Moni miettii palveluiden sopivuutta itselle siltä kantilta, onko itse kuinka samankaltainen kuin muut palvelua käyttävät. Sopiiko tämä minulle ja vastaako tämä minun tarpeita? Se on hyvä lähestymistapa, sillä mikäli muut kokevat samanlaisia haasteita ja ovat niistä päässeet yli, antaa se uskoa siihen, että itsekin onnistuu.

Muutos-valmennuksessa on mukana enimmäkseen naisia, tämä johtuu siitä, että naiset ovat enemmän vastaanottavaisia tekemään muutoksen. Kuitenkin kaikkia valmennettavia yhdistää tavoite paremmasta terveydestä, pudotetuista ylimääräisistä kiloista ja kokonaisvaltaisesti paremmasta olosta. Painotukset näiden välillä vaihtelee, mutta enemmistölle painonpudotus on se tärkein juttu. Ja miksipä ei olisi, sitä on helppo mitata ja muutokset siinä näkyy ulkoisesti ja tuntuu sisäisesti nopeiten. 

Millainen on Muutos-valmennettava? 

Muutos-valmennuksen keskimääräinen asiakas valmennuksen alussa numeroiden valossa on:

 • Nainen 54 vuotta
 • 165 cm pitkä
 • 87 kiloa
 • Painoindeksi 32 (liikalihava)
 • Painonpudotustavoite normaalipainoon 19 kg

Muutos-valmennuksen aloittava asiakas on siis varsin tavallinen suomalainen nainen, käytetään hänestä nimeä Ritva.

Hän on 54 vuotias, 165 cm pitkä ja valmennuksen alussa paino vaihtelee siinä 85-87 kg:n välillä vähän päivästä riippuen. Tavoitteekseen Ritva kertoo, että “10 kg olisi jo hieno homma”, vaikka sisimmässään hän tietää, että tarve olisi lähempänä n. 17 kg, mutta sitä ei oikein viitsi ääneen sanoa, koska oma kyvykkyys onnistumiseen mietityttää.

Ritva kokee turhautumista ja jopa häpeää itseään kohtaan, koska ei ole aikaisemmin pystynyt noudattamaan itselleen sopivaa ruokavaliota ja liikuntatapoja. Erityisesti korona-aika romutti aikaisempia liikuntatottumuksia. Välillä hänestä tuntuu, että elämän kiireet vievät, ja mieli on ihan muualla kuin elämäntavoissa.

Ritva tuntee ihmisiä, jotka ovat onnistuneet painonpudotuksessa ja heitä, jotka ovat onnistuneet ylläpitämään uuden painon. Välillä tämä aiheuttaa tuskaa kun ajautuu vertailemaan itseään muihin.

Ritva on kokeillut kaikenlaista mitä tulee painonpudotukseen, hän tietää terveyteen ja ravintoon liittyvistä asioista paljon, mutta säännöllisen tekemisen puute ja liian tarkkarajaisen menetelmän noudattaminen riittävän pitkään ei oikein onnistu. Yleensä hyväkin suunnitelma ja ammattilaisen antamat ohjeet on kaatunut siihen kun ei vain saa tehtyä niitä. Ja välillä kun intoutuu tekemään ja tuntee tekevänsä kaiken oikein, ei silti mitään tunnu tapahtuvan.

Onko kestävä muutos Ritvalle edes mahdollista?

Kun on niin monta kertaa epäonnistunut, Ritvalle on hiipinyt välillä ajatus siitä, että häntä ei vain ole luotu saavuttamaan hyvinvoinnin tavoitteita.

Aikaisemmat epäonnistumiset eivät kuitenkaan ole olleet Ritvan syy. Häneltä oli vain puuttunut oikea menetelmä ja joku, jolle olla erityisesti muutoksen alkuvaiheessa vastuussa omista tekemisistä. Ja joku, joka luovuttamisen hetkellä tsemppaa eteenpäin.

Minkälaisen matkan Ritvan on kuljettava, jotta kestävä muutos on mahdollista? Vastaus on yhdeksän askeleen polku, jonka läpikäyminen takaa kestävän muutoksen. 

Tämän polun kulkemalla saavutetaan tavoitteet. Pysyvästi, ilman laihdutuskuureja. Ilman itsensä kiduttamista ja pakottamista tekemään asioita, mitä ei oikeasti halua tehdä.

Toki näiden asioiden sisäistäminen vie aikaa, ja toinen mokoma kuluu niitä opetellessa, mutta näiden askeleiden turvin kestävä hyvinvointi saavutetaan. 5.6. alkaa seuraava Muutos-valmennus, lue lisää tästä.

Millainen on Muutos-valmennuksen käynyt asiakas?

Iälle ja pituudelle emme voi tehdä mitään :), mutta painolle ja terveydelle kylläkin!

