Maarit Pietikäinen – kokemuksia valmennuksesta

Tällä kertaa haastattelussa puoli vuotta valmennuksessa ollut Maarit Pietikäinen (49v) kertoo kokemuksistaan Muutos-valmennuksesta ja siitä miten taival on tähän asti sujunut.

1.Kerro hieman itsestäsi?

Olen 49-vuotias sihteeri Riihimäeltä. Olen asunut yli 20 vuotta ulkomailla ja palasin takaisin kotisuomeen reilut kuusi vuotta sitten. Vapaa-aikanani tykkään harrastaa liikuntaa ja maalata tauluja. Metsissä ja luontoretkillä vaeltaminen on mitä parhainta mielenrauhaa minulle, siitä saan voimaa. Viikoittain tavoitteena on vaeltaa vähintään tunti ja jos mahdollista kolmekin tuntia. Vesi on minun elementti, joten pidän vesijuoksusta ja -jumpasta. Kylmä allas on ollut myös hyvinvointia edistävä tekijä, voi kun uskaltaisin vielä aloittaa avantouinnin! Uutena harrastuksena tänä vuonna aloitin myös kahvakuulatreenin, tosi mielenkiintoinen laji sekin. Pidän myös ruoanlaitosta ja viime aikoina olenkin, kiitos Muutos-valmennuksen, olen panostanut enemmän terveellisiin, itse tehtyihin ruokiin.

2.Millä eri keinoin olet aikaisemmin yrittänyt pudottaa painoa tai parantaa hyvinvointiasi?

Aiemmin olen yrittänyt pudottaa painoa kolmella tapaa: ensimmäinen tapa oli sellainen, että kirjasin tarkkaan ylös kaikki syömiset ja juomiset, se oli pitkällä tähtäimellä todella raskasta ja loppuikin lyhyeen. Toinen tapa oli noudattaa ravitsemusterapeutilta saatua dieettiä. Sen avulla sain pudotettua noin 8 kiloa, mutta ne kilot tulivat pian takaisin, kun dieetin noudattamisen lopetin. Kolmas vaihtoehto oli käyttää terveyskaupasta ostettuja valmiita annospusseja, mutta ei sekään ollut kestävä vaihtoehto.

3. Miten Muutos-valmennus mielestäsi eroaa muihin aikaisemmin kokeilemiisi menetelmiin verrattuna?

Muutos-valmennus eroaa aikaisempiin menetelmiin verrattuna kaikilta osin: ei ole ainoastaan tähtäimenä painonpudotus vaan kokonaisvaltainen hyvinvointi ja elämäntapojen täysremontti ja sen myötä pysyvä vaikutus. Sisäistän pitkän ajan kuluessa tärkeät alueet terveellisen ruoan lisäksi, mm. uni, liikunta ja henkinen hyvinvointi.

4. Mikä on ollut isoin haasteesi valmennuksen aikana?

Toki kiireinen elämä tuo haasteita tähän valmennukseen, mutta onneksi valmennuksessa ei aina tarvitse olla niin "aikataulussa kiinni". Toivon, että saisin enemmän aikaa keskittyä luentoihin, mutta aika vaan ei tunnu riittävän! On ollut erittäin mukava myös seurata muiden osallistujien kommentteja, siitä on saanut lisämotivaatiota. Ja vihersmoothiesta on tullut jokapäiväinen herkkuvälipala ja olen saanut muutkin siitä innostumaan, myös lapset 🙂

5. Mikä tai mitkä asiat Muutos-valmennuksessa ovat mielestäsi hyviä?

Ehdottomasti "hiljaa hyvä tulee", eli panostetaan yhteen osa-alueeseen ihan kunnolla ajan kanssa ennen kuin siirrytään seuraavaan aiheeseen. Aina voi ja on sallittua myös pieni epäonnistuminen tai paikallaanolo tuloksien suhteen. Hyvää on myös, että asioita kerrataan ja valmentajat viestivät aktiivisesti. Antoisaa on myös valmennuksen vertaistuki, joka tapahtuu Facebook-ryhmässä. Olisi vaan kiva jos olisi enemmän aikaa seurata ja kommentoida siellä käytäviä keskusteluja.

6. Millä tavoin hyödynnät valmennuksen oppeja?

Vihersmoothieta teen päivittäin! Edelleen syön hitaasti, juon riittävästi vettä ja syön 80% kylläiseksi. Vihannekset ja hedelmät ovat ennenkin olleet osa ruokavaliotani, mutta nyt kiinnitän entistä enemmän kausituotteisiin huomiota. Suunnittelen viikon ruokalistani etukäteen ja yritän olla käyttämättä valmisruokia kiireestä huolimatta.

7. Miten olotilasi on muuttunut Muutos-valmennuksen myötä?

Tarkoituksena oli päästä eroon sokerikoukusta ja siinä olen onnistunut 100%. Olen oppinut syömään hitaasti ja terveellisesti. Olen lisännyt viikoittaista liikunnan määrää. Olen ymmärtänyt kehonhuollon tärkeyden lisäksi unen tarpeen tärkeyden jne. kuinka monen asian yhteissumma tuon hyvän olon! Olen saanut paljon tärkeitä ohjeita mm kaupassa käyntiin yms ja olen huomannut, että moni asia onkin ollut jo tiedossa, mutta nyt niihin on saanut varmuuden, aika jännä juttu, mutta totta tuokin!

Kokemukseni Muutos-valmennuksesta ovat olleet yllättävän positiiviset kaikin puolin. Oloni kokonaisvaltaisesti on pirteämpi ja parempi. Pidän kehostani huolta enemmän, erityisesti kiinnitän huomioita joka viikkoiseen liikuntaan ja kehonhuoltoon (teen säännölliset venytysliikkeet päivittäin).

8. Kenelle voisit suositella Muutos-valmennusta?

Kaikille heille, jotka ovat kiinnostuneet elämään terveellisesti ja voimaan paremmin!

9. Haluaisitko lisätä vielä jotain?

Iso kiitos ja kumarrus Joakimille & Tuomakselle!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

MUITA ARTIKKELEITA JOTKA SAATTAVAT KIINNOSTAA SINUA

>