Miltä kuulostaisi kotitekoinen ja vegaaninen, suussasulava kinuskikastike?

Periaatteessa tämä kinuskikastike on vaikka heti keittämisen jälkeen syötävissä, mutta jos maltat odottaa ja antaa sen tekeytyä ainakin parin tunnin ajan, mieluummin yön yli, koostumus jämäköityy kastikkeen viilentyessä. Toki, jos ajattelit kuorruttaa sillä vaikkapa kakun tai leivoksia, kannattaa se tehdä kastikkeen ollessa vielä lämmintä.

Jääkaapissa kastike muuttuu tiiviimmäksi ja jämäkämmäksi, ja halutessasi voit toki uudelleen lämmittää kastiketta jos ja kun haluat siitä juoksevampaa tai levitettävää. Käytä kastiketta ihan niin kuin käyttäisit sitä perinteistäkin kinuskia, mutta kokeile ainakin laittaa lämmintä kinuskikastiketta joko jäisten marjojen tai jäätelön päälle. 

 

Ainekset yhteen pieneen purkilliseen:

 • 1 tölkki kookosmaitoa (ostathan sitä ehtaa tavaraa, tällä kertaa kevyt versio tai kookosmaitojuoma eivät aja samaa asiaa)
 • ¾ dl agave- tai vaahterasiirappia
 • ½ dl kookossokeria
 • ¼ tl suolaa

Lisää halutessasi ½ tl vaniljauutetta, mikäli rakastat vaniljaista makua 

Käytä kastiketta perinteisen kinuskikastikkeen tavoin.

Tee näin:

 • Sekoita keskikokoisessa kattilassa (reunoissa saa olla korkeutta, sillä kastike nousee aika paljon kupliessaan) kaikki ainekset keskenään suolaa ja mahdollista vaniljauutetta lukuun ottamatta.
 • Kuumenna seos kiehumispisteeseen ja anna sen kiehua noin viiden minuutin ajan koko ajan huolellisesti sekoittaen. 
 • Laske sen jälkeen lämpötilaa hieman ja anna kiehua hiljalleen (lämpötilan on oltava sellainen, että pintaan nousee koko ajan pieniä kuplia), sekoita vain tarvittaessa. Anna kiehua niin kauan, että seos tiivistyy noin puoleen ja paksuuntuu. Aikaa tähän kuluu noin 40-50 minuuttia liedestäsi ja kookosmaidon rasvapitoisuudesta riippuen, joten ole kärsivällinen. Jos et ole ihan varma, että onko kinuski valmista, niin voit tehdä tämän helpon lusikkatestin: Kun dippaat lusikan kuplivaan seokseen, tulisi sen tarttua lusikan pintaan kiinni samaan tyyliin kuin vanukas tai jogurtti. 
 • Poista kattila lämpimältä levyltä ja sekoita joukkoon suola ja vaniljauute. Kaada lasipurkkiin ja anna jäähtyä huoneenlämmössä noin tunnin verran.
 • Sulje purkki kannella ja laita jääkaappiin tekeytymään ainakin pariksi tunniksi, mieluummin yön yli. Kastike paksuuntuu kylmetessään yllättävän paljon, joten älä ole huolissasi, jos seos näyttää tässä kohtaa liian juoksevalta.

Kinuski säilyy jääkaapissa ainakin viikon verran hyvänä.


Miltä vaikuttaa, aiotko kokeilla? Jaa resepti myös ystävillesi!


Muutos-valmennus: 
Suomen monipuolisin hyvinvointivalmennus - Hyvinvointia ilman hampaiden kiristelyä tai kalorien laskentaa

“Pudota painoasi helpolla ja armollisella tavalla niin saat lisää energiaa elämääsi ja kepeän nuorekkaan olemuksesi takaisin… lähes automaattisesti!“

Jo yli 17,000 kaltaistasi suomalaista on saanut avun elämäänsä
ainutlaatuisesta jatkuvasta muutosohjelmasta - joko tuli Sinun vuorosi?

Mitä sitten kuuluu toimivaan painonpudotukseen johtavaan tapojen muutokseen…

Viiden kohdan syvävaikuttava menetelmä toimii aukotta ihan jokaiselle - tule mukanasi pienikin motivaatio niin me huolehdimme lopusta!

Jotta ymmärrät jo etukäteen ennen Muutos-valmennuksen aloittamista miksi se tulee toimimaan, haluan että tiedät täsmälleen mihin se perustuu.

Tarvitset vain viiden kohdan muistilistan, josta huolehtiminen
riittää mainiosti tuottamaan tuloksia: 

 1. Itsellesi oikeanlainen ravinto ja juuri oikeaan aikaan nautittuna
 2. Stressitasojesi alentaminen huomattavasti - helposti opittavilla uusilla tavoilla
 3. Riittävä liikunta omilla ehdoillasi toteutettuna... ja 100% ilman pakkoa!
 4. Mielesi helliminen oikeilla ajatusmalleilla, jotta muutoksesta tulee suorastaan nautittavaa! (painonpudotushan harvemmin on nautinnollista... mutta mitä jos se onkin mahdollista?)
 5. Riittävän syvän, rentouttavan unen ja muun palautumisen aikaansaaminen toimiviksi todistetuilla ohjeilla

Eikö vaikuta helpolta - lähes liian helpolta? Juuri siinä piilee samalla myös sen MUUTOSVOIMA…

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

MUITA ARTIKKELEITA JOTKA SAATTAVAT KIINNOSTAA SINUA

>