Muutos-valmennuksen haastattelussa Sisko Päivikkö

Tämänkertaisessa haastattelussa on Sisko Päivikkö, joka aloitti Muutos-valmennuksen ensimmäisessä valmennusryhmässä tammikuussa 2017.

Kerro hieman itsestäsi ja mielenkiinnon kohteistasi.

Olen toiminut pidempään yrittäjänä matkailu- ja juhlapalvelualalla. Työn merkeissä se vapaa-aikakin aika pitkälti kuluu, kun on paljon hommaa yrityksen pyörittämisessä. Välillä jopa kahdeksantoista tunnin työpäiviä, nyt tosin kun ikää on tullut, niin pikkuhiljaa yritän työtahtia vähentää ja eläkkeelle siirtyä. Seitsemän lastenlasta, jotka haluavat tulla usein mummolaan käymään vievät myös aikaa.

Millä eri keinoin olet aikaisemmin yrittänyt pudottaa painoa tai parantaa hyvinvointiasi?

Olen yrittänyt monia erilaisia kuureja on ollut ja kokeillut myös nestepaastoa. Nestepaastolla paino putosi nopeasti jopa 4-5 kiloa viikon aikana, mutta se kyllä tuli ihan samantien takaisin.

Olen myös kalorienlaskentaa kokeillut, mutta se on aivan liian työlästä ja ajanhukkaa kun joutuu kaiken kirjaamaan ja laskemaan. Menee aivan liian työlääksi, ei siinä ole järkeä pidemmällä tähtäimellä. Kyllä kaloreita laskemalla sain painoa pois, mutta kun sen kirjaamisen lopettaa, niin kyllä se paino sitten palasi aina takaisin.

Olen sellainen laihduttaja, että joka aina joka vuosi aloitan uudestaan jonkun laihdutuskuurin. Sitten kesään asti menee aika hyvin, mutta sitten viimeistään loppuvuoteen mennessä se paino on palannut suurinpiirtein samaan.

Miten päädyit kokeilemaan Muutos-valmennusta ja oliko mielessäsi jotain muita vaihtoehtoja?

Lueskelin Tomi Kokon artikkeleja ja se alkuun vaikutti ihan mielenkiintoiselta. Kokeilin Tomin suosittelemaa rasvakahvia, mutta sen kanssa vatsa meni ihan sekaisin. Sitten törmäsin tähän Muutos-valmennukseen Facebookissa ja innostuin heti kun tässä puhuttiin kokonaisvaltaisuudesta hyvinvoinnin suhteen. Päätin sitten kokeilla tätä valmennusta. Aloitin Muutos-valmennuksen tammikuussa 2017.

Mikä on ollut isoin haasteesi valmennuksen aikana?

Yksinyrittäjänä ajankäyttö tuo paljon haasteita ja nyt viimeaikoina on ollut niin paljon myös mielen päällä monia asioita, joten nukkuminenkin ollut vähän heikkolaatuista viimeaikoina. Mutta kyllä tästä selvitään. Mulle tämä valmennus on ollut niin hyvä, että aion jatkaa. En halua enää palata siihen vanhaan.

Mikä tai mitkä asiat Muutos-valmennuksessa ovat mielestäsi hyviä?

Kyllä se, että tämä on niin kokonaisvaltainen. Ennen ei tullut ajatelleeksi että psyyke tai stressi vaikuttaisi hyvinvointiin ja niihin päätöksiin mitä tekee ruoan suhteen. Nyt kun miettii, niin se on täysin selkeää, että näin on.

On hyvä että valmennus ei ole sellainen, että sanotaan vain, että syö vähemmän ja liiku enemmän. Vaan otetaan tosiaan se ihminen kokonaisvaltaisesti huomioon, jolloin ymmärtää paremmin itsestään.

Oletko ollut tyytyväinen valmennukseen ja millaisia tuloksia olet saavuttanut?

Kyllä olen ollut tosi tyytyväinen!

Valmennus on tuntunut tosi hyvälle, heti ensimmäisen 4 kuukauden aikana paino tippui seitsemän kiloa. Painoin alussa 77 kg, mutta toukokuussa jo 70 kg. Kesällä oli paljon kiirettä ja stressiä yrityksen suhteen, että silloin tuli valmennusta käytyä vain vähän.

Olen pyrkinyt ruokailun kanssa valitsemaan huonompien ruokien tilalle niitä parempia vaihtoehtoa ja siinä onnistunutkin oikein hyvin. En ole enää syönyt eineksiä Muutos-valmennuksen aikana. Nyt teen lähes aina itse ruoan.

Parempien ruokavalintojen seurauksena ja valmennuksen oppien ansiosta, on vatsa alkanut toimimaan hyvin. Ennen oli sitä, että välillä toimi ja välillä ei toimi. Nyt tuntuu siltä, että  aineenvaihdunta toimii kellontarkasti. Jatkuvasti tuntuu, että ruoka sulaa hyvin. Lautaselta löytyy nykyisin hyvin aina jotain vihreää, proteiinia ja rasvaa.

Pidempiaikainen ongelma on ollut kahvileipä. En juo ollenkaan kahvia, jos ei ole mitään sen kanssa. Olen ratkaissut tämän ongelman siten, että olen alkanut leipomaan mantelijauhoihin kakkua, joka makeutetaan vain hunajalla ja rasva on oliiviöljyä. Löysin tällaisen reseptin, joka on sokeriton, gluteeniton ja maidoton.

Kenelle voisit suositella Muutos-valmennusta?

Minun mielestäni tämä valmennus sopii ihan kenelle hyvänsä, jolla on halua parantaa elämäänsä tai jos on painon kanssa ongelmia. Ei voi sanoa, että tämä sopii pelkästään ylipainoisille, vaan normaalipainoinen voisi ottaa oppia siitä miten pitäisi syödä ja siitä miten keho toimii.

Kahdelle tyttärelle, joilla on hieman ylipainoa olen valmennuksesta kertonut, mutta kyllä ihmisen pitää itse haluta muutosta, ei tätäkään voi kenellekkään pakottaa.

Sen haluaisin vielä sanoa, että kaikista kokeilemistani kuureista ja menetelmistä tämä on ainut kokonaisvaltainen menetelmä, joka ottaa huomioon oikeastaan kaikki hyvinvointiin vaikuttavat asiat. Tämä ei ole mikään dieetti vaan tässä muutetaan perustavanlaatuisesti kokonaisuutta. Kunhan vaan pääsee sisälle, niin tästä saa todella paljon hyvää.

 • Tuula Lapinmäki-Räty sanoo:

  Tuon mantelijauho/oliiviöljykakun reseptin haluaisin mielelläni.

  • Lapinmäki-Räty Tuula sanoo:

   Tuo kakkuresepti olisi edelleen kiva saada.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  MUITA ARTIKKELEITA JOTKA SAATTAVAT KIINNOSTAA SINUA

  >