3 askelta realistisempaan kauneusihanteeseen osa 1/2

Usein sillä on suuri ero, mitä ihannepaino oikeasti on verrattuna median luomaan kuvaan siitä. Helposti unohtuu, että elääkseen terveellisesti ei rasvaprosentin tarvitse olla 5, kuten erittäin kurinalaisesti treenatuilla urheilijoilla tai anorektisilla kuvankäsittelyprosessin läpikäyneillä malleilla.

Meidän kaikkien EI tarvitse näyttää huippu-urheilujoilta tai malleilta. Heidänkin promokuvansa ovat yleensä erittäin suuren treenamisen tulos, eikä kyseinen kunto usein ole heidän “normaalinsa” ympäri vuoden.

Tässäkin kirjoituksessa käsitellyt asiat ovat usein helpommin sanottu kuin tehty, mutta toivottavasti ne edes hieman herättelevät asiasta keskustelua.

MUUTOS3X-blogin tarkoitus on tukea positiivista ja realistista käsitystä omasta kehosta. Viesti on “Syö oikein. Pysy kunnossa ja terveenä”, eikä sellanen kaikki tai ei mitään tyyppinen “olen joko reilusti ylipainoinen tai anorektisen laiha” ajattelu.

Siinä ei ole mitään pahaa, että haluaa saavuttaa täyden potentiaalinsa, mutta mielestäni on syytä luoda elämäntapa, joka tähtää terveyden optimointiin.

Usein moni meistä vertaa itseään aivan liian kriittisesti yhteiskunnan ja median luomiin kauneusihanteisiin. Minäkin olen siihen syyllistynyt. Silloin on todella hankala löytää sitä kultaista keskitietä, jota on mukava ja helppo kulkea.

Me haluamme esimerkiksi näyttää erittäin treenatuilta, ja usein kun se ei onnistu hetkessä, niin löydämme itsemme toisesta ääripäästä. Saatamme todeta itsellemme “ei tästä tule mitään, ei musta oo siihen, turha kai edes yrittää”.

Nykyään usein keskustelufoorumeilla törmään kirjoittajiin, joilla on syömishäiriötä, tai muuten vain aivan liian pakonomainen tarve täydellisyyteen painonhallintaan liittyen.

Tunnen itseni hieman surulliseksi miettiessäni sitä, miksi jotkut – etenkin nuoret naiset – voivat mennä erittäin äärimmäisyyksiin tavoitellessaan mielikuvaansa “täydellisestä” kehosta.

Realistinen kehokuva?

Minusta terveellinen kehonkuva tarkoittaa realistista käsitystä itsestä, niin koon kuin muodon suhteen ja itsensä hyväksymistä sellaisena kuin on. Negatiivinen kehonkuva taas on epärealistinen ja kieroutunut näkemys itsestään ja usein aivan liian kriittisesti itseään muihin vertaamista.

Monet ihmiset esimerkiksi eivät ikinä ole tyytyväisiä omaan kehoonsa, aina voisi olla vähemmän rasvaa tai kiinteämpi vartalo.

Tämä asia ei ole vitsi. Jos sinulla on negatiivinen suhtautuminen omaan kehoosi, se tulee luultavasti vaikuttamaan jokaiseen osa-alueeseen elämässäsi. Joskus pahimmassa tapauksessa se saattaa johtaa masentumiseen ja todella epäterveellisiin ruokailutottumuksiin.

Nyt kun pelotteluosio alkaa olla takana… seuraavassa postauksessa muutama asia joiden avulla voit alkaa kehittämään positiivisempaa kehonkuvaa.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

MUITA ARTIKKELEITA JOTKA SAATTAVAT KIINNOSTAA SINUA

>