Muutoksessa #1: Lääkäri Outi Hilgert – Mindfulness ja stressinhallinta

Haastattelijana toimii Muutos-valmennuksen Tuomas Helkala

Piditkö haastattelusta? Jaa se myös kavereillesi! Tilaa myös sähköpostiisi ilmestyvät hyvinvointisisällöt (ellet ole jo valmennuksessa tai saanut uutiskirjeitämme).

Haastattelussa käsiteltävät asiat:

 • Mitä tutkimusnäyttöä on mindfulnessin terveysvaikutuksista stressiin, uupumukseen ja yleisesti hyvinvointiin.
 • Kenelle on hyötyä tietoisuustaitojen harjoittelusta.
 • Miten tietoisuustaidot tukevat elämäntapamuutosta.
 • Mikä on hyvä ensimmäinen askel aloittaa mindfulness-harjoitukset.
 • Mitä vääriä käsityksiä tai ennakkoluuloja mindfulnessiin usein liittyy: mm. miten todellisuudessa mindfulness on riisuttu uskonnollisista asioista, joten se sopii kaikille, vaikka joskus se saatetaan virheellisesti yhdistää uskontoihin.

Outi Hilgert

Lääketieteen lisensiaatti, s. 1968, koulutettu MBSR- (Mindfulness Based Stress Reduction, Mindfulness-pohjainen stressinhallinta) ja MBCT- (Mindfulness Based Cognitive Therapy, Mindfulness-pohjainen kognitiivinen terapia) 

Lääketieteen lisensiaatti Outi Hilgert, s. 1968, on yleislääkäri, joka on työskennellyt vuodesta 2004 lähtien Saksassa ja Ranskassa ja syventynyt integratiiviseen (kokonaisvaltaiseen) lääketieteeseen, joka ottaa huomioon mielen ja kehon tasapainon tärkeyden sairauksien hoidossa. Hänen erityisosaamisalueensa on mindfulness-pohjaisten terapioiden kehittäminen ja käyttö fyysisten ja psyykkisten sairauksien hoidon yhteydessä.

Tällä hetkellä hän työskentelee terapeuttina ja terapiatyön kehittäjänä Meru Healthissä, joka tarjoaa interaktiivista 8 viikon terapeutin tukemaa mobiiliterapiaohjelmaa masennuksen ja ahdistuksen hoitoon.


Tuomaan intohimona on ymmärtää mihin kestävät elämäntapamuutokset pohjautuvat ja miten ihmisen henkistä kasvua voidaan tukea omien tavoitteiden saavuttamiseksi. Omalla viimeiset 12 vuotta kestäneellä itsensäymmärtämismatkalla mm. kolmen lapsen isäksi, puolisoksi sekä ravinto- ja hyvinvointivalmentajaksi Tuomas on mielestään oppinut ainakin muutaman olennaisen asian siitä miten ihmismieli toimii. Hänen tavoitteena on auttaa yhä useampaa ihmistä tekemään arjessa säännöllisesti sellaisia valintoja ja tekoja, jotka johtavat kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja onnellisempaan elämään.

Tuomas Helkala

Ravinto- ja hyvinvointivalmentaja / Muutos.net

Mitä ajatuksia haastattelu sinussa herätti? Kommentoi alle!

 • kerttu simu sanoo:

  Tosi hyvä luento.Kiitos Tuomas Paljon.Myös Outi tohtorille.
  Sain itselleni Nimen tälle tähän hetkeen olemiseen ja elämiseen.
  Opetusta myös eri näkökulmista mitkä vaikuttaa elämän laatuun -hyvinvointiin.Olen tosi innostunut edelleen yhteistyöstä,koululutuksesta edelleen.

 • Raija Komppa sanoo:

  Olen tästä aiemmin saanut tietoa opiskelun yhteydessä. Itseeni en paljon ole kokeillut. Elämä on solunut eläen toisten ongelmien ja hoivan parissa. Olisikohan nyt minun vuoro. Tässä opettelen tervettä itsekkyyttä. Kiitos

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  MUITA ARTIKKELEITA JOTKA SAATTAVAT KIINNOSTAA SINUA

  >