Kikhernemunakas saattaa olla jopa kaikkien aikojen paras keksintö vegaanisen aamupalan tai kevyen lounaan saralla! Sen lisäksi, että tämä munakas on vegaaninen, on se myös gluteeniton, soijaton ja maistuu yllättävän samalta kuin ne originaalit munakkaat munattomuudestaan huolimatta.

Nopeasti vielä muutama sana tuosta kikhernejauhosta. Kyseiset jauhot sisältävät huomattavan määrän sekä proteiinia että kuituja, ja kun sekoitat niitä veden (tai kasvipohjaisen maidon) kanssa ja kypsennät taikinan, on lopputulos hämäävän samankaltainen kuin kananmunissa. Mikäli haluat, että vegaanimunakkaasi maistuu vielä enemmän kananmunalta, kannattaa sinun käyttää mustaa suolaa (Kala Namak) tavallisen suolan sijaan. Kyseisen intialaisen mineraalisuolan maku muistuttaa erehdyttävästi keitettyä kanamunaa.

Alla olevasta ohjeesta tulee joko yksi paksumpi munakas tai muutama ohuempi munakas. Ohuemmat pysyvät paremmin kasassa, mikäli haluat rullata tai taittaa munakkaan puoliksi niin, että täytteet jäävät sisään. Makuun tämä ei siis vaikuta millään tavalla!

Ps. Taikinaa ei kannata maistaa! Kikhernejauhot maistuvat oikeasti aika karmaisevilta ennen kuin kypsennät ne. Maistele siis vasta paistamisen jälkeen, sillä silloin ne ovat herkullisia.


Ainekset yhteen paksumpaan tai kahteen ohuempaan munakkaaseen:

 • 2 dl kikhernejauhoja
 • 2 – 2 ½ dl vettä (voit halutessasi käyttää myös makeuttamaton kasvipohjaista maitoa)
 • ½ tl sipulijauhetta
 • ½ tl valkosipulijauhetta
 • ½ tl juustokuminaa
 • ¼ tl suolaa (tai mustaa suolaa, mikäli haluat voimakkaamman kananmunan maun)
 • ¼ tl mustapippuria rouhittuna
 • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
 • öljyä paistamiseen

Täytteeksi voit laittaa ihan mitä mielesi tekee tai kaapista sattuu löytymään: avokadoa, viipaloituja/ kuutioituja kasviksia, pinaattia/lehtikaalia + sipulia kevyesti paistettuna, papuja, tofua, rucolaa, erilaisia salaatteja, vegaanijuustoa, salsaa, guacamolea…


Täytteeksi voit laittaa ihan mitä mielesi tekee tai kaapista sattuu löytymään.

Tee näin:

 • Sekoita mausteet ja ravintohiivahiutaleet jauhojen joukkoon. Lisää vesi ja sekoita niin kauan, että taikinasta tulee sileää. Taikinan tulisi muistuttaa sellaista perinteistä lettutaikinaa, joten lisää tarvittaessa vettä. Laita sivuun odottamaan ja anna tekeytyä 5-10 minuuttia. Valmistele haluamasi täyte tällä väliin.
 • Kuumenna paistinpannu ja lorauta siihen tilkka öljyä. Kaada taikina pannulle ihan niin kuin paistaisit lettuja. Anna paistua, kunnes pintaan nousee pieniä kuplia ja se on täysin hyytynyt. Kurkkaa paistopintaa ja jos väri on mielestäsi hyvä, käännä munakas toisin päin ja paista toinen puoli.
 • Lisää munakkaan päälle haluamasi täytteet ja taita toinen puoli varovasti täytteiden päälle. Nauti välittömästi!

Miltä vaikuttaa, aiotko kokeilla? Jaa resepti myös ystävillesi!


Muutos-valmennus: 
Suomen monipuolisin hyvinvointivalmennus - Hyvinvointia ilman hampaiden kiristelyä tai kalorien laskentaa

“Pudota painoasi helpolla ja armollisella tavalla niin saat lisää energiaa elämääsi ja kepeän nuorekkaan olemuksesi takaisin… lähes automaattisesti!“

Jo yli 13,000 kaltaistasi suomalaista on saanut avun elämäänsä
ainutlaatuisesta jatkuvasta muutosohjelmasta - joko tuli Sinun vuorosi?

Mitä sitten kuuluu toimivaan painonpudotukseen johtavaan tapojen muutokseen…

Viiden kohdan syvävaikuttava menetelmä toimii aukotta ihan jokaiselle - tule mukanasi pienikin motivaatio niin me huolehdimme lopusta!

Jotta ymmärrät jo etukäteen ennen Muutos-valmennuksen aloittamista miksi se tulee toimimaan, haluan että tiedät täsmälleen mihin se perustuu.

Tarvitset vain viiden kohdan muistilistan, josta huolehtiminen
riittää mainiosti tuottamaan tuloksia: 

 1. Itsellesi oikeanlainen ravinto ja juuri oikeaan aikaan nautittuna
 2. Stressitasojesi alentaminen huomattavasti - helposti opittavilla uusilla tavoilla
 3. Riittävä liikunta omilla ehdoillasi toteutettuna... ja 100% ilman pakkoa!
 4. Mielesi helliminen oikeilla ajatusmalleilla, jotta muutoksesta tulee suorastaan nautittavaa! (painonpudotushan harvemmin on nautinnollista... mutta mitä jos se onkin mahdollista?)
 5. Riittävän syvän, rentouttavan unen ja muun palautumisen aikaansaaminen toimiviksi todistetuilla ohjeilla

Eikö vaikuta helpolta - lähes liian helpolta? Juuri siinä piilee samalla myös sen MUUTOSVOIMA…

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

MUITA ARTIKKELEITA JOTKA SAATTAVAT KIINNOSTAA SINUA

>