Hei taas! Kesä on täällä ja luonto tarjoaa parastaan, tuoden eteemme värikkään ja maukkaan valikoiman kasviksia ja hedelmiä. Auringon lämpö saa meidät tuntemaan itsemme kevyemmiksi ja energisemmiksi, ja samaa voimme sanoa myös kesän sesongin kasviksista ja hedelmistä.

Tässä blogikirjoituksessa keskitymme käymään läpi kesän tuoreimpia sesonkikasviksia ja hedelmiä, ja annamme sinulle inspiraatiota niiden käyttöön. On tärkeää huomata, että nämä kesän herkut eivät ole vain herkullisia, ne myös tukevat painonpudotustavoitteitasi ja yleistä hyvinvointiasi, täydentäen kokonaisvaltaista hyvinvointivalmennustamme.

Sesonkikasvikset ja hedelmät

Kesän auringossa kypsyneet kasvikset ja hedelmät ovat täynnä vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja. Nämä luonnon herkut eivät ainoastaan maistu hyvältä, vaan ne myös tukevat kehon toimintoja, parantavat ruoansulatusta ja tekevät hyvää ihon terveydelle.

Kesäisin Suomessa tarjolla on erityisen laaja valikoima kotimaisia kasviksia, kuten herneitä, kesäkurpitsaa, uusia perunoita, erilaisia salaattilajikkeita, retiisejä ja avomaankurkkuja.

Hedelmissä kesä on marjojen aikaa. Suomessa marjat ovat todellinen superfood, joka pakkaa sisäänsä suuren määrän antioksidantteja ja vitamiineja. Mustikat, vadelmat, mansikat, punaherukat, karviaiset ja monet muut herkut odottavat poimijaansa.

Vinkit kesäkasvisten ja hedelmien käyttöön

Kesäkasvikset ovat monipuolisia ja niitä voidaan käyttää monin eri tavoin. Tässä on lista joistakin kesän parhaista vihanneksista ja hedelmistä, joita kannattaa ehdottomasti kokeilla:

Vihannekset:

  1. Kesäkurpitsa: Erinomainen lisukekeittoihin, paistoksiin tai grilliin.
  2. Uudet perunat: Ne ovat täydellinen lisuke grillatulle lihalle tai kalalle, tai ne voidaan pilkkoa kesäiseen salaattiin.
  3. Herneet: Ne ovat herkullisia sellaisenaan tai lisättynä salaatteihin, pastoihin tai risottoihin.
  4. Salaatit: Tuoreet lehtisalaatit, kuten rucola, lehtisalaatti, pinaatti ja jääsalaatti, ovat täydellisiä kevyisiin kesäsalaatteihin.
  5. Retiisit: Ne tuovat kaunista väriä ja rapeutta salaatteihin ja voileipiin.
  6. Avomaankurkut: Ne ovat täydellisiä leikattuna viipaleiksi ja tarjoiltuna raikkaan dipin kanssa.

Hedelmät ja marjat:

  1. Mansikat: Ne ovat ehdoton suosikki! Nauti sellaisenaan, smoothiessa tai jogurtin kanssa.
  2. Vadelmat: Ne ovat täydellinen makea lisä aamiaismysliin tai vaikkapa kesäiseen salaattiin.
  3. Mustikat: Ne ovat superterveellisiä ja maistuvat hyvältä jälkiruokana, smoothiessa tai paistetuissa kaurahiutaleissa.
  4. Karviaiset ja punaherukat: Ne tuovat kirpeyttä ja raikkautta kesän jälkiruokiin tai salaatteihin.
  5. Omenat: Suomessa omenasato alkaa loppukesästä, joten tuoreet kotimaiset omenat ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia.

Muista, että kokonaisvaltainen hyvinvointi lähtee monipuolisesta ja tasapainoisesta ruokavaliosta, joka sisältää runsaasti tuoreita kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Nämä herkut eivät ainoastaan tee hyvää kehollesi, mutta ne myös nautittavat makuhermojasi. Hyvää kesää ja nauti kesän tarjoamista herkuista!

Muista, jos olet miettimässä kestävää elämäntapamuutosta, kesä tarjoaa täydelliset puitteet sen aloittamiseen. Tämä on matka, ei väliaikainen kokeilu, ja iloitsen siitä, että saan olla kanssasi tällä tärkeällä polulla. Innolla odotan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

Jos olet valmis aloittamaan meidän kanssa matkan kohti kestävää elämäntapamuutosta, seuraava Muutos-valmennuksen ryhmä aloittaa 6.5. - lue täältä lisää ja liity mukaan iloiseen joukkoomme!

t. Tuomas

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

MUITA ARTIKKELEITA JOTKA SAATTAVAT KIINNOSTAA SINUA

>