Vinkkejä ruokailuun pyhiä varten

Elämäntapamuutos ei voi olla niin rankka, että pyhinä syötäisiin vain omia “laihdutusruokia”, se ei ole ihmisen elämää. Pyhät kuuluvat elämään. Katso videolta miten nauttia pyhäpäivistä ja pitää samalla huolta hyvinvoinnistaan.

Mikään pyhä, loma tai suhteellisen normaali sairastelu (kuten flunssa) ei tulisi olla syy lopettaa elämäntapamuutosta kesken. Jos näin käy, kaikki ei ole kohdillaan ja on ajauduttu pitkäntähtäimen tekemiseen pohjautuvan muutoksen sijaan lyhyen tähtäimen kaikki tai ei mitään ajatteluun (joka on varsin häiriötekijöille, eikä ole kestävällä pohjalla).

Vinkkejä:
-Syö hitaasti, maistele rauhassa kaikkia hyviä makuja ja nauti jokaisesta haarukallisesta. Ei se ruoka syömällä lopu.
-Ravitse kehoa ja täytä vatsaa niillä hyvillä asioilla, niin sitten niille muille jää vähemmän tilaa.
-Syö silloin kun on nälkä, ei välttämättä kannata tarkoituksella rikkoa nykyisiä ruokailurytmejä ja esimerkiksi jättää välipaloja väliin, jos se aiheuttaa todella kovan nälän pääaterialle, jolloin ajautuu vahingossa syömään itsensä aivan liian täyteen.
-Pieni tauko pääruoan ja jälkkärin väliin. Mahdollinen himo myös laantuu kun kylläisyys ehtii ilmoittaa läsnäolostaan.
-Ennen kaikkea tärkeintä on nauttia pyhästä ja läheisten seurasta.

Huomio ei tulisi olla siinä voinko syödä yhden konvehdin tai maistaa joulutorttua. Kun syö omaa kylläisyydentasoa kunniottaen ja sopivia annoskokoja, on täysin mahdollista olla luopumatta mistään.

Vanha viisaus sanookin: sillä ei ole väliä mitä syö joulun ja uuden vuoden välillä, vaan mitä syö uudenvuoden ja joulun välillä.

Tuomas

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

MUITA ARTIKKELEITA JOTKA SAATTAVAT KIINNOSTAA SINUA

>