Muutoksessa #11: Toivoa masennukseen - Terapeutti Miia Moisio

Kesto 27 min. Haastattelijana toimii Muutos-valmennuksen Tuomas Helkala

Piditkö haastattelusta? Jaa se myös kavereillesi! Tilaa myös sähköpostiisi ilmestyvät hyvinvointisisällöt (ellet ole jo valmennuksessa tai uutiskirjelistalla).

Haastattelussa käsiteltävät asiat:

 • Mitä masennus on?
 • Miten tunnistaa masennuksen oireet itsestä tai lähimmäisistä?
 • Mikä on ensimmäinen askel kohti toipumista?
 • Ja paljon muuta...

Miia Moisio

Terapeutti / miiamoisio.fi

Olen 40+ nainen ja kahden koululaispojan äiti.

Pohjakoulutukseltani olen teologian maisteri ja tohtoriopiskelija, erityisosaamisalueeni on sielunhoito. Suurimman osan työurastani olen tehnyt Helsingin yliopiston Teologisen tiedekunnan opetustehtävissä, erityisesti sielunhoidon soveltavien opintojen yliopisto-opettajana. Tuohon tehtävään minut vihittiin myös papiksi vuonna 2012.

Teologikoulutukseni lisäksi olen kouluttautunut skeematerapeutiksi, mindfulness- ja Asahi-, ryhmäliikunnan- sekä suomalainen eroseminaari-ohjaajaksi sekä suorittanut vuoden mittaiset psykofyysisen psykoterapian perusopinnot. Solmuja parisuhteessa -parineuvojan koulutus on antanut minulle hyvät eväät pariskuntien kanssa työskentelyyn. Opettajan työtäni ajatellen olen suorittanut laaja-alaiset yliopistopedagogiikan opinnot.

Tällä hetkellä toimin hyvinvointialan yrittäjänä; pidän Malmilla Helsingissä terapiavastaanottoa ja ohjaan erilaisia kursseja, koulutan, luennoin, ohjaan retriittejä ja ryhmäliikuntatunteja sekä kirjoitan hyvinvointiin liittyviä tekstejä. Yrittäjän työni ohella toimin edelleen myös sielunhoidon tuntiopettajana.

Kaiken työni lähtökohta on kokonaisvaltaisuus, jossa huomioidaan fyysinen, psyykkinen, sosiaalinen ja henkis-hengellinen puoli ihmisestä. Olen hyvin kiinnostunut ihmismielestä; siitä miten pahoinvointi voidaan psyykkisen työstämisen kautta muuttaa hyvinvoinniksi. Ihmismieli voidaan nähdä monimutkaisena juttuna, mutta itselleni se on tiivistynyt hyvin yksinkertaiseen muotoon; kun ihminen rakastaa itseään, hyväksyy itsensä ja on lähellä ydintään eli todellista itseään, hän voi hyvin.

Olet lämpimästi tervetullut vastaanotolleni ja kursseilleni. Minua saa tilata puhumaan ja kouluttamaan tai ohjaamaan kursseja työpaikoille, harrastusporukoihin ja yksityistilaisuuksiin.


Tuomaan intohimona on ymmärtää mihin kestävät elämäntapamuutokset pohjautuvat ja miten ihmisen henkistä kasvua voidaan tukea omien tavoitteiden saavuttamiseksi. Omalla viimeiset 12 vuotta kestäneellä itsensäymmärtämismatkalla mm. kolmen lapsen isäksi, puolisoksi sekä ravinto- ja hyvinvointivalmentajaksi 

Tuomas on mielestään oppinut ainakin muutaman olennaisen asian siitä miten ihmismieli toimii. Hänen tavoitteena on auttaa yhä useampaa ihmistä tekemään arjessa säännöllisesti sellaisia valintoja ja tekoja, jotka johtavat kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja onnellisempaan elämään.


Muutos.net

Tuomas Helkala

Muutos-valmentaja / Muutos.net

Mitä ajatuksia haastattelu sinussa herätti? Kommentoi alle!

 • Elina Latvakoski sanoo:

  Itse olen kokenut vuosikymmenten masennusjaksot. Olin kahdennentoista raskauden loppuvaiheessa saanut raskausmyrkytyksen. Lääkärin hoitovirheentakia olimme menehtyä molemmat.Päivytävää lääkäriä ei saatu yön aikana sairaalaan,vaikka tajuttomana olin odottamassa leikkaussalissa hätäsektiota.Kun vihdoin saatiin leikkaus käyntiin,oli lapsen tilanne johuono .Itse sain kovan verenvuodon,jolloin jouduttiin 11 pussia laittamaan verta.Nämä järkyttävät tapahtumat monine vaiheineen puhkaisi valtavan masennus jakson.Sairastuin kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.Nyt vuosikymmenten jälkeen olen päässyt Eft-terapian avulla masennuksesta eroon.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  MUITA ARTIKKELEITA JOTKA SAATTAVAT KIINNOSTAA SINUA

  >