Viisi järkevää laihdutusvinkkiä

Näillä laihdutusvinkeillä saat painonhallintaan puhtia terveellä tavalla. Huomiona voisin sanoa, että laihdutus sanana ja tavoitteena ovat mielestäni huonoja. Yksittäisiä vinkkejä huomattavasti tärkeämpää on pyrkiä edistämään terveyttä, jolloin ihannepainon saavuttaminen on jokaiselle mahdollista. Usein kuitenkin kysytään vinkkejä, joten tässä muutama.

Laihdutusvinkki 1: Päätös laihduttaa täytyy tulla sinusta itsestäsi ja sinun tulee seisoa päätöksen takana 100%:sti. Jos haluat päästä eroon ylimääräisestä painosta, sinun on tehtävä muutoksia elämäntapoihisi sekä ruokavalioosi. Se on fakta. Jos teit laihdutuspäätöksen vain miellyttääksesi jotain muuta, et valitettavasti todella suurella todennäköisyydellä tule onnistumaan. Kun olet valmis tekemään muutoksia ruokailutapoihisi niin tutki sopivia vaihtoehtoja juuri sinulle. Olemme yksilöitä ja kaikki keinot eivät sovi kaikille.

Laihdutusvinkki 2: Pyri ravitsemaan itseäsi jokaisella ruokailulla siten, että ateria sisältää proteiinia, hyviä rasvoja, sekä elävää ravintoa (vihannekset, marjat, hedelmät).

Laihdutusvinkki 3: Älä syytä itseäsi jos et ole täydellinen! Kukaan ei ole. Varsinkin jos aikaisemmat yritykset muuttaa elämäntapoja ovat epäonnistuneet, älä lannistu. Hyväksy, että silloin sinulta on vielä puuttunut tarvittavat tiedot ja menetelmät onnistumiseen.

Laihdutusvinkki 4: Täytä jääkaappisi terveyttä edistävillä, värikkäillä ja ravitsevilla ruoka-aineilla. Esimerkiksi kasvikset, salaatit, maustamaton jugurtti, maitorahka, pähkinät ja hedelmät ovat erittäin hyviä tavallisen ruokavaliosi lisänä oli se sitten pääaterioiden tai välipalojen osana.

Laihdutusvinkki 5: Koeta alussa hieman välttää sellaisia paikkoja, jossa houkutus huonoilla ruokailutavoille on erittäin suuri. Jos sinulla on vaihtoehtona tavata ystäviäsi joko pizzapaikassa, tai jossain kivassa kahvilassa, josta saa herkullisia salaatteja ja molemmat vaihtoehdot ovat sinulle yhdentekeviä, valitse silloin se kahvila. Siellä ei ehkä houkutus kasva niin suureksi syödä vaikka isoa pitsaa, vaikka alunperin mieli teki sitä salaattia. Ja jos tekee mieli pitsaa, ota ystäväsi kanssa pitsa ja salaatti puoliksi.

Vaikka nämä laihdutusvinkit antavatkin jotain neuvoja, ovat ne vain pieni osa tervettä monesta eri osa-alueesta koostuvaa painonhallintaa.

Kommentoi alle, että mitä mieltä olit vinkeistä? Ja olisiko sinulla jakaa jokin vinkki lisäksi?

 • Terttu Karhunen sanoo:

  Paras ohje on 1 ole päätöksesi takana, sitten 4 täytä jääkaappisi ..., sitten 3 kukaan ei ole täydellinen, sitten 5 ja sitten 2 minun mielestäni

 • Jaana Laine sanoo:

  Nro 1 on erittäin hyvä lähtökohta terveelliseen elämään ja kaikki muutkin ovat hyviä. Vesi, niin tärkeä kun onkin, meinaa välillä unohtua. Täytyy oikein itseään vedestä muistuttaa.

 • Päivi sanoo:

  Hyviä vinkkejä ruokarytmitys hakusessa vain minä pystyn muuttamaan tapani

 • Tuula Lapinmäki-Räty sanoo:

  Vinkit ovat hyviä ja sieltä helpoimmasta päästä. Tuo on oikein hyvä, että mieti yksilöllisiä, terveellisiä ruokavaihtoehtoja jääkaappisi. Ei ole kestävä vaihtoehto yrittää syödä sellaista, mistä ei pidä, oli se kuinka terveellistä hyvänsä. Toki uuden kokeileminen on kannatettavaa.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  MUITA ARTIKKELEITA JOTKA SAATTAVAT KIINNOSTAA SINUA

  >