Muutos-valmennus eroaa olennaisesti perinteisistä laihdutusohjelmista. Perinteiset laihdutusohjelmat ja valmiit annospussidieetit lupailevat nopeita tuloksia ja tällaisten laihdutusohjelmien avulla voi alkuun saadakin nopeita pudotuksia, mutta tulokset ovat vain harvoin pysyviä.

Se, miksi perinteiset laihdutuskuurit yleensä epäonnistuvat, johtuu siitä, että todellisuudessa kenenkään itsekuri ei kestä loputtomiin liiallista rajoittamista. Sen jälkeen kun itsekuri pettää, palautuu paino ennalleen tai kohoaa jopa sen yli. Tätä tarkoitetaan, kun puhutaan ”jojo”-dieettailuista. Muutos-valmennuksessa pyrimme vähitellen herättelemään luontaista intohimoa oman hyvinvoinnin edistämiseen, joka löytyy jokaisen sisimmästä.

Muutos-valmennus on enemmänkin kokonaisvaltainen hyvinvointivalmennus, joka tähtää uuteen elämäntyyliin kuin yksittäinen kuuri tai dieetti. Muutos-valmennus ei lupaa kuuta taivaalta, vaan tarjoaa menetelmän, jota noudattamalla keho palautuu luonnolliseen hyvinvoivaan tilaansa ja saavuttaa sille ominaisen painon ja olon.

Pitkässä juoksussa viikoittainen noin 250-500 gramman painonpudotus on järkevä tahti kun halutaan pitää huoli, että pudotettu paino on rasvaa, eikä lihaksia tai nesteitä. Kun Ritvalla on 19 kg pudotettavaa, tarvitsee hän tavoitepainoon pääsemiseen vähintään 38 viikkoa, mutta arkeen ja elämään kuuluu se, että kaikkina viikkoina painon ei tarvitse pudota. On joulu, sairastelua, reissuja ja muita yllättäviä asioita, jotka kuuluvat elämään. 

Voisi siis sanoa, että Ritvalle 19 kilon pudotukseen vuosi on sopiva riittävä aika! Vaikka Muutoksen perusvalmennus kestää vuoden, emme jätä vuodenkaan jälkeen ketään heitteille, vaan tarjoamme ratkaisuja ja tuen on matka kuinka pitkä tahansa!

Miten Muutos toimii?

 • Valmennuksessa hyödynnetään käyttäytymispsykologiaa, jolla tapasi toimia saadaan muutettua nerokkaasti ja aivan kuin itsestään sinulle parhaalla mahdollisella tavalla.
 • Verkon kautta toteutettu Muutos-valmennus on kuin henkilökohtainen valmentaja sinua varten.
 • Muutos-valmennus ottaa huomioon  kaikki tärkeimmät hyvinvointiin ja painonpudotukseen liittyvät tekijät.
 • Kaiken keskiössä ovat tavat, joita muuttamalla saadaan aikaan pysyvät muutokset. Pilkomme isommat tavoitteet päivittäisiksi arjen teoiksi, joiden yhteisvaikutus on valtaisa. Päivien ja viikkojen kuluessa koet kestäviä muutoksia oloosi ja peilikuvaasi.

Kestävän uuden tavoitepainon lisäksi saa muitakin hyötyjä:

 • Enemmän energiaa ja elinvoimaa toteuttaa elämässä tärkeäksi kokemia asioita.
 • Terveydentila kohenee ja riski sairastua pienenee esim. tyypin 2 diabetekseen, korkeaan verenpaineeseen, sydän- ja verisuonitauteihin sekä tuki- ja liikuntaelinten vaivoihin.
 • Vaatteet istuvat paremmin ja ulkomuoto näyttää ainakin 5-vuotta nuoremmalta.
 • Onnellisempi ja tasapainoisempi mieli ja positiivinen suhtautuminen elämään.

Miltä valmennettava sitten näyttää Muutos-valmennuksen jälkeen? Onnelliselta ja paremmalta versiolta itsestä kuin aloittaessa.

 • Sirpa T sanoo:

  Kiinnostavaa, jos vain motivaatio ja aika tulisi riittämään

  • Joakim sanoo:

   Kyllä! Valmennuksessa tehdään paljon myös motivaation lisäämiseen ja annetaan neuvoja hyvään ajankäyttöön. Valmennus ei tarvitse kuin sen 30-60min viikossa aikaa!

 • Johanna sanoo:

  Jos liikuntaa on arjessa jo paljon ja aika tavoitteellisestikin, pystyykö ohjelma tuomaan apuha painon pudottamiseen? Olen 48 v, nainen, liikun 7-12 tuntia viikossa (pyöräily, uinti, salitreeni)

 • Tarja sanoo:

  Viimesyksynä akuutti kilpirauhastulehdus, nyt arvot palutuneet normaaliin. Olen nyt pikkuhiljaa lisännyt kevyttä liikuntaa 3krt./viikko. Riesana myös uniapnea. Painoa tullut nopeasti 17kg. Soveltuisiko muutosvslmennus?

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  MUITA ARTIKKELEITA JOTKA SAATTAVAT KIINNOSTAA SINUA

  >