se on saavutettukin. Ellei ruokavalion, sekä muiden elämäntapojen, muutos ole rakennettu vankalle pohjalle, saavat vanhat tavat yleensä vallan harmittavan nopeasti. Tällöin menetetyt kilot löytävät tiensä takaisin kehoosi, yleensä vielä suuremmalla painolla kuin aiemmin.

Painonhallintaa ja ruokavaliota miettiessä kannattaakin muistaa kärsivällisyys sekä tehdä muutoksia sopivalla rytmillä. Juuri tähän pitkäjänteisyyteen tähdätään myös hyvinvointivalmennuksessamme. Mikäli haluat oppia syömään hyvin ja tehdä niin vielä ylihuomennakin, tutustu valmennukseemme!

Liikunta ja painonpudotus

Liikunta on toinen erittäin tehokas keino edesauttaa painonhallintaa. Liikunta muodostaa yhdessä ruokavalion kanssa vankan pohjan terveellisille elämäntavoille. Vaikka et olisi ehtinyt harrastaa liikuntaa vuosiin ja sen aloittaminen voi tuntua hankalalta, voit päästä sopivaan rytmiin yllättävänkin nopeasti. Kun liikunta aloitetaan yhdessä ja sille asetetaan selkeät sekä realistiset tavoitteet, rupeaa se hieman kokemattomallakin henkilöllä sujumaan yllättävän helposti.

Liikunnan ei tule olla pakollinen paha, jota suoritetaan vain painonpudotus mielessä. Liikunnasta tulee nauttia, jotta saat siitä pysyvän osan uutta elämääsi. Liikunta on sinulle itsellesi annettua aikaa, jonka positiivisena sivuvaikutuksena painosi putoaa, muutut virkeämmäksi ja yleinen olosi parantuu. Tätä ei kuitenkaan saavuteta nollatasolta suoraan kymmenen kilometrin juoksulenkeillä vaan sopivalla harjoittelulla, joka suhteutetaan aina nykyiseen tilanteeseesi. Autamme sinua löytämään oikean suhteen liikuntaan Muutos.net:n hyvinvointivalmennuksessa.

Artikkeleitamme painonhallinnasta

Vanhat vaatteet mahtuvat taas / Päivi L. -19 kg
Ruokailu järkevään malliin / Outi -30 kg
Kestävä muutos – 3 askelta onnistumiseen (MuutosKlinikka)
Kesä ja elämäntapamuutos -Top 13 vinkkiä nautinnolliseen kesään
8 vinkkiä aineenvaihdunnan tehostamiseen
Miksi paino ei putoa? Lue yleisimmät syyt
>