MuutosKlinikat ovat Muutos-valmennuksen jäsenille tarkoitettuja viikottaisia tuokioita, joissa valmentajat vastaavat kysymyksiin tai käsittelevät muita pinnalla olevia aiheita. Tässä yksi maistiainen blogin lukijoille 🙂 Video käsittelee aihetta laajemmin, kun taas tekstiversiosta löydät tiivistetyt muistiinpanot aiheesta.

[MuutosKlinikka #15] Kestävä muutos - kolme askelta onnistumiseen

Mitä tarvitsee uskoa kestävän muutoksen saavuttamiseksi? (Uskomus on ajatus, jota pidämme 100% totuutena.)

 • Tämän (tilanteen) täytyy muuttua
 • Tämän (tilanteen) täytyy muuttua nyt
 • Muutos on mahdollista minulle nyt

Kestävän muutoksen kolme avainta

Avain 1: Kirkasta henkilökohtainen syy muutokselle. Miksi haluat muutosta? Mitä haluat saavuttaa? Kysy itseltäsi viisi kertaa miksi. Luo niin syvällinen halu muuttua, jotta nykyinen tapa elää luo enemmän epämukavuutta kuin muutos. Luo olosuhteet, jossa muutos on ainoa vaihtoehto.

Avain 2: Katkaise ongelmallinen tapahtumaketju. Monesti toimimme automaatioilla ja arjen rutiinit ja toimintamallit ohjaavat meitä. Teemme asioita tottumuksesta, emme niinkään siltä pohjalta, että vievätkö valintamme meitä kohti vai poispäin tavoitteistamme. Esimerkiksi jotain tapahtuu… riitelemme kumppanin kanssa... tai meillä stressiä töissä… meillä on tylsää… ja siitä aiheutuu tunnereaktio, jota “itse lääkitään” syömällä/juomalla jotain, koska “hyvä ruoka, parempi mieli”.

Ensin tarvitsee alkaa huomioida näitä tapahtumaketjuja. On kyseessä vaikka, että joka kerta kun syömme päivän aikana liian kevyesti, nälkä kasvaa iltaa kohden valtavaksi ja oikein mikään ei tunnu auttavan. Illalla sitten tulee syötyä liikaa mikä johtaa siihen, että aamulla taas ei ole nälkä.Tuodaan nykyinen toimintamme valokeilaan. Rikotaan vanhat yhteydet, jolloin uudet tulokset ovat mahdollisia. Esimerkiksi stressaavassa tilanteessa syömisen sijaan tuodaan vaihtoehtoisilla mielihyvänlähteitä tai stressinhallintakeinoja.

Avain 3: Luo uusi tapa toimia. Se ei riitä, että toimitaan uudella tavalla vain kerta tai kaksi. Olennaista on ehdollistaa itseämme pitkällä tähtäimellä toimimaan ja tuntemaan eri tavalla ongelmallisissa tilanteissa. Keskitytään siihen, mitä halutaan vahvistaa. Luodaan kestäviä tapoja ja uusia toimintamalleja.

Mitä ajatuksia herää?


Muutos-valmennus: 
Suomen monipuolisin hyvinvointivalmennus - Hyvinvointia ilman hampaiden kiristelyä tai kalorien laskentaa

“Pudota painoasi helpolla ja armollisella tavalla niin saat lisää energiaa elämääsi ja kepeän nuorekkaan olemuksesi takaisin… lähes automaattisesti!“

Jo yli 25,000 kaltaistasi suomalaista on saanut avun elämäänsä
ainutlaatuisesta jatkuvasta muutosohjelmasta - joko tuli Sinun vuorosi?

Mitä sitten kuuluu toimivaan painonpudotukseen johtavaan tapojen muutokseen…

Viiden kohdan syvävaikuttava menetelmä toimii aukotta ihan jokaiselle - tule mukanasi pienikin motivaatio niin me huolehdimme lopusta!

Jotta ymmärrät jo etukäteen ennen Muutos-valmennuksen aloittamista miksi se tulee toimimaan, haluan että tiedät täsmälleen mihin se perustuu.

Tarvitset vain viiden kohdan muistilistan, josta huolehtiminen
riittää mainiosti tuottamaan tuloksia: 

 1. Itsellesi oikeanlainen ravinto ja juuri oikeaan aikaan nautittuna
 2. Stressitasojesi alentaminen huomattavasti - helposti opittavilla uusilla tavoilla
 3. Riittävä liikunta omilla ehdoillasi toteutettuna... ja 100% ilman pakkoa!
 4. Mielesi helliminen oikeilla ajatusmalleilla, jotta muutoksesta tulee suorastaan nautittavaa! (painonpudotushan harvemmin on nautinnollista... mutta mitä jos se onkin mahdollista?)
 5. Riittävän syvän, rentouttavan unen ja muun palautumisen aikaansaaminen toimiviksi todistetuilla ohjeilla

Eikö vaikuta helpolta - lähes liian helpolta? Juuri siinä piilee samalla myös sen MUUTOSVOIMA…

 • Ritva sanoo:

  Mahtava luento, kiitos! Selkeästi ymmärrättet mitä kestävä muutos vaatii.

 • Sini sanoo:

  Hyvin avattu. Jään innolla odottamaan miten käy keski-ikäisen tapasyöpön, jonka paino on armottomassa nousukiidossa.

 • Seija sanoo:

  Uusi yritys saada painoni putoamaan.500 kyykkyyn päivässä en pysty,mutta kevyemmällä liikunnalla saan avitettua ruokavaliomuutoksen ja syömisajankohtien lisäksi painoni putoamista.Lähden liikkeelle siitä😊

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  MUITA ARTIKKELEITA JOTKA SAATTAVAT KIINNOSTAA SINUA

  >