Miksi täydellisyyden tavoittelu estää elämäntapamuutoksessa onnistumisen?

Tällä videolla puhun täydellisyyden tavoittelusta, joka on yleensä se perimmäinen syy epäonnistuneessa elämäntapamuutoksessa. Videon alta löydät lyhyen intron aiheesta ja videolla näet kattavamman pohdinnan ja vinkit aihepiiriin liittyen. Katso video alta!

Hassuinta täydellisyyden tavoittelussa on, että sisimmässä me kaikki tiedämme kokemuksesta, että käytännössä kaikki taitomme, oli sitten kyse pyörällä ajamisesta, uimisesta, leipomisesta tai lukemaan oppimisesta, ovat lopputulosta säännöllisestä harjoittelusta sekä yhä uudestaan ja uudestaan asioiden kertaamisesta.

Kun teet jonkun asian, saat ns. maailmalta palautetta siitä kuinka se meni, jolloin seuraavalla kerralla voit muokata tekojasi, jotta lopputulos on lähempänä sitä mitä tavoittelet.

Esimerkiksi jos lasagnea tekiessäsi vuoka oli uunissa liian pitkään johtaen ruoan liialliseen kuivumiseen, opit siitä, että seuraavalla kerralla pidät sitä uunissa lyhyemmän aikaa.

Toisin sanoen opit “virheistäsi” ja jatkossa kokeilet hieman eri paistoaikaa ja saat toivottavasti paremman tuloksen lopputuloksen kannalta. Ei ole mitään muuta tapaa oppia kuin tehdä virheitä ja oppia niistä. Tärkeää on havainnoida mikä meni pieleen, jotta ei toista uudestaan ja uudestaan samoja virheitä.

Albert Einstein on aikanaan sanonut, että “Hulluutta on se, että tekee samat asiat uudelleen ja uudelleen ja odottaa eri lopputulosta.”

Opi virheistä, eli jos et ole tyytyväinen nykytilanteeseen, muuta tekoja, jotta saat erilaisen lopputuloksen.

Katso videolta kuinka siirtyä täydellisyyden tavoittelusta kohti erinomaisuuden tavoitteluun. Se on avain tähän.

Mikä on sinun tilanteesi, suhtaudutko elämäntapamuutoksessa armollisesti itseäsi kohtaan, vai haetko täydellisyyttä, jossa on riski turnausväsymykseen kun tahdonvoima loppuu? Kommentoi alle mietteesi.

 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

MUITA ARTIKKELEITA JOTKA SAATTAVAT KIINNOSTAA SINUA

>