Nopea painonpudotus, onko mahdollista laihtua nopeasti?

Tässä sinulle kuusi vinkkiä joilla saat painonpudotuksen nopeasti käyntiin.

Pysyvä laihdutus vaatii kuitenkin muutakin kuin vinkkejä. Nämä kuusi asiaa toimivat kuitenkin starttimoottorina.

1. Isoja elämäntapamuutoksia on useimmiten syytä toteuttaa rauhallisessa tahdissa, yleensä strategisesti yksi osa-alue kerrallaan. Esimerkiksi aloita kiinnittämään huomiota enemmän siihen, että mitä tällä hetkellä suuhusi laitat. Samalla ehkä vähennät niiden “huonojen” tai epäterveellisten ruoka-aineiden osuutta. 

Nopea painonpudotus vaatii useinmiten tiukkaa kuria, mutta yhdistelemällä näitä vinkkejä ainakin pääset hyvään vauhtiin.

2. Kun ruokavaliossa on päästy alkuun, voi seuraava askel olla liikunnan lisääminen viikko-ohjelmaan. Jos et erityisemmin pidä liikunnasta, tai se tuntuu erityisen työläältä, sinun kannattaa aloittaa pienissä erissä. Esimerkiksi 15-30 minuuttia kerrallaan on hyvä kesto aluksi pari kertaa viikossa.

Askelmittari toimii monelle motivaattorina aktiivisuutta nostaessa. Pyri käyttämään hyväksi kaikki mahdolliset hyötyliikunnan muodot, kuten portaat tai vaikkapa lyhyiden välimatkojen kulkeminen kävellen.

3. Valitse ruokia ja liikuntamuotoja joista nautit, tai joita et ainakaan vihaa. Jos teet aktiviteetteja joista pidät, tulet pidemmällä tähtäimellä onnistumaan paremmin. Esimerkiksi jos uiminen tuntuu epämielyttävältä, kun taas luonnossa liikkuminen on mieleistä puuhaa, kannattaa silloin aloittaa kävelylenkeillä luonnonhelmassa.

Sama pätee ruokavalioon, valitse alkuun niitä mielyttävämpiä terveellisiä ruoka-aineksia ja vähitellen lisää myös niitä vähemmän tuttuja. 

4. Tarkkaile hiilihydraattisaantiasi. Ei kuitenkaan kannata lopettaa niiden syöntiä kokonaan, koska niillä on kuitenkin paikkansa ruokavaliossa. On yksilökohtaista kuinka paljon hiilihydraatteja eri ihmiset voivat hyödyntää.

Nopea painonpudotus kuitenkin edellyttää, että vähennät varsinkin vaalean leivän ja pastan kulutusta. Myös hiilihydraattien laatu on oleellista: valitse mielummin vaikka tummaa pastaa ja täysjyväleipää.

5. Aseta realistisia, mitattavia ja saavutettavia tavoitteita. Tavoitteella on hyvä olla jonkinlainen määräaika, jolloin se on tarkoitus saavuttaa. Tee tavoitteesta myös realistinen, jotta tiedät sen olevan saavutettavissa.

Helposti mielessämme pyörii vain “nopea painonpudotus, haluan tiputtaa painoani nopeasti“. Tällöin saatamme saatamme asettaa itsellemme liian suuria tavoitteita, ja kun vastoinkäymisiä ilmenee (ja niitä aina tulee!), me jätämme koko homman kesken, ja palaamme vanhoille tavoillemme. Kun asetat tavoitteita, kannattaa niitä asettaa sekä lyhyelle, että pitkälle tähtäimelle.

6. Kiinnitä huomiota annoskokoihin. Minkälainen olo sinulla on ruokailun jälkeen? Entä 30 minuuttia sen jälkeen? Täysi.. liian täysi… väsynyt? Jos tuntuu, että vähempikin olisi riittänyt, kokeile hieman pienentää ottamiasi annoksia.

Jätä hieman ruokaa lautaselle tähteiksi jos annos on liian iso. Ota seuraavalla kerralla hieman pienempi annos, jottei ruokaa tarvitse heittää pois. Monesti vatsalla kestää tovi lähettää signaali aivoille siitä, että ruokaa on jo syöty tarpeeksi, joten on paras lopettaa hieman ennen kuin on täysi olo. Jos tekee mieli ottaa lisää, odota ainakin 10 minuuttia. Sen jälkeen on helpompi päättää tarvitsetko vielä lisää.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    MUITA ARTIKKELEITA JOTKA SAATTAVAT KIINNOSTAA SINUA

    >