Laihdutus

Laihdutus pitkäkestoisilla tuloksilla

Laihdutus on muutos omiin elämäntapoihin, jonka tulokset kestävät joko hetken tai pysyvästi, riippuen tavasta laihduttaa. Useat vanhanaikaiset laihdutuskeinot perustuvat vanhanaikaisiin näkemyksiin sekä vanhaan tietoon siitä, että joitain ruokia ei saisi syödä. Mikäli laihdutus tapahtuu näillä metodeilla, tuloksia voidaan toki saada hetkellisesti. Mikäli kuitenkin haluat pitkäkestoisia painonhallintaasi, etkä kokea surullisenkuuluisaa jojo-efektiä, sinun tulee tehdä elämäntapoihisi pysyvä ja järkevä muutos.


Muutos.net:n hyvinvointivalmennus sekä laihdutus perustuu perinpohjaiseen elämäntapamuutokseen. Pelkällä ruokavaliolla voidaan saada myös hyviä ja pitkäkestoisia muutoksia. Mikäli haluat kuitenkin aidosti muuttaa elämääsi terveellisempään suuntaan ja voida hyvin, ei pelkkä ruokavalio tähän valitettavasti riitä. Ruokavalio on laihduttaessa keskiössä, mutta sitä tulee tukea myös muilla terveillä elämäntavoilla.

Laihduta ja syö järkevästi, älä tunnepohjaisesti

Ruokailu on monelle meistä erittäin tärkeä asia. Niinkin tärkeä että siihen liitetään usein tunnepohjaista toimintaa, joka voi aiheuttaa esimerkiksi turhaa napostelua ja järkevien ruokailuvalintojen unohtamista. Ruoka on meille ensisijaisesti polttoainetta, jonka laadulla on merkitystä kehon toiminnan kannalta. Herkkuttelu on täysin sallittua silloin tällöin, mutta ruokavalion perusta tulee olla ensiksi kunnossa. Opetamme sinut antamaan kehollesi sen ansaitsemaa arvostusta niin, että nautit ruokailuista entistä enemmän.

Kun syömistä ja ravintoa ajattelee järkevien ratkaisujen kautta, helpottuu arkielämäsi huomattavasti. Jaksat paremmin, kun saat oikeaa ravintoa, pysyt kylläisenä pidempään eikä ruokailusta jää merkkejä vyötäröllesi. Esimerkiksi rasvan polttaminen on asia, johon ruokailulla on todella suuri vaikutus. Tästä hyvänä esimerkkinä on Yhdysvaltain laivastossa tehty tutkimus, jossa ruoka-aineita vaihtamalla tutkimuksessa mukana olleet koehenkilöt polttivat kaksi kertaa enemmän rasvaa. Opetamme sinulle, kuinka syödä oikein ja polttaa sen avulla rasvaa.

Älä ajattele vain kaloreita laihduttaessasi

Kalorit ovat näennäisesti helppo ja jokaisen ymmärrettävä mittari syötäville ruokamäärille. Aikuinen keskiverto ihminen tarvitsee päivässä n.2000 kcal ja se riittää ohjeistamaan ruokailua. Valitettavasti asia ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen vaan kaloreiden välillä on todella suuria eroja. Älä siis ajaudu monen laihduttajan lailla ajattelemaan pelkkiä kaloreita laihduttaessasi, vaan mieti ruokailua sekä hyvinvointiasi kokonaisvaltaisemmin.

Hyvä esimerkki siitä, kuinka erilaisia kalorit voivat olla:

Yhdysvalloissa Cornellin yliopiston tekemässä tutkimuksessa koehenkilöt jaettiin kahteen ryhmään, ja molemmissa ryhmissä henkilöt saivat 1800 kcal päivässä. Ryhmä, jonka kalorit tulivat laadukkaammasta lähteestä, poltti 86 % enemmän rasvaa kuin toinen ryhmä, vaikka kalorimäärät olivat samat.


Top-5 vinkit liikunnan aloittamiseen ja tulokselliseen treenaamiseen
Vanhat vaatteet mahtuvat taas / Päivi L. -19 kg
Ruokailu järkevään malliin / Outi -30 kg
Kestävä muutos – 3 askelta onnistumiseen (MuutosKlinikka)
Kesä ja elämäntapamuutos -Top 13 vinkkiä nautinnolliseen kesään
Millainen on hyvä aamupala?
>